Gazete Vatan Logo
Diğer Sporlar 'En kıymetli zaferim'

'En kıymetli zaferim'

Milli sporcu Kenan Sofuoğlu, Dünya Supersport Şampiyonası'nda dördüncü kez şampiyon olarak büyük bir başarıya imza attı.

'En kıymetli zaferim'

“Belki parkur açısından en zoru değildi ama hayat açısından en zor şampiyonayı yaşadım. Kupanın üstüne inşallah Hamza’nın ismini yazdıracağım ve ileride çocuklarım olursa ‘Bunu ağabeyiniz sayesinde aldım’ diyeceğim.”

DÜNYA Supersport Şampiyonası’nda bitime bir yarış kala kariyerinin 4. şampiyonluğunu ilan eden milli sporcu Kenan Sofuoğlu, kazandığı kupanın hayatındaki en değerli kupa olacağını söyledi. Sofuoğlu, dün düzenlediği basın toplantısında takımca sezona çok iyi hazırlandıklarını ve çok iyi imkanlarda yarıştıklarını belirterek “Bu sezon Allah bize baba olmayı nasip etti. Onun vermiş olduğu moralle Tayland’da ikinci oldum. İspanya yarışı Aragon’u ve Hollanda’yı kazandık.
MORAL motivasyon, her şey dört dörtlüktü. Bunların mutluluğunu yaşarken, hiç ummadığımız bir şekilde Türkiye’ye gelir gelmez bebeğimiz beyin kanaması geçirdi. Cumhurbaşkanım bize sahip çıktı. Bu dönemde yarışlarım devam etti. Yarışlara çıkmam gerekiyordu.
ÜÇ aylık çabanın ardından Malezya’ya gitmeden önce Hamza’yı kaybettik. Hamza’yı kaybettikten sonra 1.5 ay hiç durmadan antrenman yaptım. İspanya yarışını kazanmak bizim için bir anahtardı. Fransa’da da ikinci bitirerek, şampiyonluğa ulaştık.
‘KAZANMAYI ÇOK İSTEDİM’
BELKİ parkur açısından en zoru değildi ama hayat açısından en zor şampiyonayı yaşadım. Bu kupanın üzerinde Hamza Sofuoğlu yazmasını istiyordum ve bunu ileride çocuklarımız olursa ‘Bunu ağabeyiniz sayesinde aldım’ diyecektim.
‘KAZANMAYI ÇOK İSTEDİM’
RABBİM de nasip etti. Kupanın üstüne inşallah Hamza’nın ismini yazdıracağım. Kariyerimi bitirdikten sonra bu kupa, en değerli kupam olacak. Bundan sonra şampiyonluk olur mu bilmem ama hayatta en çok istediğim şampiyonluktu” dedi.

Haberin Devamı

‘İki hayâlim de gerçek oldu’

SOFUOĞLU, “İlk hayâlim Toprak Razgatlıoğlu’nu Avrupa Superstock 600 Şampiyonası’nda şampiyon yapmak, sonraki hayalim dünya şampiyonluğuydu. Allah ikisini de nasip etti” dedi.

‘Kenan ağabeye teşekkürler’

Haberin Devamı

TOPLANTIYA katılan isimlerden Toprak Razgatlıoğlu Superstock’ta sezonun oldukça heyecanlı başladığı belirterek, “Tabii ki Kenan ağabey sayesinde Superstock’a gittik. Şampiyonluk yarışında Kenan ağabey, ‘zorlama 3. ol, şampiyon olalım” demesiyle 3.’lüğe razı oldum. Benimle gerçekten çok uğraştı. Başkanımıza da çok teşekkür ediyorum” dedi.