Gazete Vatan Logo
Süper Lig 'Eto'o'nun menajeriyle görüşeceğiz'

'Eto'o'nun menajeriyle görüşeceğiz'

Antalyaspor Başkanı Gültekin Gencer, Ronaldinho ve Samuel Eto'o ile ilgili açıklamalarda bulundu.

'Eto'o'nun menajeriyle görüşeceğiz'

Antalyaspor Başkanı Gültekin Gencer, "Ronaldinho'nun Meksika'da 1 yıl daha sözleşmesi var. Sözleşmesini feshedip gelmek istiyorsa kapımız açık. Kesin olan tek şey, yarın sabah İstanbul'da Eto'o'nun menajeriyle görüşeceğiz" dedi.

Başkan Gültekin Gencer, Hasan Subaşı Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısına geçen yıl PTT 1'inci Ligi'nde 19 milyon TL civarında borç ödediklerini açıklayarak başladı. Kulübün bugün itibariyle 37 milyon TL borcu bulunduğuna değinen Başkan Gencer, kalıcı bir takım yaratma planıyla yönetim kurulu üyelerinin kulübe toplam 15 milyon lira vermesini istediklerini belirtti.

3 Temmuz'da kulübün mali genel kurulunun yapılacağını hatırlatan Başkan Gencer, "Yönetime daha iyi projeyle geleceğini söyleyen varsa kapımız her zaman açık" diye konuştu. Antalyaspor'un Süper Lig'e yükselmesinin mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Başkan Gencer, Antalyaspor'un eski futbolcusu Fazlı Ulusal'ın Orduspor maçında şaibe olabileceği yönündeki iddialarını eleştirirken de şunları söyledi:

Haberin Devamı

"Orduspor maçı ile ilgili yönetim olarak anında müracaat yapmamıza rağmen, Antalyaspor'un ekmeğini yemiş, forma giymiş bir kardeşimizin taşıdığı olay var. En acı olay takım kamptayken futbolcuları, (Sen kadro dışı değil misin şaibeden dolayı) diyerek araması. Antalyaspor'un şampiyon olmaması için uğraşanlar olması içimizi acıtıyor. Yönetim olarak bu konuda alnımız ak."

Kadroyu korumak istediklerini, en az maliyette, en çok fazla verim alabilecekleri futbolcu transfer etmek istediklerini vurgulayan Başkan Gencer, takımın 1 Temmuz'da Davraz'da 8 günlük kamp yapacağını söyledi. Başkan Gencer, Futbol Federasyonu'ndan da A milli futbol takımının İzlanda ile 3 Ekim'de oynayacağı maçın Antalya'da inşaatı tamamlanma aşamasında olan statta yapılmasını talep ettiklerini açıkladı.

Takımına 2 stoper, 1 sağ kanat, çift yönlü kanat oyuncusu ve santrfor transfer etmeyi planladıklarını kaydeden Başkan Gencer, bir yıldız oyuncu transfer ederek seyirci ortalaması 20 bine yükseltmeyi hedeflediklerini aktarırken şöyle konuştu:

Haberin Devamı

"3 oyuncuyla görüşmeye başladık. Samuel Eto'o, Ronaldinho ve Ibrahim Afellay ile görüşüyoruz. Birisinin Antalyaspor'a en fazla 10 gün içersinde imza atmasını bekliyoruz. Bu transferin Antalyaspor kulübüne zerre kadar zarar vereceği düşüncesinde değiliz. Transferi yönetimin sağlayacağı sponsorluklar, reklam gelirleri ile karşılamayı hedefliyoruz. Transferin ayrıca kombine ve forma satışı geliri sağlamasını düşünüyoruz."

Ronaldinho'nun Meksika'da kulübüyle sözleşmesinin devam ettiğini de sözlerine ekleyen Başkan Gencer, şunları söyledi:

"Ronaldinho'nun Türkiye temsilcisi Ümit Akbulut'la görüşüyoruz. Ronaldinho'nun 1 yıl daha sözleşmesi var. Orayla anlaşıp feshederse, Antalya'ya gelmek istiyorsa kapımız açık. Kesin olan tek şey, yarın sabah İstanbul'da Eto'o'nun menajeriyle görüşeceğiz. İşadamlarımızdan destek gelirse ikisini de birden alırız. Ronaldinho, Eto'o, Ibrahim Afellay, ikisi dahi gelse Antalya'nın tanınırlığı, marka değeri artar. Ön libero oynayan Mbilla Etame'ye transfer teklifi yaptık. Bir yabancı santrafor da cumartesi günü gelecek."

Haberin Devamı