Gazete Vatan Logo
Futbol "Devlet bu işe el koymalı"

"Devlet bu işe el koymalı"

Ligin ilk yarısını Galatasaray'ın 8 puan önünde tamamlayan Fenerbahçe'de başkanvekili Abdullah Kiğılı'dan transfer açıklaması...

"Devlet bu işe el koymalı"

İşte Kiğılı'nın açıklamaları;

"O günlerden bugünlere gelmek kolay değil" diyen Kiğılı, kulübün o karanlık günlerden aydınlık günlere gelmesinin en önemli etkenlerinden birinin aile gibi hareket etmek olduğunu söyledi.

"Biz sadece lider olmadık, büyük bir aile olduk" açıklamasında bulunan Kiğili, "Bu süreçte çok çile çektik. Çok ciddi sıkıntılarla boğuştuk, mücadele ettik. Sadece ben yaşadıklarımla iki üç ciltlik kitap yazarım. Bizim o sıkıntılara karşı ayakta durmamız bile çok büyük bir olay. Yaşananlar dışardan göründüğü gibi değil. Ve bugün dimdik ayaktayız. Bugün örnek bir takım örnek bir kulüp ve örnek bir camiayız. Ve bugün Fenerbahçe, Avrupa kupalarına gitmediği halde ekonomik durumu en iyi olan kulüplerden biri, en az borcu olan kulüplerden biri" dedi.

"İDDİALI KONUŞAMIYORUM, KORKUYORUM"

"Peki 2014 için beklentileriniz nelerdir?" sorusuna "Yargıtay'dan güzel bir haber ve futbol takımımızdan da şampiyonluk" cevabı veren Kiğılı, "İnşallah iki taraftan da güzel haberler gelecek. inşallah bu ikisi de iyi sonuçlanır. Biz şampiyonluğa inandık kenetlendik inşallah mutlu sona ulaşacağız. Bu konuda çok iddialı konuşamıyorum korkuyorum, yine başımız derde girer diye" açıklamasını yaptı.

"GELECEK FUTBOLCU OLMAZ"

Kiğılı transfer dönemenin geçmiş dönemlere oranla daha sessiz geçeceğini belirterek, "Şu anda yapacağımız bir transfer planı yok. Oyuncu almayı düşünmüyoruz ama satmayı düşündüklerimiz var. Tabii takımın patronu teknik direktörü yarın ne der bilemeyiz" dedi.

"DEVLET BU İŞE EL KOYMALI"

F.Bahçe başkanvekili Kiğili, son üç beş aylık dönemde kurun artmasından dolayı futbolculara ödemelerinin yüzde 20 oranında arttığını belirterek, "Türk oyuncuna bile döviz üzerinden ödüyoruz. Gelirimiz Türk lirası, giderimiz dolar ve euro... Devlet bu işe bir formül bulamazsa kulüplerimiz çöker" dedi.

Şükrü Saraçoğlu Stadı'nı almak istediklerini belirten Kiğılı, "Stadımızı yapan biziz. 50-60 milyon dolar harcamışız. Şuna bir değer koyun verin stadı bize veren yok. Boşu boşuna kira ödüyorum. Bunlar kolay değil. Biz stadı almaya hazırız. Stad ismiyle ilgili yabancılardan müracaatlar var. Bir kaç ay zarfında sonuçlanır. Stadın yanındaki okul olayına başlayacağız. Plan programını yapıyoruz. Ne olacağı kesin değil. Otel mi alış veriş merkezi mi ofis mi. Düşünüyoruz en uygun neyse karar verip yapacağız. Okul yerini aldık. Yerine yaptığımız üç tane okulu teslim ettik" açıklamasını yaptı.

(sporx)

Haberin Devamı