Gazete Vatan Logo
Futbol "Duygu yüklü bir maç"

"Duygu yüklü bir maç"

Eskişehirspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, "Bugün karşımda eski öğrencilerim varken, eski öğrencisi olduğum, şampiyonluk yaşadığım, çok sevdiğimiz hocamız Christoph Daum'la karşı karşıya geldik. O açıdan duygu yüklü bir karşılaşma oynadık. Sonuçta lige galibiyetle başlamak tabii ki güzel, bunun mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

"Duygu yüklü bir maç"

Sağlam, Bursaspor'a karşı 2-0 kazandıkları maç sonrası düzenlediği basın toplantısında, ligin ilk karşılaşmasında, 4 sene hizmet ettiği, bu sürede çok önemli başarılar yaşadıkları yeşil-beyazlı takımla karşılaştıklarını belirtti.

"Bu maçın bir kaç açıdan benim için değeri vardı" diyen Sağlam, şunları kaydetti:

"Benim futbol hayatımda iki lig şampiyonluğum var. Birisi, 1994-1995 sezonunda Beşiktaş'ta Daum ile diğeri de 2009-2010 sezonunda Bursaspor'la. Bugün karşımda eski öğrencilerim varken, eski öğrencisi olduğum, şampiyonluk yaşadığım, çok sevdiğimiz hocamız Christoph Daum'la karşı karşıya geldik. O açıdan duygu yüklü bir karşılaşma oynadık. İşin bu tarafında bu varken, diğer tarafında da profesyonellik var. Eskişehirspor gibi büyük bir camiada taraftarımızın beklentilerine karşılık verebilmek için canla başla mücadelemizi veriyoruz. Bu doğrultuda bir takım oluşturduk. Çok fazla takviye yapmadık gerçi ama içimizdeki değerleri ortaya çıkarmaya çalışıyoruz."

Sağlam, hata yapan takımın kaybedebileceği bir karşılaşma oynandığını dile getirerek, şöyle devam etti:

"İlk hatayı Bursaspor yaptı. Daha sonra ikinci gol geldi. Sonuçta lige galibiyetle başlamak tabii ki güzel, bunun mutluluğunu yaşıyoruz. Önümüzdeki hafta Fenerbahçe, daha sonra Galatasaray'la kendi sahamızda oynayacağız ki bu zorlu fikstürde bu galibiyete ihtiyacımız vardı. İki maçı istediğimiz gibi geçersek, daha farklı bir yere geleceğiz. Oyuncularımı tebrik ederken, Bursaspor'a da bundan sonraki maçlarında başarılar diliyorum."

Yeni sezonun hayırlı olmasını dileyen Eskişehirsporlu futbolcu Özgür Çek de kendileri için zor gibi gözüken fikstürü avantaja çevirmek istediklerini ve Bursaspor'u yenerek lige üç puanla başladıkları için mutlu olduklarını söyledi.

Siyah-kırmızılı takım oyuncusu Aytaç Kara ise ligin ikinci haftasında Fenerbahçe ile yapacakları maçla çıkışlarını sürdürmek istediklerini vurguladı.

Haberin Devamı