Gazete Vatan Logo
Trabzonspor 'Bütün Trabzonlular'dan isteğim...'

'Bütün Trabzonlular'dan isteğim...'

Özer'den taraftara çağrı: Bize yakışanı yapsınlar, biz maçın sonucunu belirleyelim.

'Bütün Trabzonlular'dan isteğim...'

Trabzonspor'un orta alan oyuncusu Özer Hurmacı, "Trabzonspor, Trabzonspor olduğundan beri her zaman şampiyonluk için oynar. Bizim hedefimiz bu sezon şampiyonluk için oynamak" dedi.

Özer, yeni sezon hazırlıkları için Avusturya'da kamp yaptıkları otelde düzenlediği basın toplantısında, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bordo-mavili futbolcu, öncelikle tüm İslam aleminin bayramını kutlayarak, "Zor günler geçirdiğimiz dönemde, Filistin'de yaşanan olaylar beni üzüyor. Oradakilerin Allah yardımcı olsun" ifadelerini kullandı.

Kamp dönemine hızlı giriş yaptıklarını belirten Hurmacı, şöyle devam etti:

"Yaklaşık bir haftadır yoğun çalışıyoruz. Benim için futbolculuk dönemimde günde 3 antrenman yapmak bir ilk oldu. Bunların artılarını, meyvelerini toplayacağız diye düşünüyoruz. Şimdiye kadar bir hazırlık maçı yaptık. İki hazırlık maçımız daha var. Şimdilik her şey iyi gidiyor diye düşünüyorum. Takımda arkadaşlığın kurulması, takımdaşlık olması bunu yakalamamız önemli. Bunda da iyi gidiyoruz. Bütün futbolcular özverili, iyi çalışıyor. Herkes bu formanın ağırlığını biliyor, burada kalıcı, başarılı olmak istiyor. Bu anlamda çalışmaların iyi geçtiğini düşünüyorum."

Haberin Devamı

"HOCAMIZIN KARAMSAR OLMASINA GEREK YOK"

Özer, teknik direktör Vahid Halilhodzic'in ilk hazırlık maçı sonunda "Tedirginim. Bu takımın her mevkisine oyuncu transferi yapılmalı" şeklindeki açıklamasının takımı etkileyip etkilemediğine ilişkin bir soru üzerine, "Tabi hocamız ne derse odur. Biz Almanya'da böyle büyüdük. Kural bir, hoca her zaman haklıdır. Kural iki de var, hoca haksız olsa bile yine de haklıdır. O yüzden biz futbolcuyuz. Hocamız ne derse o olur ama bu kadar karamsar olmasına inşallah gerek yok. Bu ilk maçtı sonuçta, takım biraz yorgundu. Günde 3 antrenman yaptık maçtan önce. Onun haricinde diğer konular beni aşar. Ben bu takımın bir futbolcusuyum. İnşallah istedikleri olur" ifadelerini kullandı.

Özer Hurmacı, Halilhodzic'in takıma 9-10 oyuncu istemesine ilişkin ise " "Benim Türkiye'deki 11. senem. Biz büyük bir takımız ve her takımın bir iskelet kadrosu olur, oluşturulur. Yapacağım açıklamalar benim haddimi aşan açıklamalar olur. Hocamız, 9-10 oyuncu istiyoruz demiş olabilir ama ben ne desem yanlış olacak" diye konuştu.

Haberin Devamı

ATLETICO MADRID ÖRNEĞİ

Trabzonspor'un hedeflerinin her zaman aynı olduğunu vurgulayan Özer, şöyle devam etti:

"Trabzonspor, Trabzonspor olduğundan beri her zaman şampiyonluk için oynar. Bizim hedefimiz bu sezon şampiyonluk için oynamak. Bunun için iyi takım ruhuna ihtiyaç var. Bir yıldızdan öte 11, 13, 18 artık bunu kaça çıkarabiliyorsak buna ihtiyacımız, bir takıma ihtiyacımız var. Bunun en güzel örneğini geçen Atletico Madrid gösterdi. Arda'nın sayesinde bol bol maçlarını izledik...

Ben de Atletico Madrid, Borussia Dortmund'u örnek gösterebilirim. Çok iyi takım olduğunuz zaman dağları delebilirsiniz. Bizim bu yıl başarmamız gereken bu. Şahsi olarak ne kadar katkı sağlayabilirsem o kadar mutlu olacağım. Geçen seneden daha fazla katkı sağlayacağım inşallah. Bu sezon saha içerisinde ağırlığımı daha fazla hissettirmek istiyorum."

Haberin Devamı

Trabzonspor'da kiralık olduğuna değinen Özer, "Şu an kiralığım, bonservisim alınacak diye biliyorum. Başkanımızın bana söylediği bu. İnşallah biraz daha hızlandırırlar. 4. hafta Kasımpaşa ile oynayacağız. Sözleşme gereği o maçlarda oynayamıyorum. Onun için bir an önce bonservisimi alsınlar, imzalayayım. Benim bir yere kaçtığım yok. Ben Trabzonsporlu Özer'im. Bonservim en kısa zamanda alınır" dedi.

