Gazete Vatan Logo
Galatasaray 'Çok gol olur! Favori Kartal'

'Çok gol olur! Favori Kartal'

Derbi nasıl geçer? VATAN'ın iki usta kalemi Serhat Ulueren ve Güntekin Onay, artıları-eksileriyle dev maçı masaya yatırdı.

'Çok gol olur! Favori Kartal'

İşte iki usta kalemin derbi hakkında yorumlar...

Serhat ULUEREN:

G.Saray, Beşiktaş’tan puan alamaz çünkü gücü yok. Maç 100 kez oynansa 4 kez berabere biter 1 kez G.Saray

kazanır. Normal şartlarda Beşiktaş fark yapar.

G.SARAY, Beşiktaş’ı yenebilir mi? En kötü berabere kalabilir mi?
G.SARAY normal şartlarda Beşiktaş’tan puan alamaz çünkü gücü yok. Beşiktaş, 20 gün önce F.Bahçe’nin Arena’da yakaladığı gibi pozisyonları cömertçe harcar, Muslera devleşir ve Sabri’nin şişirme ortasına bir Beşiktaşlı ters vuruş yapıp kendi ağlarına gönderirse, o zaman G.Saray puan alabilir. Bu maç 100 defa oynansa 95’ini Beşiktaş kazanır, 4 maç berabere biter belki birini de mucizevi şekilde G.Saray kazanabilir. Ama mucize beklemiyorum.
SNEIJDER’İN oynayacak olması, Sinan’ın dönüşü güç katmaz mı? Sneijder G.Saray’ın el freni. Oynarsa Beşiktaş’ın işine gelir ve orta saha hakimiyeti siyah-beyazlılara geçer. Sinan yedek başlayacak gibi. 65-70’te girerse işte o zaman G.Saray pozisyon bulabilir. Sinan, G.Saray’ın tek yıldızı.
Beşiktaş kazanır mı? Hayır fark olur. Normal şartlarda Beşiktaş rakibin adından korkmaz ve gireceği pozisyonlarda cömert davranmazsa en az 3’lük yapar. Bu sezon Beşiktaş’tan en az 4-5 gömlek üstün. Üstelik birinin kulübesinde Şenol Güneş gibi bir tecrübe var, diğerinde ise teknik adam diyemeyeceğim bir garip var.
Güntekin ONAY:
Son haftalardaki toparlanmış görüntüsü ve Sneijder’in geri dönüşü Cimbom’un artıları. Ama maç başına 1.5 gol yiyen G.Saray önünde Beşiktaş atak çeşitliliği ve yaratıcılığıyla pozisyonlar bulacaktır.
DERBİNİN iki takım açısından da farklı anlamları var. Beşiktaş, şampiyonluk yolunda kazanmak zorunda. G.Saray ise prestij ve lig beşinciliği peşinde.
Sarı-kırmızılıların lig yoluyla Avrupa vizesi alması, ikili averajda gerisinde olduğu Osmanlı’yı geçmesi çok da kolay değil. Ancak G.Saray tüm söylentilerin aksine her şeye rağmen Beşiktaş karşısında kazanmak için mücadele edecek.
Sahaya çıkan hiçbir profesyonel futbolcu kaybetmeyi düşünmez. Ayrıca TT Arena’da aylardır kaybetmeyen
bir G.Saray var. O yüzden Beşiktaş açısından kolay bir maç olmayacak.
SARI-KIRMIZILILARIN son haftalardaki toparlanmış görüntüsü, Sneijder’in dönüşü, Cimbom’un artıları. Ancak yine de maç başına ortalama 1.5 gol yiyen G.Saray savunması ligin en golcü takımını durdurabilir mi? Beşiktaş’ın atak çeşitliliği, zenginliği ve yaratıcılığı G.Saray karşısında gol pozisyonlarını getirecektir.
Beşiktaş’ın da zaman zaman defansta sorunlar yaşadığını biliyoruz. Genel anlamda Beşiktaş’ın oyun üstünlüğüyle geçecek, bol pozisyonlu bir maç bekliyorum.

Haberin Devamı