Gazete Vatan Logo
Beşiktaş 'Demba Ba'sız aynı takım değiliz'

'Demba Ba'sız aynı takım değiliz'

Yönetimin gelecek sezon da takımda kalacak dediği Slaven Bilic, üç transfer için düğmeye bastı.Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Biliç, Senegalli yıldızın katkısına çok ihtiyaç duyduklarını söyledi:

'Demba Ba'sız aynı takım değiliz'

“Ronaldo ve Messi’yi dışarıda tuttuğunuzda her oyuncunun düşüşleri oluyor. Bu dönemlerde oyuncuya destek olmak gerek. Son dönemde Ba’nın formu istenen düzeyde olmayabilir. Ona yardımcı olmaya çalışıyoruz.”

BEŞİKTAŞ Teknik Direktörü Slaven Biliç, şampiyon olmayı çok istediklerini ve bunun için belki de fazla motive olduklarını söyledi. Dünkü antrenmanın ardından basın mensuplarıyla sohbet eden Hırvat çalıştırıcının açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:
“TAKIM, kulüp şampiyon olmayı çok istiyor. Belki gereğinden fazla motive olmuş durumdayız. Bütün
ekipte ve kulüpte şampiyon olmak için büyük bir istek ve kararlılık var. Sezon sonunda şampiyon olamazsak hesap vermeye hazırım.
LİGDE artık 8 maç kaldı. Bu noktadan sonra hiçbir takımın 6 puan geriye düşmek gibi bir lüksü yok. Eğer böyle olursa şansınız çok azalır. Bizim planımız yola maç maç devam etmek ve her maçı da kazanmaya çalışmak. Böyle-ce bu işin içinde kalmayı istiyoruz. Önce arayı kapatıp sonra öne geçmeyi istiyoruz.
TAKIM son yıllarda sezonların bu döneminde düşüş yaşamış ancak bunun nedenini bilmiyorum. Biz iyi antrenmanlar yapıyoruz ve konsantrasyonumuz çok yüksek.
‘EN ZOR VE ÖNEMLİ OLAN PSİKOLOJİK DEVAMLILIK’
KADRODA iyi oyuncularımız var. 9 aydır bu takımla devam ediyoruz. Genç ve zinde bir takımla işler iyi gittiğinde her zaman olumludur. Sezon çok uzun. Bu dönemde en zoru sezon boyunca psikolojik olarak devamlılığı getirmek. Fiziksel ve oyuncu kalitesinden daha önemli bu. Sezon içinde bulunduğunuz sorunlardan çabuk şekilde ayağa kalkabilirsiniz. Bu baskı altında daha önemli hale gelir.
MESSI ve Ronaldo’yu dışarıda tuttuğunuzda her oyuncunun düşüşleri oluyor. Bu dönemlerde oyuncuya destek olmak gerek. Biz de Demba Ba’ya destek oluyoruz. Son dönemde formu istenen düzeyde olmayabilir. Ona yardımcı olmaya çalışıyoruz. O da bize yardımcı olmalı. Onun katkısı olmadan aynı takım değiliz. Cenk ve Mustafa da fiziksel olarak hazır durumdalar. Umarım katkıları devam eder.”
‘İkinci arayı istemiyorduk’
BİLİÇ, üst üste lige verilen aralarla ilgili olarak “Ocak ayından itibaren yoğun bir temponun içinde olduk. Bu bakımdan ilk ara bizim için iyiydi. Sonra F.Bahçe’nin başına gelen trajedi oldu. Ondan sonraki ara istediğimiz gibi değildi. Kimse istemedi. Belki sakatları çok olan takımlar istemiştir. Doğru ve dengeli antrenmanla bu aranın etkilerini gidermeye çalıştık. Cumartesi gününden itibaren etkileri nasıl olacak görmeye başlayacağız” şeklinde konuştu.
‘Önder Özen beni endişelendirmiyor’
BİLİÇ, kendisini Beşiktaş’ın başına getiren ve 1.5 yıl birlikte çalıştığı siyah-beyazlı takımın eski futbol genel direktörü Önder Özen’in Kasımpaşa teknik direktörlüğüne getirilmesiyle ilgili olarak şunları söyledi:
“BİRLİKTE çalıştık, iyi bir futbol adamı. İlk defa bize karşı sahaya çıkmış olacak. Önder Özen’in bizim oyuncularımızın bireysel özelliklerini kullanma şekilleri ve tavırlarıyla ilgili Kasımpaşalı futbolculara söyleyeceği önemli şeyleri olacak. Ancak bu beni endişelendirmiyor.”
‘Bayern Münih’ten kötü değiliz’
BİLİÇ, takımda yaşanan sakatlıklar konusunda analiz yaptıklarını anlatan Bilic, şöyle konuştu: “Sakatlıklarımız diğer kulüplerden fazla değil. Bayern Münih ile kıyaslıyorum, inanın bana onlardan kötü değiliz. Diğer Avrupa kulüplerinden de kötü değiliz.”
‘Veli’nin durum sinir bozucu’
VELİ’NİN omzunda sorunu olduğunu belirten Hırva hoca “Bu sıkıntıyı 2.5 yıldır yaşıyor. Bizim için sinir bozucu bir durum. Farklı tedavi yöntemlerini deniyor. Bazen iyi, bazen ağrıları oluyor. Neyse ki kontrolleri sonrasında ciddi bir şeyi olmadığı ortaya çıktı.”
‘Şu ana dek iyi bir iş çıkardım’
TÜRKİYE’DE 1.5 yılı geride bıraktığını hatırlatan tecrübeli çalıştırıcı, “Beşiktaş büyük bir kulüp ve büyük bir baskı var. Bu baskıya alışığım. Burada mutluyum. Çalıştığım dönem içinde takım da iyi gelişim gösterdi. Avrupa’da iyi işler çıkardık. Türki-ye’de zorluklara rağ-men iyi işler çıkarıyo-ruz. Elimden geleni yapıyorum. Beşiktaş, bütün bireylerin üstünde” ifadelerini kullandı.
‘3 transfer yapabiliriz’
BİR yandan gelecek sezonun transfer çalışmalarını yaptıklarını da belirten Biliç, “Tamamıyla 8 maça konsantre oldum derken bu, yönetimle önümüzdeki sezonun planlamasını konuşmuyoruz anlamına gelmez. Sezon öncesi kamp dönemi ve transferle ilgili hazırlığımız var. İsim söylemek doğru olmaz, 3 oyuncu olabilir” dedi.
‘Atiba kalmalı’
SLAVEN Biliç, sezon sonunda bitecek olan sözleşmesi henüz yenilenmeyen Atiba Hutchinson hakkında şu ifadeleri kullandı: “Atiba’yı hem biz hem de taraftarlar seviyor ve kalmasını istiyorum.”
‘Emre’nin görüşleri önemli’
BEŞİKTAŞ ile F.Bahçe arasında oynanan son 2 maçta Emre Belözoğlu ile tartışan Biliç, milli futbolcunun futbolda şiddeti önleme toplantısında önerilerde bulunmasını şöyle değerlendirdi: “Cumhurbaşkanı ve devletin diğer yöneticilerinin konuyla ilgilenmesi güzel. Emre’nin çok deneyimli bir oyuncu olarak çözüm önerilerine katkıda bulunma hakkı vardır.”

Haberin Devamı