Gazete Vatan Logo
Futbol "Carlos daha dün topu bırakmış..."

"Carlos daha dün topu bırakmış..."

Yılmaz Vural, Sivasspor'un yeni teknik direktörü Roberto Carlos'a verilen lisansla ilgili çok konuşulacak açıklamalarda bulundu...

"Carlos daha dün topu bırakmış..."

Şu anda bir takımda görev yapmayan Vural, Brezilyalı Roberto Carlos'un lisans alıp maçlara çıkacak olmasının kendisine yapılan bir ayrıcalık olduğunu belirtti ve NTV Spor'a verdiği röportajda şu sözleri söyledi:

"Bakın Türkiye'de ilk okul diploması ya da orta okul diploması olanlar teknik direktörlük şeylerine katılamıyorlar. Lisans yapamıyorlar daha doğrusu ve bu konuda da bizim Tugay Kerimoğlu, Arif Erdem, Suat Kaya ve bir sürü etkilenmiş arkadaşımıza federasyon lisans yapma müsaadesi vermiyor.

Bir de bu kardeşlerimiz Kore ve Japonya'daki Dünya Kupası'nda 3. olan Milli takımımızda oynadıkları için A Lisans'ı verildi, ekstradan. Buna rağmen onları Pro-Lisans'a almıyorlar. Milli takıma hizmet etmiş kardeşlerimiz bunlar."

"Şimdi Roberto Carlos gelmiş, daha topu dün bırakmış 1 sene evvel. Peru'dan bir lisans almış. Aldığın o lisansı A yapacaksın, Pro yapacaksın. Ve şimdi Türkiyemizin çok önemli bir takımında görev alıyor. Yanlış anlaşılmasın ama bu kadar gayri ciddi bir tavır olmaz. Eğer Roberto Carlos bu ülkede teknik direktörlük lisansı var diye çalıştırılıcaksa o zaman bizim bütün bu kardeşlerimize bu yolu açmaları gerekir. O zaman bizler bu lisansları almak için neden bu emekleri veriyoruz? Yılları vermişiz bu işe. Bu kadar kolay mı bu iş? Tamam futbol oynadın karşılığını aldın. Teknik adam olacaksan o işin raconu neyse onu yapacaksın kardeşim. Sen iyi futbolcusun diye iyi antrenör olcaksın diye bir şey yok. TFF'yi takip ediyorum, eğer Carlos sahaya çıkarsa ortalığı birbirine sokarım.""

Haberin Devamı