Gazete Vatan Logo
Futbol ‘Çek’ilin yoldan, Türkler geliyor

‘Çek’ilin yoldan, Türkler geliyor

Euro 2016 elemelerinde 2 kader maçı kalan Milli Takımımız, bugün ilk sınacını Çek Cumhuriyeti deplasmanında verecek.

‘Çek’ilin yoldan, Türkler geliyor

A Milli Takımımız, EURO 2016 Elemeleri’nde en kritik viraja geldi... Son olarak Letonya’nın ardından Hollanda’yı da deviren Milliler’in önünde sadece 2 engel kaldı: Çek Cumhuriyeti ve İzlanda maçları... Oynayacağımız iki rakip de finallere katılmayı garantiledi ve Hollanda’nın 2’de 2 yapması halinde play-off’a kalmak için bize 4 puan yetecek...

AY-YILDIZLILARIMIZ, bu zorlu iki sınavın ilkini bugün Çek Cumhuriyeti karşısında verecek. Prag kentindeki Generali Arena’da oynanacak olan mücadele TSİ 21.45’te başlayacak ve karşılaşmayı İngiliz hakem Martin Atkinson yönetecek. Mücadele Show TV’den naklen yayınlanacak.

TERİM’LE 115. MAÇ

PRAG’DA olmazsa olmazımız yenilmemek. Galibiyet ise muhteşem olur. Çek Cumhuriyeti’ne karşı daha önce oynadığımız 6’sı özel, toplam 8 maçın 5’ini kaybettik, 2’sini kazandık, 1 maç ise berabere sonuçlandı. Çekler’i EURO 2008’de 2-0 geriden gelip 3-2 yenerek tarih yazmıştık. Gruptaki oynadığımız ilk maçı ise onlar 1-0 geriden gelip 2-1 kazandı. Geride kalan 8 maçta 9 gol attık, kalemizde 20 gol gördük.

Haberin Devamı

ÖTE yandan Milliler, Fatih Terim yönetiminde 115. karşılaşmasına çıkacak. İmparator ile Ay-yıldızlılarımız’ın 57 galibiyeti var ve bugün bunlara bir yenisinin daha eklemesini umuyoruz.

Burak kadroda yok!

TÜRKİYE’nin bugün Çek Cumhuriyeti ile oynayacağı maçta sakatlığı bulunan Burak Yılmaz 23 kişilik kadroda yer almayacak. G.Saray’ın Trabzon mücadelesinde sakatlanarak sağ üst arka adalesinde 2. derece zorlanma ve kısmi yırtık meydana gelmesi nedeniyle 3 haftadır forma giyemeyen 30 yaşındaki forvetin salı günü oynanacak İzlanda karşılaşmasında oynayıp oynamayacağı daha sonra belli olacak.

Forvet Umut'un ama...

EURO 2016 Elemeleri A Grubu’nda Çek Cumhuriyeti ile karşılaşacak olan Türkiye’de futbol direktörü Fatih Terim’in muhtemel 11’i de belli oldu. Hollanda mücadelesinde oynayan 10 isme yine şans verecek olan kurt teknik adamın Burak’ın sakatlığında ise forvette Umut Bulut’u tercih etmesi bekleniyor.

FAKAT tecrübeli hoca, bundan farklı olarak Arda Turan ve Hakan Çalhanoğlu’nun gole yakın oynayacağı forvetsiz bir sistem ya da Umut Bulut ile Cenk Tosun’un ileri uçta yer alacağı bir dizilimi de tercih edebilir.

Haberin Devamı

BÜYÜKELÇİ’YE ZİYARET

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ve beraberindeki heyet, Türkiye’nin Prag Büyükelçisi Ahmet Necati Bigalı’yı ziyaret ederek plaket ve milli takım forması hediye etti.