Gazete Vatan Logo
Voleybol "Çıtayı çok yükselttik"

"Çıtayı çok yükselttik"

Milletler Ligi’nde gümüş madalya kazanan Filenin Sultanları’nın ‘En İyi Pasörü’ ödüllü genç oyuncusu Cansu Özbay, VATAN’a konuştu:

"Çıtayı çok yükselttik"

“Bu başarıyı biz bile beklemiyorduk. Sihrimiz takım oyunu oynamak. Dünya Şampiyonası’nda da iyi şeyler başaracağımıza inanıyorum.”

FİLENİN Sultanları’nın gümüş madalya ile bitirdiği Milletler Ligi’nde en ‘En İyi Pasör’ seçilen Cansu Özbay, VATAN’a konuştu: “Böyle bir başarıyı kimse beklemiyordu. Hatta antrenörümüz Giovanni Guidetti ilk toplandığımızda, ‘Biz çok yenileceğiz, çok çabalayacağız ama ne olursa olsun bizim hedefimiz her zaman ileriye yatırım yapmak’ dedi. Ama sürpriz yaptık. Açıkçası biz bile bu başarıyı beklemiyorduk, çok zor oldu gerçekten ancak takım olarak inanılmaz bir performans sergiledik. Tam bir takım oyunu oynadık ve çok mutluyum böyle bir başarıya imza attığımız için.
BENCE bizim sihirimiz takım olarak oynamamız. Kenardaki 6 kişi de içerdeki 6 kişi de, teknik heyet de bize inanıyor ve kim oyunda olursa olsun herkes birbirine yardımcı olmaya çalışıyor. Kimse birbirine hiçbir zaman ‘Neden yapamadın?’ demiyor. Onun yerine ‘Tamam ben sana şimdi yardım edeceğim’ diyerek birbirimizi motive etmemizdi farkımız bence. Yoksa o büyük takımları başka türlü mağlup edemezdik.
29 Eylül’de Japonya’da yapılacak Dünya Şampiyonası’na belki çok var ama biz Milletler Ligi’nde gümüş madalya alarak çıtayı baya yükselttik. İnşallah önümüzdeki çalışma döneminde de eksik yönlerimizi geliştirip Dünya Şampiyonası’na daha iyi gideceğimizi düşünüyorum. Orada da çok iyi şeyler başaracağımıza inanıyorum.”
‘Ara çok iyi gelecek’
“ŞİMDİ 26 Temmuz’a kadar tatilimizivar. Bu ara bize çok iyi gelecek. Çok yorulduk gerçekten, hem mental olarak hem fiziksel olarak ancak şunu söyleyebilirim ki maçlar devam etse de herkes devam ederdi yani ona da inanıyorum. 26 Temmuz’da herkes fresh bir şekilde 2. kamp dönemine başlamış olacak.”
‘Ödülü beklemiyordum’
“MİLLETLER Ligi’nin ‘En İyi Pasörü’ seçilmeyi gerçekten hiç beklemiyordum. Mesela ABD’nin pasörü Carli Lloyd da çok iyi bir pasör, ben onu çok beğeniyorum. Ödül aldığıma dair ismim okununca çok fazla şaşırdım. O anki duygularımı hiç anlatamam, çok mutluyum.”

Haberin Devamı