Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe "Çık bu maçı al"

"Çık bu maçı al"

Fenerbahçe Teknik Direktörü Kocaman, Valbuena'yı devre arasında böyle motive etti:

"Çık bu maçı al"

SÜPER Lig’deki Osmanlıspor karşılaşmasında oyuna girdikten sonra takımının hücum gücüne güç katan Mathieu Valbuena’nın başarısının sırrı çözüldü. Kamuoyunda Fransız yıldızın yedek kalmaktan ötürü mutsuz olduğu konuşulsa da işin gerçeği ortaya çıktı. Osmanlıspor mücadelesinde Alper Potuk yerine oyuna giren 34 yaşındaki futbolcu bu mücadeleye yedek başlayacağını hafta başından beri biliyordu.

TEKNİK direktör Aykut Kocaman, “Sen 2. yarıda devreye gireceksin” sözleriyle öğrencisini mücadeleye hazırlarken, rakibin iki hızlı kanat oyuncusu Serdar Gürler ve Umar Aminu’ya önlem almak için böyle bir yol seçti.

2 KEZ KONUŞTU

ANKARA ekibine karşı ilk 45’te sonuca gitmeyi planlasa da işler istediği gibi gitmeyince 35. dakikada Valbuena’yı ısınmaya gönderen hoca, hem soyunma odasında hem de takım sahaya çıkmadan Valbuena ile 2 kez konuştu.

KOCAMAN hem son taktiklerini verdi hem de motive edici sözler sarf etti. “Bu maç senin maçın. Çık ve 3 puanı al” diyen Kocaman, bu tercihiyle hedefi 12’den vurdu.

KARŞILAŞMA sonunda da ikili bir kez daha karşı karşıya geldi. Soyunma odasında tecrübeli futbolcuyu özel olarak tebrik eden hoca, “Senden istediklerimi harfiyen yerine getirdin. Senden beklediğim tam da bu. Buradaki performansını kalan haftalara da yansıtırsan 8’de 8 hedefimize ulaşmamız çok daha kolaylaşır” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı