Gazete Vatan Logo
Futbol 'Destek olacaklarına köstek oluyorlar'

'Destek olacaklarına köstek oluyorlar'

Fenerbahçe, UEFA Tahkim Kurulu'nda bugün kritik bir savunma yapacak ve şike gerekçesiyle verilen 2+1 yıllık Avrupa'dan men cezasına ilişkin son karar 15 Temmuz'da açıklanacak.

'Destek olacaklarına köstek oluyorlar'

Sarı-Lacivertlilerin, geçmişte federasyonda çalışan Lütfi Arıboğan, Ebru Köksal ve İlhan Helvacı'nın şimdi Galatasaray'da göreve başlamasını da içeren bir savunma yapacağı iddiası, sarı-kırmızılıların tepkisini çekmişti.

Galatasaray CEO'su Arıboğan, UEFA'nın 12 Ocak 2012'deki yazısını kamuoyuyla paylaşmış ve Müfettiş Cornu ile yaptıkları görüşmede kişisel görüşlerini ortaya koymadıklarını savunmuştu. Başkan Ünal Aysal da yaptığı açıklamada "Hiçbir üyemiz UEFA'ya şikayette bulunmadı. Sorunları sırtımızdan çözme alışkanlıklarından vazgeçsinler" demişti.

ALEYHTE LOBİ ALGISI

Fenerbahçe Kulübü Genel Sekreteri Talat Yılmaz, savunmalarını Galatasaray üzerine kurgulamadıklarını belirtti. "UEFA Tahkim Kurulu'ndaki savunmamızı hazırlayan hukukçu ekibin içinde değilim. Ama mantık olarak, savunmamızı tamamen Galatasaray üstünden kurmuş olmamız söz konusu değil" dedi. Ne var ki sarı-kırmızılılara sert göndermelerde bulunmaktan da geri kalmadı.

İşte Talat Yılmaz'ın yaptığı açıklamalar:

"Galatasaray Başkanı Ünal Aysal Bey, Iğdır'da konuşmadı mı? Mikrofonların kapalı olduğunu zanneti ve dedi ki, 'Fenerbahçe, Disiplin Kurulu'ndan ceza alacak.' Cezadan 10 gün önce bunu söyleyebildi. Müfettiş Cornu geldiğinde, ona bilgileri veren kişilerin Galatasaraylı olması ve sonra bu kulüpte görev alması şüphe doğurmuyor mu? Tüm bunları üst üste koyun. Galatasaray'daki yöneticilerin, Fenerbahçe'ye karşı dürüst davranmayacağı ve UEFA'da aleyhimize lobi yapıyorlar algısı bir kısım insanlarda var."

"EZELİ REKABET İÇİN"

"Avrupa'nın bize uyguladığı çifte standart ortada. Bizi farklı görüyorlar. Müslüman Türk halkına nasıl bakıyorlar? Bunu irdelemek lazım. Bir öz evlatları var bir de üvey evlatları var. Federasyonun eski çalışan isimleri (Lütfi Arıboğan, Ebru Köksal, İlhan Helvacı) art arda Galatasaray'da göreve geldi. Bir el bu işleri karıştırıyor. Sen de şüphe ediyorsun. Bazılarına da yakıştırıyorsun. Gözünle görmüyorsun ama sana anlatılıyor."

"Yargıtay'dan bizim adımıza olumlu bir ceza çıkarsa, UEFA'nın tutumunu değiştirmesi beklenebilir. Niye olmasın? Verdikleri cezaları kaldırmadılar mı? Örnekleri var. Biz haklıyız. Bu haklılığımıza da Galatasaray dahil bütün kulüplerin, Türk futbolu adına, ezeli rekabet adına destek olması lazım. Ama köstek oluyorlar."

(Bugün)

Haberin Devamı