Gazete Vatan Logo
Beşiktaş 'Dokundum penaltıydı'

'Dokundum penaltıydı'

Jack Wilshere, "Penaltı pozisyonunda Motta'ya müdahalem vardı" dedi

'Dokundum penaltıydı'

TIPKI Olimpiyat Stadı’ndaki ilk maçta olduğu dün de Emirates’te Arsenal’e kök söktüren Beşiktaş, 40. dakikada yaşanan pozisyonda adeta hakem Pedro Proença tarafından ketledildi. İngiliz devi karşısında ilk yarının son anlarında kontrolü ele geçiren ve sağlı, sollu ataklarla rakip kaleye giden siyah-beyazlılar, Jack Wilshere ile Ramon Motta arasında yaşanan pozisyonda uzun süre penaltı itirazında abulundular ancak bekledikleri karar çıkmadı.

SOLDAN gelişen atakta Olcay Şahan’ın pasında ceza sahasında topla buluşmak üzereyken arkasından gelen hamleyle kendini yerde bulan Motta’yı düşüren Wilshere da 40. dakikada yaşanan pozisyonun penaltı olduğunu itiraf etti. Alexis Sanchez’in golünde asisti yapan isim de olan 22 yaşındaki yıldız orta saha, karşılaşmanın bitiminde dünyanın en çok takip edilen spor kanallarından biri olan SKY Sports’a konuştu.

‘KIRMIZI GÖRMELİYDİ’

MOTTA ile 40. dakikada yaşadıkları pozisyonla ilgili kendisine gelen soruya dürüstçe cevap veren Wilshere penaltı yaptığını itiraf ederken, hakem Proença’nın da Beşiktaş aleyhine çok büyük bir hataya imza attığını söyledi. “O pozisyonda Beşiktaşlı oyuncu Motta’ya dokundum. Bir müdahalem vardı ve sanırım pozisyon penaltıydı” diyen Wilshere’ın ardından SKY Sports yorumcusu Harry Redknapp da “Arsenal, Motta’nın düşürüldüğü pozisyonda çok şanslıydı. Wilshere’ın da bu müdahaleden sonra kırmızı kart görmesi gerekirdi” diyerek Beşiktaş’ın hakem Proença tarafından büyük bir haksızlığa maruz bırakıldığını ifade etti.

Haberin Devamı