Gazete Vatan Logo
Futbol 'Çalımbay'a yakışmadı'

'Çalımbay'a yakışmadı'

Mersin İdmanyurdu Başkanı Ali Kahramanlı'dan Rıza Çalımbay'a sitem...

'Çalımbay'a yakışmadı'

Mersin İdmanyurdu Başkanı Ali Kahramanlı, teknik direktör Rıza Çalımbay'ın, Servet Çetin ile Sinan Kaloğlu'nun durumunu bahane gösterip istifa ettiğini savunarak, "Siz Kasımpaşa ile önce konuşup anlaşıp gelip bunu bahane olarak kullanırsanız burada bir art niyet vardır" dedi.

Kahramanlı, Çalımbay yönetiminde çok iyi bir sezon geçirerek 47 puanla ligi 7'nci sırada tamamladıklarını ve çok büyük bir başarı elde ettiklerini söyledi.

Çalımbay'ın yeni sezonda da takımla çalışmayı kendisinin istediğini ileri süren Kahramanlı, "Teklif kendisinden geldi. Geldi 'Başkanım Mersin İdmanyurdu'nun şu anki transfer yasağı olması nedeniyle benim bırakmam doğru olmaz. Benim kulübe vefa borcum var. Ben devam etmek istiyorum' dedi. 'Tamam hocam' dedik. Basının önünde imza töreni de yaptık. Kendisi aynı şekilde 'Mersin İdmanyurdu'nu bırakıp gitmem yakışmaz' demişti. Bu doğrultuda plan projelerimizi yaptık" diye konuştu.

Kahramanlı, dört gün önce ise Çalımbay'la yaptıkları görüşmede sözleşmeleri sona eren Servet Çetin ile Sinan Kaloğlu'nun durumunun gündeme geldiğini anlatarak, her iki futbolcuyla ilgili yaşanan bazı sıkıntılardan dolayı yeni sözleşme yapmak istemediklerini ilettiklerini aktardı.

Haberin Devamı

Görüşmede her iki futbolcunun talep ettiği ücretin de konuşulduğunu anlatan Kahramanlı, şöyle devam etti:

"Geçen seneki vermiş olduğumuz parayı verelim illa iyileştirme yapalım diyorsanız 250-300 koyalım arkadaşlarımızı çağıralım sözleşmeleri imzalayalım' dedim. 'Bu paraya gelmezler. 2,5 milyon lira Servet, 2 milyon lira da Sinan istiyor. Bu paraları verirseniz çağırın yoksa gelmezler' dedi. Bunun üzerine kimsenin vazgeçilmez olmadığını, bunun fırsatçılık olduğunu söyledim."

"Kasımpaşa ile anlaştım deseydi"

Kahramanlı, Mersin İdmanyurdu'nun transfer yasağının kullanılmak istendiğini öne sürerek, bu durumun etik olmadığını belirtti.

Çalımbay'ın Sinan ve Servet'in transferi olmayınca "Ben çalışmak istemiyorum" dediğini dile getiren Kahramanlı, şöyle konuştu:

"Siz bilirsiniz' dedim. Biz transferi sizle konuşurken, 'Başkanım problem değil, önemli değil. Sinan ve Servet olsa da olur, olmasa da' dediniz. Peki sonra ne değişti? Siz Kasımpaşa ile önce konuşup anlaşıp gelip bunu bahane olarak kullanırsanız burada bir art niyet vardır. Ben 9 yıldır bu kulübün başkanlığını yapıyorum bizimle samimi olacaksınız. Gerçekleri konuşacaksınız. Keşke bana 'Başkanım ben Kasımpaşa'yla anlaştım' deseydi. Servet ile Sinan'ı öne sürüp olursa olur, olmazsa olmaz bahanesiyle bırakıp gitmesi hiç yakışmadı ve hiç etik değil. Madem bu iki futbolcu kardeşimiz için istifa ettin, Servet ve Sinan'ı beraberinde Kasımpaşa'ya götürsün, o zaman onu takdir ederim."

Haberin Devamı