Gazete Vatan Logo
İtalya "Cengiz Ünder'den özür dileyin"

"Cengiz Ünder'den özür dileyin"

Direktörü Eusebio Di Francesco, Cengiz Ünder’i çok beğendiğini söylerken, bir dönem futbolcusunu yoğun bir şekilde eleştirilenlerin şimdi özür dilemesin gerektiğini ifade etti.

"Cengiz Ünder'den özür dileyin"

Roma Teknik Direktörü Eusebio Di Francesco, Cengiz Ünder’i çok beğendiğini söyleyerek, oyuncusunu ön plana çıkardı. Cengiz’in profesyonelliğini çok sevdiğini aktaran tecrübeli çalıştırıcı, “Bana Cengiz gibi sorumluluk alan oyuncular lazım. Önemli oyuncular ancak maçı değiştirebilir. O, muazzam oynadı. Fiziksel olarak da iyi duruma geldi, eksikliğini yaşadığı özgüvenini kazandı” dedi.

20 yaşındaki yıldızın haksız eleştirilere uğradığını anımsatan Di Francesco, “İtalya’da genç oyuncuların gelişmesine ilişkin sabır göstermiyoruz. Oysa onlara şans vermeli ve onların gelişmesini beklemeliyiz. Cengiz üzerinde çok çalıştım, ona güvendim. Onun, genç takımında bile oynayacak yeteneğe sahip olmadığını söyleyenler vardı. Şimdi tüm bu eleştiriler için Cengiz’den özür dilemeli ve onu rahat bırakmalıyız” diye konuştu.

‘Montella gibi’

Roma’nın resmi internet sitesinde açıklaması yer alan teknik direktör Eusebio Di Francesco’nun konuşmaları dikkat çekti.

Genç öğrencisini Roma’nın efsanelerinden Vincenzo Montella’ya benzeren tecrübeli çalıştırıcı, “Cengiz şut atmak için doğmuş gibi. Şut tarzı ve bir anda hızlanması Montella gibi, aynı değerde” dedi.

Haberin Devamı

2000-01 sezonunda Roma’da Montella ile oynayan Di Francesco ayrıca “Bazen bireysel yetenekler ve hamleler en az takım oyunu kadar gerekli” diye ekledi.

(Milliyet)