Gazete Vatan Logo
Süper Lig "EURO 2024 bizim hakkımız"

"EURO 2024 bizim hakkımız"

Özdemir, “EURO 2016’yı düzenleyebilirdik. 2020’de de yine oyunlar yaptılar. Ana hedefimiz EURO 2024 ama Şampiyonlar Ligi finali de istiyoruz.”

"EURO 2024 bizim hakkımız"

TFF Başkan Vekili Nihat Özdemir, TRT Spor’da yayınlanan Basın Tribünü programına konuk oldu. Yazarırımız Bahri Havadır’ın da sorularını yanıtlayan Özdemir, eylül ayında ev sahibinin açıklanacağı 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası adaylığımızla ilgili iddialı konuştu. Özdemir şu ifadeleri kullandı:

“HEYECANLA bekliyoruz. Hakkımız olan o turnuvayı alacağımıza inanıyoruz. Halkımızın yanı sıra Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, Spor Bakanımız, hepsi çok istiyorlar. Ülke olarak çok hazırız. Birçok ilimizde yeni stadyumlar, hâlâ bitirmek üzere olduklarımız var. Güneydoğu’da bile yapıyoruz.

‘DOĞRU YOLDAYIZ’

DEVLET üzerine düşeni yerine getirdi. Bu yıl bir şansımız da başkan yardımcımız Servet Yardımcı, UEFA’da etkin görev alıyor. UEFA Başkanı Ceferin’le aramız iyi. Tesislerimizin durumunu biliyor. Doğru yoldayız. EURO 2016’yı da biz düzenleyebilirdik. Ama Platini ve Sarkozy araya girerek elimizden aldı. 2020’de de yine oyunlar yaptılar. Bizim ana hedefimiz EURO 2024 ama Şampiyonlar Ligi finali de istiyoruz.”

Haberin Devamı

'YABANCI KURALI DEĞİŞECEK'

“14 yabancı sayısı uzun süre devam edemez. Değişecek. Kulüplerle görüşeceğiz. Onlardan dönüşler gelecek. Sonra beraber karar alacağız. Azaltacağız. Bir kulübümüz 11 yabancıyla oynadı. Sonra tepkiler oluştu ve artık kimse böyle sahaya çıkmıyor.”