Gazete Vatan Logo
Galatasaray 'Çilek ya da kiraz değil, yıldız alırım'

'Çilek ya da kiraz değil, yıldız alırım'

Galatasaray Kulübü'nün yeni başkanı Dursun Özbek, çok çarpıcı açıklamalar yaptı.

'Çilek ya da kiraz değil, yıldız alırım'

Mazbatasını alarak Galatasaray’daki başkanlık görevine resmen başlayacak olan Dursun Özbek, çifte kupa sonrası Hürriyet’e konuştu...

Kulübün son durumu, transfer çalışmaları, şampiyonluk töreninde yaşananlar ve rakipleriyle ilgili çarpıcı açıklamalar yapan Özbek, sarı kırmızılı taraftarlara da umut aşıladı, sorularımıza samimi cevaplar verdi. Söz Özbek’in...

- Başkan seçildikten sonra 11 günde 2 kupa ve derbi galibiyeti gördünüz.

- “Ayağın uğurlu geldi” diyorlar bana. Ama ben kulüpte yeni değilim. 7 aydan bu yana çalışmalarım devam ediyor. Ayağım 7-8 ay önce uğurlu geldi diye düşünüyorum. Bu ortak bir başarı.

- Bundan sonraki hedefler nedir?

Öncelikle Süper Kupa’yı da Bursaspor’u yenerek kazanmak istiyoruz. Bütün hedefimizşampiyonlar ligi’nde başarı. Buna odaklandık. Yönetim ve teknik kadro olarak Devler Ligi’ni çok önemsiyoruz. Buna katkı adına da Hamza hoca ile toplantımız var. Çalışmalarını yapmış. En kısa sürede transferleri bitirip 1 Temmuz’daki kampa yeni isimleri yetiştirmek istiyoruz.

Haberin Devamı

“AZİZ BEY’İ STADIMIZA BEKLİYORUM”

- Fenerbahçe ile ilişkileriniz nasıl olacak?

- İki kulübün ilişkisi 100 yılı aşkın süredir devam ediyor. Bu ilişkide en önemli husus, iki kulübün büyüklüğü ve rekabetinin Türk futboluna katkı sağlaması. Performans, izlenme niteliği, şov açısından katkı olmalı. Galatasaray’ın da , Fenerbahçe’nin de ana görevi bu. Benim çalışmalarım bu manada olacak. İki takımın rekabetinden Türk futboluna ne katıyoruz, üretiyoruz. Türk seyircisine ne veriyoruz. Bunlar önemli şeyler. Bunlar bir tarafın talebi ve isteği ile olacak şeyler değil. Bu kavga ortamından hiç kimsenin kazancı yok, zararı var.

- Kadıköy’e gidecek misiniz?

- Elbette giderim. Kadıköy için bir çekincem yok. Oradaki derbiyi tribünde izleyeceğim. Aziz Yıldırım’ı da Arena’ya stadımıza bekliyorum. Ben Kadıköy’de, Aziz Yıldırım’da Arena’da olmalı.

“ÇOK SAYIDA TRANSFER YAPMAYACAĞIZ”

- PEKİ mali kaynaklar konusunda sorun var mı?

- Galatasaray’ın bu tip yatırımlar için finansmanı her zaman hazır. Bizim bu manada parasal bir problemimiz yok. Sorun sadece har vurup, harman savurmada. Orada problemimiz var. Ama pozitif işlerle alakalı Galatasaray’a fayda sağlayacak yatırımlarla ilgili herhangi bir para sıkıntısı yok.

Haberin Devamı

- Yeni yabancı kuralı için ne söylersiniz?

- Bu durum kulüplerin elini biraz rahatlattı. Çünkü bazı kısıtlamalar koyduğunuz zaman iç piyasada fiyatlar uçup gidiyor. Kulüplerin mali yapısı zaten ortada. Büyük kulüplerin artık dikkate alması gereken UEFA Finansal Fair Play kriterleri var. Bunu sağlamak zorundasınız. Eskisi gibi istediğiniz sayıda oyuncu transfer edemezsiniz. Çünkü kriteri yerine getiremezseniz, transferler sorun haline gelecek. Galatasaray’ın yapacağı transferler çok sayıda olmayacak. Sadece gerekli alanlara optimum çözüm üretmek üzere transfer yapacağız. Öyle har vurup harman savurmayacağız paramızı.

Ben çilek ya da kiraz değil, yıldız alırım

“Teknik kadronun listesinde varsa, yıldız transferi yaparım. Galatasaray bünyesinde her zaman yıldızları barındırır.”

