Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe 'Bize rakip olamazlar'

'Bize rakip olamazlar'

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, Topuk Yaylası'nda basın mensuplarının sorularını cevapladı.

'Bize rakip olamazlar'

F.BAHÇE Teknik Patronu Ersun Yanal, dünkü basın toplantısında merak edilen tüm sorulara yanıt verdi. Konu yelpazesi oldukça geniş sohbette iddialı açıklamalar yapan şampiyon hoca, bakın neler söyledi:

“TOPUN bizde kalması açısından uzak ara Süper Lig’in önündeyiz. 3. bölgede, ceza sahasında, orta bölgelerde yine çok açık farklar var rakiplerle aramızda. F.Bahçe ofansta güçlü. Ancak yeni sezonda daha az gol yemeliyiz, daha az fırsat vermeliyiz, bunu daha da sert yapmamız gerekiyor. Takım oyununu tempolu hale getirmek gerekli.

BASINDA yazılanın aksine herhangi bir transfer çalışmamız yok. Bize büyük katkı sağlayacak Diego’nın dışında oyuncu almayacağız. Takımda kalacak 26-27 kişi ve genç oyuncuların durumu oynayacağımız hazırlık maçlarından sonra netlik kazanacak.

‘AVRUPA’YA HAZIRIZ!’

AVRUPA’DA oynamaya hazırız, gücümüz var ama olmazsa buna da hazırız. Sadece saha içinde neler yapacağımıza odaklanıyoruz. Futbolcularımın hepsi kampa hazır geldi. 2 aydan fazla tatil yaptılar. Bedensel kitle endeksleri geçen sene bıraktığımız noktada geldiler. Bu tavırları beni çok memnun etti.
Emre kendine özel kürler almış. Kadlec özel programla çalıştı. Volkan ilk defa bu kadar aşağıda bedensel kitle endeksi ile geldi. Diego da şu an koşu mesafesi içinde 3. ya da 4. durumda takımda.
‘MÜKEMMEL BİR EKİBİM VAR’
FİKSTÜR konusuna lig başlayınca cevap veririz. Ama şöyle avantajımız var önce dış sahada güçlü rakiplerle ardından Kadıköy’de oynamak güzel. Ama bizim performansımız ve ne yapacağımız önemli. Referansımız şampiyonluk, hedefimiz ise 4. yıldız. Ama bu üzerimizde baskı yaratmıyor. Bizde kazanma arzusu çok yüksek, kaybetmeyi sevmeyen oyuncular var. Rehavet değil, kaldığımız noktanın daha ötesine taşıyacaklardır takımı.”
ÇALIŞTIĞIM ekibim de gerçekten çok iyi. Tüm parametreler ölçülüyor, eksik olanların yapılması için her zaman birlikte çalışıyoruz. Sağlık ekipleri bunların toparlanması konusunda çok başarılı. Sakatlık sonrası değil, öncesindeki çalışmalarla sakatlığı önlüyoruz.”
‘Alper ve Caner patlama yapacak’
“ALPER Potuk 1991 doğumlu, çok genç bir oyuncu. F.Bahçe’ye gelme ve süre alma başarısı gösterdi. İyi de oynadı. Türk futbolu için önemli bir futbolcu. Bu yıl daha da iyi olacaktır. Hem savuma hem de hücum oynuyor.
Caner Erkin’e gelince de, o daha da iyi olacaktır. Bir kimlik kazandı. Sol kanat oyuncusu olarak kimliği var... Asistleri, şutları olan bir oyucu. Sezona en hazır gelen oyuncularımızdan biri. Caner yine çok önemli işlere imza atacaktır.
‘KUYT’I UNUTAMAM’
KUYT’IN Dünya Kupası’ndaki performansından çok mutlu olduk. İhtiyaç olunca her yerde oynuyor. Onun enerjisi bize yine büyük katkı sağlayacak. Geçen yıl milli takımdan gözünde sakatlıkla döndü. Beni şaşırttı, idmana çıktı ve sonra da oynadı. Bunu asla unutmam.”
‘Salih gitmek istedi’
“SALİH, Roma’da oynayacağını düşünüyor. İyi bir teklif aldı, gitmeyi de çok istedi. Burada kalsa ne kadar süre alacaktı bilmek zor ama umarım orada alır. Kendisi hâlâ F.Bahçe’nin oyuncusu. Orada kendini gösterirse hem o hem Türk futbolu kazanacak.”
‘Bu kulüpte olmak ayrıcalıktır’
“EN büyük mutluluk F.Bahçe’de olmaktır. Bunun mutluluğunu yaşamak ve sorumluluğunu duymak önemli. Ben dahil herkes ayrıcalıklıyız. Karşılığını fazlasıyla alıyoruz, seviliyoruz, göklere çıkarılıyoruz. Tabii dezavantajları da var oyuncular bunun bilincindeler.“

Haberin Devamı