Gazete Vatan Logo
Trabzonspor 'Ersun Yanal'ın zekası Aslan'ı avladı'

'Ersun Yanal'ın zekası Aslan'ı avladı'

Futbol yorumcusu Harun Uyar, Trabzonspor'un Galatasaray karşısında aldığı galibiyetteki sırrı Sampiy10'a değerlendirdi.

'Ersun Yanal'ın zekası Aslan'ı avladı'

Harun Uyar'ın yorumu şöyle;

"Ersun Yanal topu Galatasaray'a verdi, golü Trabzonspor attı. Aslında Ersun Hoca topu değil el bombasını Galatasaray'a verdi. Kendisi rahat rahat oynadı. Çok değişik ve bir o kadar da düşündürücü bir taktikle oyuna başlayan Fırtına, ilk yarıda bulduğu tek golle İstanbul'da Galatasaray'ı mağlup etmeyi başardı. Trabzon, bu galibiyetle bir nebze olsun rahatladı. Taraftar umutlandı, yönetim rahat bir nefes aldı.

Bu başarının mimarı öncelikle Trabzon yönetimi ve Başkan'dır. Evet bu güne kadar Türk futbolunda sabırsız davranan yönetimler bir kaç maç kötü gittinmi hemen hocayı gönderelim derlerdi. Ancak bordo-mavili yönetim sabırla takımının düzelmesini ve istenilen noktaya Ersun Hoca'yla gelmesini bekledi ve buna inandı. İnanmaları da doğrudur. Yabancı teknik direktörlere verilen şansın yüzde 10'u yerli hocalara verilseydi bugün Türk futbolunun geldiği nokta bu olmayacaktı. Evet, Ersun Hoca enkaz devraldı. Hem de öyle böyle değil. Sil baştan bir takım yapmaya çalışıyor.

Haberin Devamı

Geçen sezonu hatırlayalım. Sezon başı hızlı başlayan bordo mavililer hakem hataları ve takım içimde huzursuzlukla bir anda ligden kopmuştu. Şimdi ise Ersun Hoca temkinli bilinçli merdivenleri birer birer çıkıyor .

Gün geçtikçe de Trabzonspor daha iyi olacak. Evet, eksikleri de var ancak bunlar aşılmayacak sıkıntılar da değil. Ersun Hoca zamanla bunları ortadan kaldırabilecek futbol zekasına sahiptir. Türk futboluna yerli hocalara güvendiği için başarının yerli hocayla geleceğine inandığı için Trabzon yönetimini ve Başkan Muharrem Usta beyi ayrıca tekrar kutlamak gerekiyor

Bir çift sözüm de Galatasaray için olacak. Teknik direktör Riekerink'e Beşiktaş-Napoli maçı sonrası sen Beşiktaş'ın üçüncü golünde ofsayt var demiştin. Bende sen bunlarla uğraşma takımın s.o.s veriyor demiştim... Evet, gerçekten sıkıntı büyük. Sarı kırmızılılar iki haftadir s.o.s veriyor. Geçen yıldan bir farkı yok. Kulübe boş. Riekerink'in yapabileceği birşey de yok. Galatasaray'ı sıkıntılı günler bekliyor."