Gazete Vatan Logo
Diğer Sporlar "Daha çok madalya hedefliyoruz"

"Daha çok madalya hedefliyoruz"

Plaj voleybolunda yurt dışında kürsüye çıkan ilk isimler olarak tarihe geçen Aleyna Vence-Merve Nezir ikilisi VATAN’a konuştu:

"Daha çok madalya hedefliyoruz"

ALEYNA Vence-Merve Nezir ikilisi plaj voleybolu bayanlar kategorisinde ilk kez yurt dışı organizasyonunda (Hırvatistan-Porec) madalya almayı başararak tarihe geçti. Temmuz ayında Dünya Turu’nda gelen bu başarının ardından ikili VATAN’ın sorularını yanıtladı. Aynı zamanda kar voleybolu da oynayan ve geçen sezon partneri Buğra Eryıldız’la birlikte CEV tarafından ‘Kar Kraliçesi’ ödülüne layık görülen Aleyna şunları söyledi:

“ÇOK mutluyuz, ilk defa bir Türk Bayan Takımı yurt dışında Dünya Turu’nda dereceye girdi. Ben 20, Merve 21 yaşında. Bu yaşta böyle bir başarı elde edebilmek çok güzel. Aynı başarıyı Dünya Turu’nun Manavgat ayağında da elde ettik ama yurt dışında olması bizi daha fazla gururlandırdı. İnşallah bu başarıların devamı gelir, federasyonumuza da teşekkür ediyoruz bizi destekledikleri için.”

AYNI zamanda salon voleybolunda Pursaklar forması giyen Merve ise duygularını şu şekilde dile getirdi: “Aleyna ile Dünya Turu Manavgat ayağında oynamıştık birlikte, onda da kürsü gördük, yine yarı finalde çok yakın kaybettik ama çok iyi bir performans sergilemiştik. Bunun devamının yurt dışında da gelmiş olması bizi çok mutlu etti. Çünkü ilk defa bir bayan takımı yurt dışında madalya kazandı, bu bizim için çok gurur vericiydi. İnşallah bunların devamını da getiririz, daha birçok madalya getiririz.”

Haberin Devamı