Gazete Vatan Logo
Başakşehir 'F.Bahçe'nin katılmadığı doğru değil'

'F.Bahçe'nin katılmadığı doğru değil'

Kulüpler Birliği ve Başakşehir FK başkanı Göksel Gümüşdağ, önemli açıklamalarda bulundu.

'F.Bahçe'nin katılmadığı doğru değil'

Hem Kulüpler Birliği hem de Başakşehir FK başkanı Göksel Gümüşdağ, TRT Spor'da yayınlanan Futbol VIP'e çarpıcı açıklamalar yaptı.

İşte Göksel Gümüşdağ'ın yabancı kuralından Beşiktaş'a, Aziz Yıldırım'ın 'havuz' çıkışından Fatih Terim'e kadar yaptığı açıklamalar...

'EN BÜYÜĞÜ FATİH TERİM'

Fatih Terim yakın dostumdur. Uzun yıllardır futbolun genel sorunlarını konuşuruz. Fatih Terim'in Futbol Direktörü olmasında katkım olduysa mutluluk duyarım. Süreçte görüşmelerimiz oldu. Fatih Terim Türk futbolunun gelmiş geçmiş en büyük teknik adamıdır. Bulunduğu mevkiiyi de sonuna kadar hakediyor. Fatih hoca ile kaybettiğimiz enerjiyi tekrar yakalayacağımıza inanıyorum.

'BEŞİKTAŞ'A KAPIMIZ AÇIK'

Beşiktaş camiasına her zaman kucak açtık. Stadımızda 2 maç oynadılar. Zemin sorunu yaşıyoruz. Fikret bey ile konuştuk. Eğer stadın çim sorunu çözülürse yine Beşiktaş burada oynayacak. Stadı Beşiktaş ile paylaşma sorunumuz yok. Nedense bu tür haberler çıkıyor. Bu stat değil Türkiye'deki bütün statlar kulüplerin. Sorun yaşayan kulüplere kapımız her zaman açık. Beşiktaş'a kapımızı açtık açacağızda.

Haberin Devamı

'YABANCI KURALI BİR DEVRİMDİR'

13 yıldır futbolun içindeyim. Bu sistemin bir devrim olduğunu düşünüyorum. Türk futbolunda 20 yıldır yasaklar var. Bu yasaklara rağmen Arda'nın yerine Arda, Emre'nin yerine Emre koyabildik mi ? Demek ki yasakla olmuyor. Bu kararın doğru olduğunu düşünüyorum. Selçuk, Galatasaray'da bu parayı kazanamıyor olsaydı Avrupa'da çok önemli kulüplerde oynardı. Yerli futbolcuya katkı sağlayacak, rekabeti arttıracak yabancı oyuncunun yanında olmasında bir sakınca yok. Sistem yasakla aşılamaz. Bu kararın faydalarını gelecekte göreceğiz. Bu karar 4 yıl süre ile değişmeyecek. Türk futbolunun ayağa kalkması için bu radikal kararları almalıyız sadece bu konuda değil her konuda.

'FENERBAHÇE TOPLANTILARA KATILIYOR'

Fenerbahçe'nin Kulüpler Birliği toplantılarına katılmadığı doğru değil. Yaptığımız toplantıların çoğuna Fenerbahçe'den temsilci geldi. Başkan tarafından temsil edilmiyor. Bu onların tercihidir. Aziz beyi davet ettik belki yoğunluğu vardır gelemedi. Biz kişilerle değil kurumlarla çalışıyoruz. Kurum olarak Fenerbahçe temsil ediliyor.

Haberin Devamı

'AVRUPA'DA MAÇA ÇIKAMAZLAR'

Türk futbolunun en önemli sorunlarından birisi Finansal konu. Kulüpler Birliği olarak bu meseleyi çok önemsiyoruz. 'Finansal Yapılandırma' adında bir komite kurduk. Başına da Hüsnü Güreli'yi getirdik. Bir süreç başladı. Kulüplerin yapısı da değişmeli. Sayın Akif Çağatay Kılıç ile birlikte 'Kulüpler Yasası' için ortak çalışma yürütüyoruz. Yasa ile ilgili yapılandırmayı bir arada götürürsek gelecekte kulüplerin mali uçurumları yaşamasının önüne geçilir. Şu an durum çok kritik. Bazı kulüpler mali makyaj yapmasa Avrupa'da maça çıkamaz.

'PASTA BÜYÜRSE HERKESİN PAYI BÜYÜR'

Yayın havuzu yasa ile belirlenmiş. Fenerbahçe kiminle maç yapacak? Bu kulüplerle maç yapacak. Aziz Yıldırım'ın havuzdan talebi daha büyük. Medyadan takip ediyorum. İnşallah hep beraber havuzu büyütürüz herkesin payı büyük olur. Pastayı büyütürsek herkes pastadan daha büyük pay alır. Geçmişten beri Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş'ın havuzdan daha fazla para istekleri var bunu yadırgamıyorum. Gayet doğal bekleyebilirler.

Haberin Devamı

'E-BİLETİN YANINDA DURACAĞIZ'

E-Bilet hayatımızın içinde var. E-Biletin yanında durmaya devam ediyoruz. E-Biletin taraftar profilini iyi yönde geliştireceğini düşünüyorum. E-Bilet görmek istemediğimiz taraftar gurupları için rahatsız edici. E-bilet stadtan uzaklaştırmak değil stada yakınlaştırma uygulamasıdır.

'STATÜNÜN DEĞİŞMESİNİ İSTİYORUZ'

Türkiye Kupası statüsü ile genel anlamda bir rahatsızlık var kulüpler açısından. Bununla ilgili çalışıyoruz. Gelir gider dengesizliği var kupada. Statüde değişiklik istediğimizi TFF Başkanı Yıldırım beye ileteceğiz.