- Aysal’ın ‘Çilek’ terimi var. Sizin de bir çilek transferiniz olacak mı?

Haberin Devamı

- Bunlar farklı kavramlar. Ben böyle bir kavram kullanmayacağım. Teknik kadromuz gerekli transfer raporunu hazırladı. Bizim görevimiz kadromuzun tespit ettiği oyuncuları takıma kazandırmak. Onların istediği isimleri alabiliyorsak, biz kendimizi başarılı göreceğiz. Yoksa benim çileğim, kirazım olmayacak. Böyle bir şey yok.

- Yıldız transferi yapacak mısınız?

- Hamza hocanın listesinde varsa, yapacağız. Türkiye’deki bütün ilkleri Galatasaray başarmış. Futbol bir şov olduğuna göre, bunun içinde illa ki yıldızların da olması gerekiyor. İnsanları tribüne çekmek, iyi performans sergilemek için yıldız oyuncu gerekli. Bunu da başaracak biziz. Galatasaray her zaman bünyesinde yıldızlar barındırır.

Yıldızların da Galatasaray’da oynama arzusu vardır. O klasmana Türkiye’den başka takım girmiyor.

5. yıldızı da ilk biz takarız.

- Galatasaray ilklerin takımı olduğu için 5.yıldızı takmak da inşallah bize nasip olacak. 5. yıldızı da hangi başkanın görevde olmasından ziyade Galatasarayın takması önemli. Başarılı olursak biz de devam edebiliriz.

Haberin Devamı

ARTIK MAHKEMELİK OLMAYIZ...

- Prandelli konusu bir iletişimsizlikten kaynaklandı. Galatasaray kulübüne yakışan bir tavır sergilemek adına Prandelli ile konuşmak istedim Artık kimseyle mahkemelik olmayacağız.

Podyum olayı çok büyütüldü.

- ALİ Dürüst ve Abdurrahim Albayrak, şampiyonluklarda en büyük takdiri hak eden isimler. Kutlamalarda podyuma çıkıldığı zaman mı bu iş tamamlanıyor? Bu kararı yönetimde aldık. Onlar iyi G.Saraylı ve kendi aramızda bizim bir sıkıntımız yok. Ben de Servet Yardımcı’nın teklifi üzerine çıkmak zorunda kaldım.

Ailemde G.Saray şehidi var

- Benim korkum yok. Destek aldığmız ailemizde bir de G.Saray şehidi var. Şehid vermiş bir aile için daha ilerisi ne olabilir.

G.Saray sevdalısı 3 hocam var

- Kendimi çok şanslı hissediyorum. Ergin Ataman, Ekrem Memnun ve Hamza Hamzaoğlu gibi adeta bir Galatasaray sevdalısı bu teknik kadronun kıymetini çok iyi biliyoruz.

Muslera’yı G.Saray kadar hak eden kulüp olamaz

“Olaylara sadece maddi açıdan bakmamak lazım. Bizden Muslera’yı isteyen takım önemli de Galatasaray önemsiz mi? Muslera, tüm Galatasaraylıların sevgilisi.”

- Muslera’ya ne kadar bedel biçersiniz?

- Muslera, Galatasaray’da herkesin sevgilisi olmuş bir isim. Galatasaray’a da çok yakışıyor. Muslera ile ilgili bizim bir tasarrufumuz olamaz. Ben iyi oyuncuları Galatasaray kadar hak eden başka bir kulüp olduğunu düşünmüyorum. Onu kimseye vermeyiz. Galatasaray dünyanın en önemli markalarından biri. Bizden Muslera’yı isteyen takım önemli de Galatasaray önemsiz mi? Olaylara sadece maddi açıdan bakmamak lazım.

- Melo gidecek mi?

- Ben bunu önce hocama sorarım. “Melo gitmek istiyor, ne diyorsun” derim. Hamza Hoca, ‘Melo gitmesin’ derse, Melo gidemez. ‘Melo gitsin’ derse ancak o zaman gider. Bunlar teknik kadroyu ilgilendiren konu. Benim inisiyatifimde olan bir konu değil.

SNEIJDER KALIR

- Sneijder’a verilen bir sözleşme sözü vardı.

- Sneijder, çok önemli bir oyuncu ve bir dünya yıldızı. Hamza Hoca’nın vereceği onay çerçevesinde onların her türlü isteğini yerine getireceğiz. Hamza Hoca’nın Sneijder ile ilgili tasarrufu ne ise, biz onu yerine getireceğiz.