Gazete Vatan Logo
Futbol 'Dünya Kupası'na 36 takım katılmalı'

'Dünya Kupası'na 36 takım katılmalı'

FIFA Başkan adayı Ürdün Prensi Bin el-Hüseyin'den seçim vaatleri geldi.

'Dünya Kupası'na 36 takım katılmalı'

FIFA başkan adaylarından Ürdün Prensi Ali bin el-Hüseyin, seçilmesi halinde Dünya Kupası finallerine katılacak takım sayısını 32'den 36'ya çıkaracağını açıkladı.

Portekizli eski yıldız futbolcu Luis Figo ile Hollanda Kraliyet Futbol Federasyonu (KNVB) Başkanı Michael van Praag'ın çekilmesinin ardından FIFA başkanlık seçiminde Sepp Blatter'in karşısına tek aday olarak çıkacak Prens Hüseyin, Dünya Kupası'nın formatında değişikliğe gitmek istiyor.

Yazılı açıklama yapan Bin el-Hüseyin, seçimi kazanması halinde Dünya Kupası finallerine daha fazla takım katılacağını vurgulayarak, "Turnuvaya 32 yerine 36 takımın katılması gerekiyor. Bu değişikliğin, bir an önce gerçekleşmesi gerekiyor" değerlendirmesinde bulundu.

Turnuvadaki format değişikliğinin Rusya'da düzenlenecek 2018 FIFA Dünya Kupası'nda uygulanabileceğini belirten Prens Bin el-Hüseyin, FIFA'nın bağlı federasyonlarına her yıl için en az 1 milyon dolar vereceğini de ifade etti.

Öte yandan, adaylıktan seçilen Figo ve Praag, 29 Mayıs Cuma günü yapılacak 65. FIFA Kongresi'nde başkanlık seçiminde Blatter karşısında Prens Ali bin el-Hüseyin'i destekleyeceklerini söyledi.

Haberin Devamı