Gazete Vatan Logo
Futbol 'Bursa'yı örnek alın'

'Bursa'yı örnek alın'

Hiddink, Türkiye’nin 4 Büyük takımına yol gösterirken, adresi de net bir biçimde işaret etti:

'Bursa'yı örnek alın'

“Bursa gençleri ortaya çıkartıyor. Umarım yaşlı oyunculara milyonlar veren Türkiye’nin büyük takımları bunu düşünür. Gençlere şans verirlerse Türk futboluna da katkıları olur.”

AMİLLİ Takım Teknik Direktörü Guus Hiddink, Türkiye’nin 4 Büyük takımına yol gösterirken, adresi de net bir biçimde işaret etti: Bursaspor... De Telegraaf gazetesinde yer alan “Türkiye’deki Twente, Bursaspor” başlıklı yazısında Türk futbolundaki eksen kaymasına dikkat çeken Hollandalı tecrübe abidesi, F.Bahçe, G.Saray, Beşiktaş ve Trabzonspor’un politikasını eleştirirken, şampiyon Timsahlar’a şu sözlerle övgüler yağdırdı:

“HOLLANDA’DA olduğu gibi Türkiye’de de şu aralar futbolda güçlerin kayması konuşuluyor. Hollanda’da nasıl Ajax, Feyenoord ve PSV, son iki sezondur AZ ve Twente’ye şampiyonlukları verdiyse Türkiye’de de Bursaspor Türk büyükleri F.Bahçe, G.Saray, Beşiktaş ve Trabzonspor’dan lig yarışında daha güçlü çıktı.

SÜRPRİZ YAPAR!

YANİ kısacası Twente gibi Bursa da birkaç hafta sonra Avrupa’daki büyük çocukların karşısına çıkacak. Ancak M.United, Valencia ve Glasgow Rangers gibi takımlar karşısında Şampiyonlar Ligi sahnesine çıkacak olmalarına rağmen hedeflerinden sapmamaları çok dikkat çekici bir durum. İstikrarlı şekilde bu sezon da ligde puanları almaya devam ederken, tıpkı Twente gibi hâlâ genç oyuncuları takıma monte etmeye çalışıyorlar. Bu takım Türk ligine yeni bir hava katıp, şampiyonluk mücadelesini de ilginç kıldı. Ben ayrıca Bursa’nın Şampiyonlar Ligi’nde sürpriz yapabileceğini düşünüyorum.

BURSASPOR uzun zaman önce genç oyuncuları ortaya çıkarma politikasını seçti. Umarım bu bakış açısı Türkiye’nin büyük kulüplerini de artık düşünmeye iter. Belki artık 34, 35 yaşındaki oyunculara milyonları yatırırken biraz daha dikkatli düşünürler ve genç Türk yeteneklere daha fazla şans tanırlar. Bunu yaparlarsa sadece kulüp ekonomilerine değil, Türk futboluna da katkı vermiş olurlar. Ben de bu hafta içi Türk milli takımıyla Kazakistan ve Belçika karşısında ilk Avrupa Şampiyonası eleme maçlarına çıkıyorum. 23 kişilik kadromda Bursa’dan da 3 genç yer alıyor ve zaman içinde bu sayı çoğalabilir.

TWENTE ve Bursa, futbolda çok paranın başarının temeli olmadığını kanıtladı. Eğer mantıklı bir şekilde düşünüp, hedeflerine sadık kalacağın bir programı uygulamaya çalışırsan yolun yarısını zaten katetmiş olursun.”

Gönül yerine Serkan veya Topuz

MİLLİ Takım’ın 3 Eylül’de Kazakistan ve 7 Eylül’de de Belçika ile oynayacağı Euro 2012 eleme maçları için sakatlıkları bulunan Gökhan Gönül, Hakan Arıkan, Semih Şentürk ve Sabri’nin aday kadroya çağırılması dikkat çekmişti. Ama Milli Takım cephesinden alınan bilgiye göre bu oyuncularla ilgili karar son tetkiklerden sonra verilecek.

EĞER oyuncuların 7 Eylül’deki Belçika maçına kadar iyileşme ihtimali varsa aday kadrodan kadrodan çıkarılmayacaklar. Ancak büyük olasılıkla bu maça yetişemeyecek olan Gökhan Gönül’ün yerine ya Trabzonspor’dan Serkan Balcı ya da F.Bahçe’den Mehmet Topuz kadroya dahil edilecek.

Haberin Devamı