Gazete Vatan Logo
Futbol 'Elini sıkarım paramı alırım'

'Elini sıkarım paramı alırım'

“Başarı notum 10 üzerinden ‘7’. Seçime siyaset karıştırıldı. Aksu başkan seçilirse elini sıkarım ama 50 milyon dolarımı da ertesi gün ödemeli.”

“Deco’yu getiriyorduk Ancelotti son anda vazgeçti. Tabata’ya belki 1 milyon Euro fazla verdim ama onun değerini 2 milyona düşürdüler, 6 milyon zarar ettik”


BEŞİKTAŞ Başkanı Yıldırım Demirören, dün Kanaltürk’te Telegol’e ilginç açıklamalar yaptı. Demirören, Murat Aksu’dan Tabata konusuna dek birçok konuya açıklık getirdi:

BEŞİKTAŞ’A 50 milyon dolar borç verdim. Benim için dolandırıcı, yalan konuşuyor, şımarık zengin çocuğu diyen kişi başkan olursa ertesi gün paramı ödemek zorunda. Denetleme Kurulu, 181 milyon TL diyorsa doğrudur. Tersini söyleyen varsa yarın tahtamızı kapatırlar. Murat Aksu’ya kırgınım ama kazanırsa gider elini sıkarım.

KÜFÜR eden ve kanunsuz işlerle uğraşanlarla mücadele edip, tribünden onları temizleyeceğim. Beşiktaş taraftarı kanunsuz işlerin içinde olamaz. Serdar Bilgili küfre dayansa o kadro 5 yıl şampiyondu.

BJK 1 MİLYAR $

SEÇİLDİĞİM sürece devam edeceğim. Yanlışlarım oldu ama ders çıkardık. 2004’tekiyle 2010’daki Demirören farklı. Çalışan adam hata yapar. Kendime 10 üzerinden 7 veririm. Gelmiş geçmiş en başarılı başkan Seba.

BÜTÇE olarak %25 eksi bakiyemiz var. R.Madrid’in bile yüzde 30. 3 Büyükler arasında en iyi mali yapı bizde. Beşiktaş’ın marka değeri 1 milyar $.

SEÇİME siyaset girdi. Valiler ve emniyet müdürleri kongre üyelerini yönlendirmeye çalışıyor. Bugün bir bakan tarafından aranan kongre üyesi var.

MÜBARİZ Mansimov Azerbaycan federasyon başkanlığı için teklif aldı. Bu yüzden yönetime alamadım. Ancak CEO’su Alaattin Aykaç’ı yönetime aldık. Ayrıca Fahrettin Curoğlu, Mete Düren, Doğan Küçükemre, Serdar Adalı, Cengiz Zülfikaroğlu’nu yönetime almam kesinleşti.

İNÖNÜ Stadı çok önemli bir proje. B.Münih Stadı’nı yapan Allianz şirketi ile görüştüm. İsim hakkı bize ait kalacak. Senelik projeden 40-45 milyon dolar gelir olacak. Yap işlet devret modeliyle yaptıracağız. Ama bürokrasi ile uğraşıyoruz.

DENİZLİ KALACAK

MUSTAFA Denizli gibi bir değeri kaybetmek istemem. O istifa etse bile kabul etmem. Seçilirsem onunla devam etmek isterim. Takım iyi gitmiyor, hocayla görüşeceğim.

DELGADO iyi dönerse Beşiktaş yeniden şampiyonluğun adayı olur. Geçen sene 2 kupa aldık. Biz aldık diye teneke oldu kupalar. G.Saray ve F.Bahçe ligde yoktu diye laf olmaz.

BEN naklen yayın sistemine karşıyım. İtiraz ettik. 3 Büyük marka ile bu ligler yürüyor. Bizim paramızın garanti olması gerekiyor. İhale başarılı olmuştur. Kaliteyi arttıracak bir gelişme oldu. Gelen parayla kulüpler borçlarını kapatacak. Sınırsız yabancıya karşıyım.

Haberin Devamı