Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe "Bütün kupaları alabiliriz"

"Bütün kupaları alabiliriz"

F.Bahçe ile lig şampiyonluğu yaşayan Ayşe Cora, VATAN’a konuştu:

"Bütün kupaları alabiliriz"

2sezondur F.Bahçe Kadın Basketbol Takımı forması giyen ve bu yıl da sarı-lacivertli formayla şampiyonluk yaşayan Ayşe Cora, VATAN’a konuştu. 25 yaşındaki yıldız şunları söyledi:

“ŞAMPİYON olmak mutluluk ve gurur verici. Bu seneki şampiyonluğumuz hem duygusal açıdan hem de gururumuz olarak öne çıktı. Çünkü geçen sene elimizdeki şampiyonluğu Yakın Doğu Üniversitesi’ne vermiştik. Ve Yakın Doğu olaylarıyla birlikte final serisi daha önemli bir hal aldı. Maça o yüzden biraz da duygusal baktık. Sezon genelinde çoğu insan bizim şampiyonluğumuza inanmıyordu çünkü inişli-çıkışlı bir dönem geçirdik. Ama yeni antrenörümüzün gelmesiyle bir ivme kazandık. Takım olarak gelebileceğimiz en iyi yere geldik. Finalde Yakın Doğu değil, rakip kim olursa olsun şampiyon olurduk bence.

‘HAYÂL EDEMİYORDUM’

İNANMADIĞIM hiçbir şeyi söylemem. Yalan söyleyen biri de değilim. Buraya ilk imza attığım gün şampiyonluklar yakalayacağımızı bildiğim için kupalar kaldırıp bu gururu yaşamak istiyorum demiştim. İlk adımını attık. Kaldı ki EuroLeague Kupası’nı da alacağımıza inanıyorum. Söylüyorum ama söylediğimin kolay olmadığını biliyorum. Bu sene sonunda taraftarımızla bütün olduğumuzda F.Bahçe’nin ne kadar tehlikeli bir takım olduğunu gördüm. Dışarıdan bir göz olarak değil yaşayarak öğrendim. O yüzden EuroLeague dahil tüm kupaları alabiliriz. Bu kulübe geldiğimde bu kadar bütünleşeceğime inanmıyordum. Seviyordum ama bu kadar aile gibi olduğunu hayâl edemiyordum. Şampiyon olup kupayı aldıktan sonra taraftarlarla buluşmamız benchin arkasında ki o duygusallığımız bunlar anlatılarak karşı tarafa geçecek hisler değil. Kendimi bir yere hiç bu kadar ait hissetmedim.”

Haberin Devamı

‘F.Bahçe’de bırakmak istiyorum’

“Dünyadaki en iyi oyuncunun bile geliştirilecek yönü vardır. 4x4’lük kimse yok bu hayatta. Benim için de geçerli bu durum. Ne kadar savunma yönüm güçlü olsa da daha iyisini yapabilirim. 2-3 top çaldığım ama 4.’yü de çalabilirim diyip eve gidip kendimi yediğim anlar oldu. Hücumda da sorumluluk almayı seviyorum. Sorumluluk almaktan kaçmam. En kritik topta bile orda olmak isterim. İstemek de yetmiyor bazen. O top sana geldiğinde yeteri kadar çalışmadıysan hazır değilsen o topları değerlendiremezsin. Ekstra çok idman yapıyorum, özel idmanlarım var. Maçlarımı izlerim. Avrupa’ya gitmek hedeflerim ararsındaydı ama F.Bahçe’yi o kadar çok sevip bağlandım ki; hele de bu son şampiyonlukla beraber. Şimdi görüşlerim değişti. F.Bahçe’de kalmak burada basketbolu bırakmak, kulüp beni bırakmadıkça hizmet etmek istiyorum. Taraftar, yönetim, başkanımız beni istediği sürece ben burada olacağım.”

Haberin Devamı

‘Arkadaşlarım saha içinde seni tanıyamıyoruz diyorlar’
“MAÇ esnasında darbe geldiğinde canım yansa bile tepkiler vermem. Psikolojik olarak kuvvetliyim. Acımı bastırmayı biliyorum. Maç bittikten sonra duygusal olabiliyorum. Yakın arkadaşlarım, ‘Seni saha içinde tanıyamıyoruz. Seni tanıyıp bilmesek yanına yaklaşıp 2 söz edemeyiz korkarız’ derler. Ama saha dışında kedi gibiyim. Yumuşak kalpli, duygusalım. Maç sonundaki gözyaşlarımın açıklaması budur.”
‘Kendimi her konuda geliştiren biriyim’
“F.BAHÇE’DE her branşta hedef şampiyonluktur. Bunu da şu ana kadar başaran ve en çok kupa kaldıran şube kadın basketbol. Bu durum ister istemez taraftarımız ve camiamızı bir beklentiye sokuyor. Yatırım da yapıldığı için doğal olarak karşılığı bekleniyor. Son yıllarda yatırımı yapan başka takımlar da oldu ve iyi kadrolar kurdular. Bu durum lig içindeki dengeleri bozdu.
ORTAYA takım oyunu koyduğumuz için taraftarımızın şaşırdığı ama bize göre beklenen şampiyonluk geldi. Kendimi sadece basketbol olarak değil her konuda geliştiririm. Daha iyi insan daha iyi sporcu olmaya çalışırım. Bu sene taraftara kendimi tam olarak gösterdiğimi düşünmüyorum. Daha iyisi olabilirdi. Ama bir nebze de gösterdiysem bu beni mutlu etti. Burayı çok seviyorum. Maçtan sonra çok yorum geldi ve onlara gerçek Ayşe Cora’yı gösterdiğim için çok mutlu oldum.”
Arkadaşımız Ali Can, Ayşe Cora ile keyifli bir röportaj yaparken, Doğan Çil de bu anları ölümsüzleştiren güzel fotoğrafları çekti.

Haberin Devamı