Gazete Vatan Logo
Futbol 'Drogba fos... Sneijder fos...'

'Drogba fos... Sneijder fos...'

Usta spor yorumcusu Hıncal Uluç, gündem yaratacak değerlendirmelerde bulundu.

'Drogba fos... Sneijder fos...'

Özellikle Galatasaray'ı sert bir dille eleştiren Hıncal Uluç, Burak'ı satmak için Bülent Tulun'un İtalyalara seferlere çıkmasının Fatih Terim'e en büyük darbe olduğunu ve Galatasaray yönetiminin, Fatih Terim'in kötü sonuç almasını ve gitmesini istediğini iddia etti.

Uluç'un Sabah gazetesindeki Galatasaray değerlendirmeleri şöyle:

Herkes Ünal Aysal'ın çileklerinin cazibesine kapılmış, 'Galatasaray, Galatasaray' diyor, Fenerbahçe'nin kadrosunu ben bire bir Galatasaray ile değişirim. Ben Galatasaraylıyım. Bugün Fenerbahçe'nin kadrosunda kaç kişi varsa Galatasaray'a versinler, kabul ederim.

Fenerbahçe'nin yedeklerinde değil, tribünde oturanları Galatasaray'da direkt oynar. Cristian, Sow, Kadlec... Bunlar Galatasaray'da direkt oynar.

Galatasaray'ın kadrosu boşlukları çok olan ve doldurma ümidi de olmayan bir yaldız... Kazıdığında fos... Drogba fos... Açık söylüyorum. Sneijder fos... Takıma hiçbir faydaları yok. İkisinin de... Drogba ve Sneijder, Eskişehir maçında 9 kişi oynattı Galatasaray'ı...

Bir bölünme hissediyorum Galatasaray'da... Drogba bir Hallac-ı Mansur... 'Enel Hak...' Benim medyam da adının büyüsüne kapılmış, 'Drogba da Drogba' diye yazıp duruyor. Adamın hiçbir şey yaptığı yok. Bir tutam bal için bir çuval keçiboynuzunu Galatasaray sırtında taşıyor. Yaptıkları bir yapamadıkları on... Kaptırdığı topların haddi hesabı yok, yanlış pasın haddi hesabı yok. Koşmuyor!

Şu sahtekarlığı dahi farkında değil Türk medyası; maçın son dakikalarında Drogba savunmadan top çıkarıyormuş! Hangi toplar onlar; duran toplar. Top durduğu zaman yürüye yürüye geliyor o zaman... Top oynanırken koşup geldiğini gördünüz mü! Koşamıyor ki!.. Hücuma giderken de koşamıyor. Bu yüzden de 'Bütün topları ben atacağım' diyor.

Maçtan bir sahne var. Fatih Terim o sahneyi lütfen izlesin. Her duran topun başına gidiyor, 'Ben atacağım' diye... Chelsea'de de böyleydi. Anelka ile Ballack o yüzden bu yüzden takımı terk ettiler. 'Bütün frikikleri ben atacağım' dediği için...

Selçuk atış öncesi mesafeyi gösterdi, 'Bu nokta uzak, buradan gol olmaz. Bırak ben ortalıyım ' dedi. 'Hayır, ben atacağım' dedi, Selçuk küstü gitti!

Selçuk haftalardır oynamıyor, bu kadar kötü Selçuk gördünüz mü? Niye? Çünkü Bülent Tulun, Selçuk'un kankası Burak'ı satmaya uğraşıyor! Adam almaya gitmiş! Palavra...

Ben Fatih Terim'in milli takım görevini niçin kabul ettiğini de anlıyorum artık... Fatih Terim, Galatasaray'dan ümidini kesti. Fatih Terim, Ünal Aysal yönetiminin kendisini göndereceğini biliyor. Yerini milli takımda yaptı. Bir hocanın üstüne bu kadar gidilmez.

Fatih Terim 20 kişilik liste verdi, bir tek Chedjou'yu aldılar.
Şimdi ben, "Fenerbahçe ile birebir değişirim Galatasaray'ı" diyorum.

Bu Galatasaray orada averaj takımı olur. Fatih Terim'in gücü Şampiyonlar Ligi'nde bu Galatasaray'ı kurtarmaya yetmez. Bizim ligde idare edebilir belki... Bu Sneijder ile bu Drogba ile bir şey olmaz arkadaş!

Evvela takımda bütünleşmeyi sağlaması lazım. Bunun için de 'çilek' diye bir takım kimselerin imtiyaz haklarının kalkması lazım. Adama 'Savaşta ne yaptın?' diye sorarlar. Ne yapmış Sneijder ligin başından beri? Ne yapmış Drogba ligin başından beri? Rabbena hep bana oynuyorlar!

Fatih Terim'in de tabii bir takım takıntıları, inatları var. Hala Hamit'in yerine Sabri'yi kanatta oynatmaya uğraşıyor.

Eboue dünyanın en kötü, en güvenilmez beki. İkide bir de yere düşüyor, çalım yediği zaman adamı takip edemiyor, peşinden gidemiyor, ağır! Ama buna karşılık müthiş adam eksilten, gayet iyi şut atan, orta yapan ve pasveren bir adam. Ama Eboue'den gayri herkesi sağ açıkta denedi!

O takımda 'Ben sağ açık oynarım' diye bas bas bağıran bir adam var: Eboue. Sabri'yi, Hamit'i oynatıyor sağ açıkta ama Eboue'yi oynatmıyor. Niye? Ben "Eboue bunlardan daha iyi oynar" dedim, herhalde ondan!.. 'Ben Hıncal'dan iyi bilirim!' Tamam hocam benden iyi bilirsin de 'Sağ açık arıyorum' diyorsun.

Bak kimleri denedi: Hamit, Emre Çolak, Aydın Yılmaz, Sabri, Kazım, Engin... Orada bütün vasıflarıyla sağ açık ama her vasfıyla da bek olmadığını gösteren bir adam var. Sabri oyuna giriyor, Eboue'nin yerine al. Gökhan sakatlanıyor çıkıyor, yine Eboue bek.

Yani inanılır gibi değil. Onun da bir takım böyle saplantıları var. Onun için Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray'dan ümidim az...

Haberin Devamı