Gazete Vatan Logo
Beşiktaş 'Elenmeyecek takım değil'

'Elenmeyecek takım değil'

Yazarımız Güntekin Onay, Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi çeyrek finalindeki Lyon eşleşmesini yorumladı.

'Elenmeyecek takım değil'

LYON, muhtemel 7 rakip içinde kağıt üstünde en güçlü iki ekipten bir tanesiydi. Son dönemde büyük bir çıkış yakaladılar ve son derece formdalar. Öyle ki; iç sahada oynadıkları son 6 resmi maçı en az 4 gol atarak kazandılar. Buna Roma maçı dahil. Özellikle ara transferde Depay’ın takıma katılmasından sonra Lyon’un hücum gücü adeta ikiye katlandı.

Lacazette takımın yıldızı. Son derece seri, süratli ve yetenekli bir oyuncu. Avrupa’da transfer gündeminin gözdelerinden bir tanesi. Onun dışında birlikte çok iyi anlaştığı Fekir, Cornet ve Valbuena, Lyon’un hücumdaki silahları. Orta alandaki Tolisso da son dönemde yıldızı parlayan bir futbolcu.

İÇERİDE FAVORİYSE PARÇALIYOR

LYON genç bir ekip. O yüzden güven, moral ve ivme gibi kavramlar onlar için çok önemli. Olumsuz tarafları deplasmanda daha kırılgan olmaları ve takımın genel kalitesinin altında kalan savunma hattı. Lyon’un şu anda formda olması, 1 ay sonra da aynı düzeyde olacağı anlamına gelmiyor. Ayrıca Depay, Manchester United ile UEFA Avrupa Ligi’nde oynadığı için aynı kulvarda oynayamıyor.
ŞAMPİYONLAR Ligi’nde Sevilla, Juventus ve Dinamo Zagreb ile aynı grupta yer alan Lyon, üçüncü oldu ve Avrupa Ligi’ne bu şekilde katıldı. Juventus ve Sevilla karşısında hayal kırıklığı yaratan sonuçlar aldılar. Grupta iki galibiyetleri var ve bunlar zayıf halka Dinamo Zagreb karşısında. Genel anlamda kendisinden daha güçlü takımlara karşı sonuç almakta zorlanan ancak özellikle iç sahada favori çıktığı maçlarda rakipleri parçalayan bir Lyon görüyoruz.
BU YÜKSELİN İNİŞİ DE OLACAKTIR
BEŞİKTAŞ gereken analizleri yapıp tedbirleri mutlaka alacaktır. Özellikle Avrupa’nın şu anda en modern ve görkemli statlarından biri olan Lumieres Stadı’ndaki maç çok belirleyici olacak. Açık konuşalım, Lyon’un hücumdaki oyuncuları, Beşiktaş savunmasının başını ağrıtabilir. Çünkü temsilcimizin Avrupa’da şu ana kadar oynadığı 10 maçın hepsinde gol yediğini görüyoruz. Beşiktaş daha tecrübeli oyunculardan kurulu bir takım. Keza teknik direktörleri Genesio da bu seviyeler için son derece deneyimsiz. Bu da Beşiktaş için ayrı bir avantaj.
LYON tehlikeli ve kaliteli bir ekip. Ayrıca yükselişteler. Ancak kesinlikle elenmeyecek bir takım değil. An itibariyle süper bir form grafiği yakaladılar. Fakat bu çıkışın bir de mutlaka inişi olacaktır. Beşiktaş, Lyon’u geçerse Stockholm’e doğru önemli bir engeli de aşmış olur.

Haberin Devamı