Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe "Doğru yoldayız!"

"Doğru yoldayız!"

F.Bahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, yeni sezonun başlamasına sayılı günler kala takımın son durumunu değerlendirdi.

"Doğru yoldayız!"

Valbuena ve Dirar’ın şu ana kadar yaptığı katkıdan çok etkilenen Kocaman, pozisyon oyununun gelişmesinden ve takımda yardımlaşmanın artmasından çok memnun

SEZON başı kampının meyveleri hazırlık maçlarında alınamasa da Sturm Graz eşleşmesinden başarıyla çıkıp rahatlayan Aykut Kocaman, takımın gösterdiği gelişimden çok memnun. Doğru yolda olduklarının altını çizen Kocaman, yeni sezonun başlamasına sayılı günler kala durum değerlendirmesi yaparken, şu sonuçlara vardı:

1 - GEÇMİŞTEN ÇOK FARKLI

Genel sonuç şu; Gidişat olumlu yönde. Hocanın hazırlık kamplarında en çok üzerinde durduğu şeylerin başında gelen yardımlaşma konusunda takımın görüntüsü memnuniyetle karşılandı.

Birbirine yakın oynama, kompakt oyun, arkadaşının açığını kapama ve bunlar için gayret gösterme anlamında oyunculardan memnun. Geçen senelere göre en büyük değişim burada olacak.

2 - ÜÇGENLER, HIZLI PASLAR

Bir başka memnuniyet verici konu da pas oyunu, oyunun yönünü değiştirme gibi konulardaki her iki maçta da zaman zaman ortaya çıkan tablo.
Graz’ın önde baskı yaptığı dakikalarda Valbuena ve Dirar’ın da yaptığı katkılarla, dar alanda kurulan üçgenler, hızlı paslaşmalar ve devamında oyunun yönünün değiştirilmesi olumlu.
3 - ÖNDE BASKI YORUYOR
İKİNCİ yarılarda baş gösteren yorgunluğun ana sebeplerinden biri olarak özellikle önde oynayan oyunculardan sürekli ve şiddetli baskı istenmesi gösteriliyor. Bunu ilk yarılarda takım halinde çok iyi yaptılar. Görüntülü analizde çok sayıda top kazanma pozisyonu kaydedildi. Memnuniyet verici bulundu.
Bu anlamda Ahmethan’ın da hareketli ve diri oyunu, önde baskısı memnun etti. Özellikle öndeki oyuncuların yorulmaya başladığı dakikalarda Şener’e ve Hasan Ali’ye fazla yük bindi. Zaman içinde bu baskılı temponun maçın geneline yayılması hedefleniyor..
4 - ‘BU İŞ BÖYLE YAPILIR’
Hocanın ve ekibin en beğendiği pozisyonsa ikinci maçın 90+4. dakikasında Graz taç atarken tüm takımın aldığı pozisyon, rakibi hataya zorlayan baskı, topun kaleciye gitmesi ve Mehmet Topal ile topun kazanılması oldu. Bu pozisyon takıma “İşte bu iş böyle yapılır” diye gösterildi.
5 - GÖRÜNTÜLERLE DESTEK!
Günümüzde modern futbolda en çok dikkat edilen oyunun genelinde takımın doğru işler yaptığı, topun rakipte olma koordinatlarına göre çoğunlukla doğru pozisyon alındığı gözlendi.
Buradaki pozisyon hataları antrenmanlarda sürekli tekrarlarla ve görüntü analizlerinde oyunculara yanlış yaptıkları şeyler izlettirilerek kısa zaman içinde en aza indirilecek.
6 - YENİ İSİMLER ÇOK İSTEKLİ
Yeni transferlerden Valbuena ve Dirar’ın sürekli istekli halleri, oyun içindeki etkinlikleri ve adam eksiltmelerdeki başarıları da, teknik heyeti memnun etti.

Haberin Devamı