Gazete Vatan Logo
Galatasaray 'Devler Ligi'nden önce Fenerbahçe'yi düşünüyorum'

'Devler Ligi'nden önce Fenerbahçe'yi düşünüyorum'

Prandelli imzayı attı, ilk hedefini açıkladı:

'Devler Ligi'nden önce Fenerbahçe'yi düşünüyorum'

ASLAN'IN yeni teknik direktörü dün kendisini 2 sezon için G.Saraylı yapan anlaşmaya imzasını atarken savaşçı bir ekiple takım ruhunu ön plana çıkaracağının altını çizdi. Türk Telekom Arena'da Türk ve İtalyan basın mensuplarının yoğun ilgisiyle gerçekleştirilen törende başkan Ünal Aysal ile birlikte soruları yanıtlayan Prandelli, "Başkan ile yaptığımız görüşmede sinerjiyi yakaladık" diyerek ilk tercihinin G.Saray olduğunu ve başka bir opsiyonu düşünmediğini söyledi.

PRANDELLI, Şampiyonlar Ligi'nde daha önce başarısı olmamasının hatırlatılması üzerine ise ilginç bir yanıt vererek şimdiden Türk futbolunu öğrenmeye başladığını gösterip, "Şu anda Şampiyonlar Ligi'nden önce F.Bahçe ile oynanacak Süper Kupa maçını düşünüyorum" dedi. İşte İtalyan teknik adamın imza töreninde öne çıkanlar:

'TARİH ÖNEMLİ'

"BAŞKAN Aysal ile kısa sürede bir sinerji yakaladık. Kendisi gözünün içine bakan karizmatik bir bey. Kendisi benim gözüme baktığında, "4 yıldızı istiyorum" dedi ve bu beni çok etkiledi. Tek hedef başarı görülen yerde olmak isterim.

Haberin Devamı

BAŞKANLA konuşmayı seviyorum. Başkan için G.Saray'ın tarihi önemli. Ama önemli olan başkan Aysal'ın söylediği gibi geçmişimizden ziyade önümüzdeki proje. Bahsettiğim proje öyle bir proje ki kazanan futbol oynamak. İyi futbol oynayan bir takım oluşturmak.

DÜNYA Kupası biterken aklımda hiçbir takım yoktu. Arkasından başkanla bir araya geldim ve gördüm ki istenilen tek şey sportif başarı. Hiç başka da tercihim olmadı. G.Saray'a geldim.

BİR takım kurma fikri için taraftarıyla yöneticisiyle futbolcusuyla her şeyiyle aynı yere odaklanılması gerek. Herkesin aynı bakış açısına sahip olması gerek. Çok kuvvetli futbolcularımız var ama önemli olan kuvvetli bir takım oyunu ortaya koymak. Takımla sezon başından beri başlamak fırsatın olursa daha çok şans yakalarsın. Mancini 8. aldığı takımı 2. bitirdi. Oldukça iyi bir grafik sergilediğini düşünüyorum."

‘Mancini ile görüştüm’

"Roberto Mancini'den G.Saray ile ilgili duyduğum ilk şey, İstanbul'un ne kadar güzel bir şehir olduğu ve aşık olduğu, G.Saray'ın da ne kadar başarılı ve kapasiteli çalışanlarının olduğunu belirtti. Kurallarla ilgili bir sıkıntımız olmaz. Bir kural varsa ona uyulur."

Haberin Devamı

‘Savunma ve orta saha 4+3 olacak!’
"SİSTEMLE ilgili konuşacak olursak, 4 kişilik savunma ve 3 kişilik orta saha düşünüyorum. İleri hat değişebilir. Bununla ilgili analizlerimizi yapıyoruz. Biz bu konuda karar verdiğimizde sonucu sahada göreceksiniz."
‘Kampta 27 kişi olacak’
"3 günde yaptığımız analizlerde fikirlerimiz netleşti. Kampa 25 ile 27 oyuncu arasında götürmeyi planlıyoruz. Uzun vadede bizim başarımıza katkı sağlayacak oyuncuları alacağız."
‘Sessiz ama kazanan gerekli’
PRANDELLI'YE sorulan sorulan arasında İtalya'da Pirlo'nun üstlendiği rolü G.Saray'da Selçuk İnan'a verip vermeyeceği oldu... İtalyan hoca bu soruya ise gözdağı içeren bir yanıt vererek, "Teknik kalitesi, kişiliği, liderlik vasıfları olan oyuncuları seviyorum. Pirlo gibi sessiz ama kazanma isteği olan oyunculardır bunlar. Bu oyunculardan ben verim alırım" dedi.
Azzurri'ye uçakta veda
CESARE Prandelli, İtalya Milli Takımı'na vedasının ardından bir mesaj yayınladı. İstanbul'a gelirken uçakta veda mektubunu yazdığını belirten İtalyan teknik adam, oyuncularına teşekkür ederken "Her birinizle çalışmak benim için ayrıcalıktı ve bundan hep gurur duyacağım. Azzurri (maviler) formasına ne kadar tutku ve sevgiyle bağlı olduğunuzu biliyorum. 4 yıllık bu yolculuğumun kilit ismi Başkan Giancarlo Abete'ye özel olacak teşekkür ediyorum. O her zaman bana doğru zamanda doğru şeyleri söyledi. Dilerim iyi ya da kötü tecrübelerimiz, ülkemiz futbolunun hak ettiği saygı ve haysiyete sahip olmasını sağlar" ifadelerini kullandı.
‘Hiçbir yere kaçmıyorum’
İTALYAN basını milli takımın Dünya Kupası'ndaki başarısızlığının ardından Prandelli'nin kaçtığı şeklindeki yorumları kurt hocaya cevap hakkı verdi. La Gazetta dello Sport'un "Prandelli Türk oldu. İstanbul çıldırdı" başlığını kullanırken Prandelli'nin ise bu gazeteye "Ben hiçbir yere kaçmıyorum, tüm sevdiklerim İtalya'da" mesajını yolladığı öğrenildi.
‘20 milyon Euro gelirse SneIjder gider’
İTALYAN teknik adama sorulan sorular arasında Sneijder'in durumu da vardı. Satılacağı yönünde çıkan haberleri değerlendiren Prandelli, "Sneijder'in maçlarını ilgile izledik. Bence Hollanda'nın en iyi oyuncularından bir tanesi. G.Saray'ın da en iyi oyuncularından biri" derken başkan Ünal Aysal araya girdi.
BU soruya oyuncunun sözleşmesindeki bir madde ile yanıt veren Aysal, "Wesley bizim iyi bir oyuncumuz ve takımda kalmasını elbette isityoruz. Ancak bu konuda bazı hatalar yapılıyor. Kontratında '20 milyon Euro'ya serbest kalır' maddesi var. Yani o rakamı getirdiği anda bizim elimizden gelen bir şey gelmez" dedi.
‘Mancini'yi temize çıkaralım’
"YABANCI kuralındaki Mancini'nin sorunu Türkiye Ligi'yle ilgili değildi. Yabancı kuralında G.Saray'ın itirazının sebebi özellikle Şampiyonlar Ligi'nde olan bir takıma katiyetle engel olmasıdır. Hem kurumsal hem de hukuki olarak itirazımız devam ediyor. Böyle bir açıklama yapıp, Sayın Mancini'yi de burada temize çıkaralım."

Haberin Devamı