Gazete Vatan Logo
Basketbol 'F.Bahçe'den ayrıldım çünkü...'

'F.Bahçe'den ayrıldım çünkü...'

Emir Preldzic: Fenerbahçe'den ayrılıp, buraya gelmek benim kararımdı.

'F.Bahçe'den ayrıldım çünkü...'

Darüşşafaka Doğuş Basketbol Takımı'nın tecrübeli oyuncularından Emir Preldzic, iyi bir ekip olduklarını belirterek, hedeflerinin Basketbol Süper Ligi'nde play-off finali oynamak olduğunu söyledi.

Emir Preldzic yaptığı açıklamada, Darüşşafaka Doğuş'un bu sezon çok sayıda transfer yaptığını dile getirerek, "Yeni bir takım olduğumuz için birbirimizi tanımamız ve birlikte oynamayı öğrenmemiz lazım. Biraz zamana ihtiyacımız var. Ayrıca kazanmayı öğrenmeliyiz. Bu da çok kolay olmayacak. Çünkü biz yeni kaynaşıyoruz. Maç kazanma temposuna girmemiz lazım. Özellikle Avrupa Ligi'nde ilk turu geçip, Top 16 turuna kalmak çok önemli olacak" diye konuştu.

Basketbol Süper Ligi'nde çok güçlü takımların bulunduğunu anlatan yeşil-siyahlı oyuncu, "Baktığımızda 10 takımın play-off'ta yarı final şansı var gibi görünüyor. Çünkü çok güçlü ve kaliteli oyuncuların olduğu bir lig. Belki de Avrupa'nın en zor liginde oynuyoruz. Takımların her biri diğerini yenebilir. Bizim de bu zorlu ligde kendimizi göstermemiz lazım. İyi oyunculardan kurulu bir ekibiz. Hedefimiz ligde final oynamak" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

"Fenerbahçe'den ayrılmak benim kararımdı"

Emir Preldzic, uzun yıllar formasını giydiği Fenerbahçe'den ayrılmaya kendisinin karar verdiğini vurgulayarak, "Fenerbahçe'den ayrılıp, buraya gelmek benim kararımdı. Burada iddialı bir yönetim var. Daha önceden tanıdığım çok iyi oyuncular var. Benim için buranın daha iyi olabileceğini düşündüm. Buraya gelmeyi tercim ettim. Bu yönetim ve ekiple büyük başarılar elde edebiliriz" değerlendirmesinde bulundu.

Tecrübeli oyuncu, 2015 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda mücadele eden A Milli Takım'ın kadrosunda yer almamasıyla ilgili olarak ise "Federasyonla bir görüşme yaptım ve sakat olduğumu söyledim. Onlar da yazı dinlenerek geçirmemi ifade ettiler. Gelecek yaza bakacağız. Milli takım şampiyonada kötü değildi ama en güçlü takımların olduğu gruba düştü. Kötü oynamamalarına rağmen ileri gidemediler. Bence biraz şansızlık oldu" şeklinde görüş belirtti.

Haberin Devamı