Gazete Vatan Logo
Beşiktaş 'Ersan'ı satmaktan vazgeçebilir miyiz?'

'Ersan'ı satmaktan vazgeçebilir miyiz?'

Fikret Orman'ın Ersan Gülüm planı tutmadı

'Ersan'ı satmaktan vazgeçebilir miyiz?'

Gaziantepspor'u 4-0 mağlup ederek şampiyonluk yarışında çok önemli 3 puanı hanesine yazdıran Beşiktaş'ta zafer sevincini Luiz Rhodolfo'nun sakatlığı gölgede bıraktı. 8 ay sahalardan uzak kalacak olan tecrübeli defans oyuncusunun sezonu kapatması, stoperde kriz yarattı. Özellikle ertelenen maçlarda yeni transferlerin oynayamayacak olması endişeyi artırırken, yönetim maçın ardından sorunu masaya yatırdı.

LİSANSI İPTAL EDİLMEDİ

Rhodolfo'nun durumunu maç çıkışı arabasına binerken öğrenen Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Mecidiyeköy'deki evine giderken, şampiyonluk ile ilgili hesapları göz önünden geçirdi. Ersan Gülüm hala federasyonda Beşiktaş üzerinde gözüküyordu ve lisansı iptal edilmemişti. Çünkü Çin'de tatil olduğu için Beşiktaş'a ödenecek bonservis bedeli yatırılmamış, ödemenin Salı-Çarşamba günü yapılacağı ifade edilmişti.

BU İŞTEN CAYABİLİR MİYİZ?

Başkan Orman'ın aklına bir an 'Bu işten cayabilir miyiz? Ersan'ı takımda tutabilir miyiz?' düşüncesi geldi. Başkana göre; şampiyonluk hedefi, 7 milyon Euro'dan daha önemliydi. Kulübün avukatına ve futbolcunun transferinden sorumlu yöneticilerine bu fikrini açtı. Ancak beklediği ışığı alamadı. Çünkü hem avukat hem de futbolcunun tarafı, "Anlaşmalar yapıldı. Bu saatten sonra dönüş olmaz. UEFA ve FIFA nezdinde de sıkıntı doğurur. Ersan'ı artık geri çeviremeyiz" cevabını verdi. Ve Orman'ın Ersan'ı tutma planı başlamadan bitti.

Haberin Devamı

ENSEYİ KARARTMAYALIM

Fikret Orman'ın, 'Keşke Milosevic'i bırakmasaydık' düşüncesini de paylaştığı ama kurmaylarının, "Kimse bu sakatlığı tahmin edemezdi. Enseyi karatmamak lazım. Yeni oyuncularımızın yanı sıra Tosic, Necip ve Serdar'ın durumu iyi" dedikleri öğrenildi. Tüm bu gelişmeler sonrası da Beşiktaş dün Ersan'ın Çin'in Hebei China Fortune takımına 7 milyon Euro bonservis bedeliyle transfer olduğunu resmen açıkladı.

SANA 'MUTLU YILLAR' BANA 'GÜLE GÜLE'

Beşiktaş 'tan Çin'in Hebei China Fortune takımına transfer olan Ersan Adem Gülüm dün siyah-beyazlı teknik heyet ve futbolcularla vedalaştı. Tesislere giderek tüm arkadaşlarıyla tokalaşan 28 yaşındaki futbolcu, doğum gününü kutlayan Atiba'nın elinden pasta yedi. Bu arada vize başvurusunu tamamlayan Ersan Adem Gülüm'ün en geç yarın Çin'e giderek yeni takımına katılması bekleniyor.

Haberin Devamı

HESAPLAR ALT ÜST OLDU

Rhodolfo'nun yaklaşık 8 ay oynayamayacak olması Beşiktaş'ta sezonun ikinci yarısı için yapılan tüm hesapları değiştirdi. Gardı düşen takıma ve yönetime "Üzgünüz ama eldeki oyuncularla yolumuza devam edeceğiz. Karamsarlığa yer yok" mesajını veren Şenol Güneş'in uygulamayı düşündüğü plan şöyle:

1- Beşiktaş sezon sonuna kadar Marcelo ve Alexis ile oynamak durumunda kalacak. Destek olarak milli takımında da stoper oynayan Tosic ve Necip ile Serdar Kurtuluş kullanılacak.

2- Yönetmelik nedeniyle ertelenen maçlarda yeni transferler oynayamıyor. Bu yüzden Beşiktaş'ın Mersin ve Trabzonspor maçlarında Marcelo ve Alexis oynayamayacak. Onların yerine defansın göbeğinde Tosic, Necip, Serdar ve Atiba dörtlüsünden ikisi görev alacak.

HAKKINI HELAL ET HOCAM!

Ersan'ın sarılarak veda ettiği teknik direktör Güneş'e, "Hocam, hakkını helal et" dediği, tecrübeli çalıştırıcının ise, "Helal olsun. Başarılı olacağından şüphem yok" karşılığını verdiği öğrenildi.

Haberin Devamı

(Sabah)