Gazete Vatan Logo
Futbol 'F.Bahçe Avrupa'ya...'

'F.Bahçe Avrupa'ya...'

Aziz Yıldırım Fenerbahçe Divan Kurulu toplantısında konuşuyor

'F.Bahçe Avrupa'ya...'

Yıldırım, konuşmasına vefat eden eski Divan Kurulu Başkanı Yüksel Günay'ı anarak başladı.

İşte satır başları;

-Biliyorsunuz Yargıtay seçimlerden sonra bekleyen kararı uygulamaya koydu. Yalnız kanunda değişiklikler sonucunda hangi mahkemenin bakacağı belli değil. İnfazın durdurulması ve adil yargılama talebimiz var. Bunun için davaya hangi mahkemenin bakacağının belli olması gerekiyor. İkinci davamız da Anayasa Mahkemesi'nde...

-Üzüntümüz var mı? Yok... Ben birinci gün ne söylediysem bugün bütün Türkiye olanları görüyor. Bu bir siyasi davadır şike davası değildir dedik.

-Kanunları bile bizim tapelerimize göre çıkardılar. Düşünce bile suçtu. Aynı hadiseler 17-25 Aralık'ta Türkiye yaşamıştır. Tapelerle insanlar suçlanamaz.

-Ergenekon, Balyoz, Cübbeli Ahmet, hepsi Özel Yetkili Mahkemeler'de yargılandı. Suçsuz olduğumuzu söyledi. İlerde bunları tarih yazacak. Biz şike yapmadık eğer yapsaydık da korkmadan söylerim çünkü F.Bahçe'ye hizmet etmiş olmak için yapardık... O tarihte de şike ve teşvik Türkiye'de suç değildi. CAS'la ilgili bilgilerimiz var ama bunlar resmiyete dökülmediği için açıklamıyoruz.

-Avrupa'ya gitme ümidimiz vardır. Gideceğiz demiyorum fakat ümidimiz vardır

-Bazı sponsorluk çabalarımız bazı baskılarla engelleniyor. Ne söylediğimizi anlıyorsunuz

-Türkiye'de hiçbir camiada hiçbir sivil örgütte Fenerbahçe'deki potansiyel yok. Bu şekilde devam ederse Allah korusun Fenerbahçe her yere borçlu hale gelir. Eğer bana güveniyorsanız bu söylediklerimin oluşacağına inanın.

-F.Bahçe'ye gönül veren herkes bu kulübe üye yapılmalı. Ben yarın olmayabilirim ama bu proje Fenerbahçe'nin projesidir, hayata geçirilmelidir.

-Siyasetin spora karıştığı bir yerde kulübün güçlü olması lazım.

-Biz bu sene hukukçular ekibi kurduk. Tüzük kongresi yapacağız. Arkadaşlarımız bununla ilgili sizlere bilgi aktaracaklar. Biz A sınıfı üye gibi duracağız. 1 milyon kişi üye olduğunda burası da yükselecek. Her zaman burada 15 bin kişi ağırlıkta olacak.

-Fenerbahçe'nin tüzüğü var. Burada ne yazıyorsa o yerine getirilir. Ben başkan şu olsun bu olsun karışmam. İsterlerse içinden bir arkadaşı seçerler. Benim hiçbir şekilde bir talebim isteğim olmayacaktır. Fenerbahçe'de hiçbir şey babadan oğula geçmez.

Haberin Devamı