Gazete Vatan Logo
Galatasaray 'Disiplini kaybetme'

'Disiplini kaybetme'

Yazarımız Güntekin Onay'a göre, G.Saraylı futbolcular bugün Atletico Madrid deplasmanında yüzde 100'le oynamalı

'Disiplini kaybetme'

Defansif bir G.Saray’ın olduğu, düşük tempoda giden bir maç işimize gelir. Sneijder ile Podolski’nin becerileri ve duran toplardan gol atmak mümkün

KABUL etmek gerekir ki G.Saray çok zor bir maça çıkacak. Futbolda her zaman umut vardır. Ancak bu kadar güçlü bir rakibe karşı, böylesine formsuzken, sorunlarla dolu bir dönemde Madrid deplasmanından puanla dönmek kolay değil.

ATLETICO çok az pozisyon veren ve zor gol yiyen bir takım. Buna mukabil G.Saray, Rize ve Antalya gibi 2 mütevazı rakipten son 2 maçta 7 gol yedi. Atletico ise 12 haftada kalesinde sadece 6 gol gördü. Tablo böyle olunca da çok iç açıcı ve umutlarla dolu gittiğimiz bir deplasman değil ne yazık ki.

DENİZLİ KULÜBEDE OLMALIYDI

SELÇUK ve Burak’ın cezalı olması, yeni teknik direktör Mustafa Denizli’nin de -nedense- bu maça çıkmayacak olması G.Saray açısında diğer olumsuzluklar. Denizli gibi geçmişte büyük başarılara imza atmış tecrübeli bir teknik adamın şartlar ne olursa olsun takımının başında olması gerekiyordu. Açık konuşalım; G.Saray, Astana ile oynasaydı Mustafa hoca bu maça çıkmaz mıydı?
ATLETICO bu sezon güçlü takım savunmasına karşın özellikle ofansif bölgede sıkıntılar yaşıyor. Hücumda Griezmann’dan başka problem çözen oyuncu yok. Kapanan savunmaları açmakta güçlük çeken Atletico son yıllarda olduğu gibi duran top silahına bel bağlamış durumda. Özellikle Godin’e yüksek toplarda dikkat etmek ve akan oyunda da Griezmann’a alan bırakmamak kesinlikle şart.
G.SARAY’IN Madrid’den puanla çıkması için en geçerli oyun planı savunma ağırlıklı ve disiplinli bir anlayış. Hücumda da Sneijder ile Podolski’nin becerileriyle veya duran toplardan golü bulmak mümkün. Düşük tempoda oynanacak, defansif bir G.Saray’ın olduğu, sıkıcı görünen bir maç bizim işimize gelir. Oyun hızlanırsa ve orta sahadaki top kayıpları artarsa G.Saray’ın işi çok zor olur.
SAVUNMADA AÇIK VERİLMEMELİ
SARI-KIRMIZILILARIN son yıllardaki en zayıf noktası orta alanda kaybedilen topların dönüşünde savunmanın ciddi açıklar vermesi. Atletico Madrid bu hataları değerlendirme üzerine kurulmuş bir takım. Bu yüzden G.Saray ligdeki hataları yaparsa faturaları ağır olur.
SAHADA yer alacak tüm oyuncuların yüzde 100 performanslarını ortaya koyması kesinlikle şart.

Haberin Devamı