Gazete Vatan Logo
Basketbol 'Ergin Ataman en önemli kozumuz'

'Ergin Ataman en önemli kozumuz'

Serhat Çetin, Dünya Kupası'nda en önemli kozlarının başantrenör Ergin Ataman olduğunu söyledi.

'Ergin Ataman en önemli kozumuz'

Milli basketbolcu Serhat Çetin, A Milli Takım'ın mücadele edeceği 2014 FIBA Dünya Kupası'nda en önemli kozlarının birinin başantrenör Ergin Ataman olduğunu söyledi.

A Milli Takım'ın Dünya Kupası aday kadrosunda yer alan Serhat Çetin, AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Yeni sezon öncesinde Fenerbahçe Ülker'e transfer olan milli basketbolcu, hazırlıklara yeni başladıklarını ve Dünya Kupası hakkında konuşmanın erken olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Ergin Ataman demek, 'her zaman zirveyi hedeflemek' demektir. Kendisiyle Beşiktaş'ta çalıştım. Son iki sezondur Galatasaray'daki performansını gördük. Ergin ağabeyin Dünya Kupası'ndaki en önemli kozlarımızdan biri olacağını düşünüyorum. Onunla çalışınca hedef her zaman zirvedir. Her maça ayrı ayrı konsantre olursunuz. Her maça kazanmak için çıkarsınız. Hazırlık maçlarına girdikten sonra Dünya Kupası'nda neler yapabileceğimizle ilgili bir fikrimiz olacak."

Ay-yıldızlı ekibin kupada karşılaşacağı takımların isminden ziyade, kendi performanslarının önemli olduğunu vurgulayan Serhat Çetin, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

"Sonuçta bir antrenör değişikliği oldu. Birkaç oyuncu milli takıma gelmedi. Şu anda genç ve tecrübelilerden oluşan karma bir kadromuz var. Son 12'ye kimin kalacağını kimse bilmiyor. Onun için güzel bir rekabet ortamı var. Takım kimyasını oturtursak başarılı olacağımıza inanıyorum. Rakip takımların, oyuncuların ismi ya da kariyerlerinden ziyade kim sahaya çıkıp, daha iyi birbirine tutunursa daha başarılı olur. Bunu 2013'deki Avrupa Şampiyonası'nda da gördük. Geçen seneki hayal kırıklığından sonra daha başarılı olacağımıza inanıyorum."

"ÜZERİMİZDE BASKI OLACAĞINI DÜŞÜNMÜYORUM"

A Milli Takım'ın son Dünya Şampiyonası'nın ikincisi olduğunu hatırlatan deneyimli basketbolcu, "Bu durum nedeniyle üzerimizde baskı olacağını düşünmüyorum" diye konuştu.

Serhat, Türk basketbolseverleri İspanya'daki turnuvanda kendilerini desteklemeye davet ederek, şu ifadeleri kullandı:

"Aday kadrodaki oyuncular, baskı hissetmeyecek kadar tecrübeli isimler. Dışarıdaki faktörlerden çok fazla etkileneceğimizi düşünmüyorum. İspanya, kendi evinde olduğu için farklı bir motivasyonla mücadele edecek. Ama biz de Dünya Kupası başladığında vatandaşlarımızın gelerek bizi desteklemelerini istiyoruz. Duygusal bir milletiz. Maçın kritik anlarında kenarda taraftarımızı ve ay-yıldızlı bayrağı görmek bizi mutlu ediyor."

Haberin Devamı

"FENERBAHÇE ÜLKER'DE OYNAYACAĞIM İÇİN HEYECANLIYIM"

Geçen sezonu TOFAŞ'ta tamamladıktan sonra Fenerbahçe Ülker'e transfer olan Serhat Çetin, Fenerbahçe Ülker ve başantrenör Zeljko Obradovic isminin sarı-lacivertli takımı seçmesinde etkili olduğunu söyledi.

Serhat, Obradovic'in kalitesinin tartışılmaz olduğunu dile getirerek, "Obradovic, Avrupa'nın en saygı duyulan antrenörlerinden bir tanesi. Fenerbahçe, Ülker ve Obradovic'in ismi birleşip, Ataşehir'deki Ülker Sports Arena da eklenince çok güzel bir kombinasyon oldu. Seçimimde de çok büyük etken oldu. Özellikle şu dönemde beni istedikleri için çok mutluyum. Fenerbahçe Ülker'de oynayacağım için ayrıca heyecanlıyım. Oradaki hedefler çok yüksek" değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı

Gelecek sezon rekabetin üst seviyede olduğu çetin bir ligin geçmesini beklediğini anlatan milli oyuncu, "Herkes yatırımları yükseltiyor. Çok iyi koçlar var, bunun yanı sıra çok kaliteli oyuncular da transfer ediliyor. Ama sonuç, isimlerden çok, kim daha iyi hazırlanıyor ve takım olabilmeye geliyor. Ivkovic, Ergin Ataman, Ufuk Sarıca, Oktay Mahmuti ve Obradovic gibi çok önemli antrenörlerin rekabeti de olacak. Onun için zevkli bir lig sezonu bizi bekliyor" diyerek sözlerini tamamladı.