4. YILDIZ TAKMA YARIŞI

Özer, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın 4. yıldız takma yarışı konusunda şunları söyledi:

"Herkesin kendine göre bir oyunu planı var. Onların hedefi oysa, bizim hedefimiz şampiyon olmak. Bizim kimseden çekincemiz yok. Her şey onlar üzerine kurulacaksa diğer takımların birazcık gönlü kırılıyor. Zaten son zamanlarda bir şehir olarak biraz küsmüşlüğümüz var. Bu sene aslında sadece Trabzonspor'umuzun başarısı için taraftarları tekrar tribüne getirmek için uğraşacağız. Bizim en büyük hedefimiz bu olacak. Camiamıza tekrar kazandırmak bizim için önemli olacak. Onun için savaşacağız. Diğer takımların ne yaptığı bizi ilgilendirmez. Biz hedefe kilitlenip bu yolda ilerlemek istiyoruz."

Haberin Devamı

HALILHODZIC'IN BAŞARISI

Cezayir Milli Takımı'nın Dünya Kupası'nda Halilhodzic ile iyi maçlar çıkardığını söyleyen Özer, şöyle devam etti:

"Sonuçta Brezilya takımı Almanya'dan 7 tane yedi. Almanya, uzatmalarda gol atabildi Cezayir'e karşı. İyi bir takımdaşlık ruhu ortaya koydular. Geldiğinden beri şunu gördüm ki hocamız bu konuda başarılı şekilde inşallah biz de bu yolda ilerleyeceğiz. Disiplinli bir takımımız olacak. Her anlamda bu konuda iyi bir yol kat edeceğimizi düşünüyorum. Daha yolun başındayız. Hocamızın çok sevdiğim bir yönü hırslı olması ve her konuşmasında yükseklerde oynamamız gerektiğini söylemesi. Bu benim Trabzonsporlu bir çocuk için motive edici, mutlu edici şeyler. Herkes bizim gibi formayı sahiplenmiyor. O yüzden inşallah başarılı olacağımıza inanıyorum. O inancı, güveni aldığımı söyleyebilirim."

Özer, bu sezon 10 numaralı formayı giyeceğini, bu formayla başarılı olmak istediklerini kaydetti.

FENERBAHÇE MAÇI

Özer, ligin ikinci haftasında Fenerbahçe ile yapacakları maç için taraftarlara da uyarılarda bulunarak, şunları söyledi:

"Biz kendimize çok zarar vermeyi seven bir şehiriz. Biz biraz doluyuz, doğruyuz, sinirliyiz. Trabzon insanı haksızlığa gelemiyor. Bunu da bir şekilde belli ediyor. Etmese de yerinde duramıyor. Biz bazı dolduruşlara geliyoruz. Ben taraftarımızdan, şehrimizden, bütün Trabzonsporlulardan şunu istiyorum. Saha çok güzel bir arenadır. Yeşil saha, orada biz futbolcular oynuyoruz. Biz futbolcular oynayalım onlar izlesinler, desteklesinler. Maç bitiminde bizi alkışlasınlar. Bize yakışanı yapsınlar, biz maçın sonucunu belirleyelim.

İnşallah iyi bir sezon geçireceğimize yürekten inanıyorum. Bu Fenerbahçe, Kayseri Erciyesspor maçıdır farketmez, bizim zor maçlarımız var. Bizim her maçı tek tek düşünmemiz lazım. Bazı maçlara bakış açısını verip o maça yoğunlaşıp diğer maçları kenara atıyoruz, o maçlara yoğunlaşılınıyor. Şampiyonluk sadece Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş maçı ile kazanılmıyor. Kayseri Erciyespor, Konyaspor deplasmanında kazanılıyor. Lig uzun maraton, ikinci haftada bir noktaya çoğalıp, kendimize zarar verip 5 maç seyircisiz cezası alıp kendimize çelme takmayı bırakmamız gerekiyor."

Trabzonspor taraftarının sabırsız olduğuna değinen Özer, "Ankaraspor'da Kasımpaşa'da oynarken Trabzon'da ilk 30 dakika yemezsek taraftar kendi oyuncularına dönecek deniliyordu. Bunu niye söylüyorlar, biz biraz tez canlıyız. Hazırlık maçında ilk 20 dakikadan sonra taraftar geriye çekilip 'bizim takımdan bir şey olmaz' diyor, ben ailemden biliyorum. Eğer bir şeye taraftar olarak kilitlenip, bu yolda ilerlersek takımları birbirinden ayırt etmeden 3 puanları cebimize koymaya çalışırsak ben yürekten inanıyorum sezon sonu şampiyon olacağız."