Gazete Vatan Logo
Konya Spor 'Erkek olmama rağmen...'

'Erkek olmama rağmen...'

Shakhtar Donetsk Teknik Direktörü Paulo Fonseca, Atiker Konyaspor’un çok güçlü bir takım olduğunu belirterek zorlu bir maç olacağını söyledi.

'Erkek olmama rağmen...'

UEFA Avrupa Ligi H grubunda yarın oynayacakları Atiker Konyaspor maçı öncesi basın toplantısı düzenleyen Shakhtar Donetsk Teknik Direktörü Paulo Fonseca, Konyaspor’un güçlü bir takım olduğunu belirtti. İstanbul takımlarıyla daha önce maç yaptıklarını ifade eden Fonseca, "Ama Konyaspor’u konum itibariyle İstanbul takımlarıyla karşılaştırdığımda güçlü bir takım. Yarınki oynayacağımızın maçın zorlu geçeceğini düşünüyorum. Konyaspor ile ilgili gerekli bilgileri elimize aldık ve çalışmamızı yaptık. Güçlü bir takım olduğunu biliyoruz ve ona göre hazırlandık” dedi.

'RAKİBİMİZE GEREKEN SAYGIYI GÖSTERECEĞİZ’

Konyaspor’un geçtiğimiz sezon iyi sonuçlar aldığını da belirten Fonseca, şunları söyledi:

"Rakibimizin gücü ile ilgili şüphemiz yok. Geçtiğimiz sezon da iyi sonuçlar aldı. Bu sezonda hiçbir maçını kaybetmedi. Bunun için rakibimize gereken saygıyı göstereceğiz.”

'BİZİ ONURLANDIRDI’

Havaalanında rakip takım yöneticileri tarafından karşılanmanın ilk kez başlarına geldiğini de belirten Fonseca, "İlk defa yaşadık ve çok şaşırdık. Bir rakipten böyle saygı görmek bizi onurlandırdı. Otelde ise benim erkek olmama rağmen bana çiçek gönderildi ve bu da beni çok mutlu etti” dedi.

Haberin Devamı

'ZOR BİR MAÇ BİZİ BEKLİYOR’

Turuncu-siyah takımlı futbolcu Olexandr Kucher de Atiker Konyaspor’un Avrupa’da hiç mücadele etmediğini belirterek geçen seneki maçlarını takip ederek maça hazırlandıkları söyledi. Zor bir maç olacağını da belirten Kucher, "Atiker Konyaspor çok kompakt ve çift forvet oynayan bir takım. Zor bir maç bizi bekliyor” diye konuştu.

Basın toplantısı sonrası Shakhtar Donetsk antrenman gerçekleştirdi. Teknik direktör Paulo Fonseca yönetiminde Konya Büyükşehir Belediye Stadı’nda ilk 15 dakikası basına ve taraftara açık gerçekleştirilen antrenman topla ısınma hareketiyle başladı. Daha sonra Ukrayna ekibi gruplara ayrılarak pas çalışması yaptı. İdmanın kapalı bölümünde ise Atiker Konyaspor maçının taktik çalışmasının gerçekleştirildiği öğrenildi.