Gazete Vatan Logo
Süper Lig 'Daha fazla sorumluluk alınmalı'

'Daha fazla sorumluluk alınmalı'

Eskişehirspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, "Sporun gerçek amacından şu anda tam anlamıyla uzaklaşmış durumdayız. Sporun amacı dostluk, barış ve kardeşliktir. Çocuklarımıza spor kültürünü aşılayabilirsek en azından sonraki nesillerin daha sağlıklı bir ortamda hem spor yapabilme hem de sporu yaşayabilmelerini sağlamış oluruz" dedi.

'Daha fazla sorumluluk alınmalı'

Sağlam, Anadolu Üniversitesi (AÜ) Hukuk Fakültesi ve Spor Hukuku Enstitüsü tarafından AÜ Kırmızı Salon'da düzenlenen "Sporda Şiddetin Önlenmesi, 6222 Sayılı Kanunun Uygulanması Paneli"nde yaptığı konuşmada, böyle güzel ve anlamlı bir organizasyonda bulunmaktan dolayı mutluluk duyduğunu söyledi.

Sağlam, 1985 yılından beri futbolun içinde olduğunu belirterek, o tarihten beri sporda şiddetle, küfürle ve hiç istenmeyen olaylarla iç içe olduğunu kaydetti.

Bu olayların önüne geçmek için en önemli işin çocuklara spor sevgisinin ve gerçek amacının çok ciddi anlamda aşılanması gerektiğini anlatan Sağlam, "Burada bir çok insana görevler düşüyor. Sporun gerçek amacından şu anda tam anlamıyla uzaklaşmış durumdayız. Sporun amacı dostluk, barış ve kardeşliktir. Çocuklarımıza spor kültürünü aşılayabilirsek en azından sonraki nesillerin daha sağlıklı bir ortamda hem spor yapabilme hem de sporu yaşayabilmelerini sağlamış oluruz" diye konuştu.

Sağlam, insanların tuttuğu takımın maç sonucuna göre kendine statü belirlediğini ifade ederek, şöyle devam etti:

"Takım maç kazanınca, kazanan kendini kral gibi hissediyor. Kaybeden takımın taraftarı ise büyük bir üzüntü yaşıyor. Kazanmak kadar kaybetmenin de olduğunu, bu işin çok daha güzel amaçlarının olduğunu ön plana çıkarmamız lazım. Bunu insanlara anlatarak uygulayıcılar olarak bizlerin biraz daha sorumluluk alması gerekir. Yani futbolu yönetenlerin, başkanların, teknik adamların, sporcuların ve medyanın bu konuda biraz daha ciddi anlamda düşünüp adım atması gerekir."

"Eskişehirspor taraftarı ülkeye örnek olmalı"

Eskişehir'in bir futbol kenti olduğunu, kendine has futbol kültürü bulunduğunu belirten Sağlam, şunları bildirdi:

"Futbol burada ciddi anlamda yaşanıyor. Çok yakın zamanda bir kupa finali oynayacağız. Taraftarlarımızdan futbol kültürüne sahip, geçmişinde Türk futboluna önderlik yapmış bir camianın fair-play ve centilmenlik konusunda da bütün ülkeye örnek olmasını diliyorum. Kendimize ait futbol kültürümüz var diyorsak bu konuda da farkımızı ortaya koyacağız. Küfür etmeden takımımızı destekleyeceğiz. Taraftarımızdan rica ediyorum, yeteri kadar ceza aldık. Bundan sonraki dönemde bu konuda bütün ülkeye öncülük edip örnek olalım."

Panelde, Eskişehir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Celalettin Karanfil, İstanbul Spor Cumhuriyet Savcısı Taner Tabel ve İstanbul Barosu Spor Hukuku Komisyonu Başkanı Avukat Hüseyin Alpay Köse de birer konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ufuk Aydın, Teknik Direktör Sağlam'a plaket verdi.

Haberin Devamı