Gazete Vatan Logo
Futbol 'En zor maçımız olacak'

'En zor maçımız olacak'

EURO 2016'da çeyrek final maçında yarın İtalya ile karşılaşacak olan Almanya'da teknik direktör Löw ile yıldız oyuncu Mesut Özil basın toplantısı düzenlediler.

'En zor maçımız olacak'

Almanya Milli Takımı teknik patronu Löw yaptığı açıklamada "İtalya'yı bizi bu turnuvada şu zamana kadar oynadığımız maçlar içinde en çok zorlayacak rakip olarak görüyorum" dedi. Yarın sahaya çıkacakları oyun felsefesi hakkında da açıklamalarda bulunan Alman teknik adam "Haftaiçi de İtalya maçına iyi hazırlandık. Onların daha önce yaptıkları karşılaşmaları izledik. İtalya sadece savunma açısından değil her açıdan iyi futbol oynayan bir takım. İtalya bizi bu turnuvada şu zamana kadar oynadığımız maçlar içinde en çok zorlayacak rakip olarak görüyorum. O yüzden takımı bu yönde hazırladık. İtalya'yı iyi analiz ettik ve yarınki maça hazır olduğumuzu düşünüyorum. Yarin ki maça hangi taktik ile çıkacağımızdan çok dengeyi nasıl kuracağımız önemli. İtalya'nın pas akışını engellememiz gerekiyor. Bizde oyunu her iki açısını iyi oynamamız gerekiyor ve yakaladığımız fırsatları değerlendirmemiz gerekiyor" diye konuştu.

Mesut Özil "Yarın İtalya'ya karşı büyük turnuvalarda olan şansızlığımızı kırmak istiyoruz."

Haberin Devamı

Alman Milli Takımının Türk asıllı yıldızı Mesut Özil ise maç öncesi düzenlenen basın toplantısın da şunları söyledi:

"Yarın İtalya'ya karşı büyük turnuvalarda olan şansızlığımızı kırmak istiyoruz. Turnuve öncesi yaptığımız özel maçtada İtalya'yı yenebileceğimizi ispat ettik. Önemli olan bizim kendi oyunumuzu oynamamız. Dünyadaki her takımı yenecek potansiyeli olan bir takımız yarında bunu bilerek sahaya çıkacağız. Bizim her zaman özgüvenimiz tamdır. Şuan ki hedefimiz Avrupa Şampiyonu olmak, eğer birlik olursak hedefimize ulaşacağız."