Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe 'F.Bahçe şampiyon olursa Kartal gönderilecek'

'F.Bahçe şampiyon olursa Kartal gönderilecek'

Fenerbahçe'nin eski yöneticisi Tahir Kıran, başkan Aziz Yıldırım'ı sert bir dille eleştirdi.

'F.Bahçe şampiyon olursa Kartal gönderilecek'

Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu'ndayken Başkan Aziz Yıldırım ile yaşadığı bir tartışma yüzünden ayrılan ve o gündür bugündür "Sert bir muhalefet yapıyor" diye konuşulan Tahir Kıran; sözlerine şöyle başladı: "Muhalefet yapıyor diye göstermek isteyenler başarılı oluyorlar. Ama ben alkışlanacak yerde alkışlarım eleştirilecek yerde eleştiririm''

"BEN ALKIŞLANACAK YERDE ALKIŞLARIM ELEŞTİRİLECEK YERDE ELEŞTİRİRİM''

Tahir Kıran, ''İyi yapılan şeyleri alkışlamak görevimiz; mesela geçen sene amatör şubelerin yaptığı, Sayın Ali Koç'un başarısıdır bana göre. Amatör şubeler dünyanın hiç bir yerinde parasal anlamda artı sağlamazken Fenerbahçe Kulübü'nde artı yapmıştır. Nasıl o zaman alkışladıysak, bir Guiza transferine 32 milyon Dolar verince bunu da eleştirmeyi bileceksin. Bu da muhalefetse muhalefet yapıyoruz demektir'' dedi.

''AZİZ YILDIRIM FENERBAHÇE'Yİ KENDİ MENFAATLERİ İÇİN KULLANMAYA DEVAM EDİYOR''

Aziz Yıldırım'ın Fenerbahçe'yi kendi menfaatleri için kullandığını ve kullanmaya devam ettiğini belirten Kıran, ''Başkan kullanma tarihi sona gelen yöneticileri biliyorsunuz gönderir, yerine yenilerini bulur. Burası Fenerbahçe'dir. Ne taraftarı biter ne yöneticisi biter, alttan sürekli yeni isimler gelir. Fenerbahçe aşkı insanlarda ölmez. O'da bu aşkı güzel kullanıyor. Muhalefet deyince bir şeyi de atlamayalım Fenerbahçe Kulübü Başkanı'nın kendi yaptığı villaları Fenerbahçe Kulübü'ne sattığını söylemek muhalefetse, muhalefet yapıyorum. Bu belgelerle sabittir'' şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

''İSMAİL KARTAL, FENERBAÇE'Yİ ŞAMPİYON YAPARSA İŞİNE SON VERİLECEKTİR''

İsmail Kartal'ın Fenerbahçe'yi şampiyon yaparsa işine son verileceğini vurgulayan Tahir Kıran, ''Daha önce biliyorsunuz ki Mustafa Denizli ile çalışıldı, Fenerbahçe şampiyon oldu işine son verildi. Zico ile çalışıldı işine son verildi. Aykut Kocaman ile çalışıldı işine son verildi. Şimdi en son Ersun Yanal ile çalışıldı işine son verildi. İsmail hoca da Fenerbahçe'yi şampiyon yaparsa muhtemelen işine son verilecektir. Yapmazsa bir iki sene daha şansı olabilir'' dedi.

Haberin Devamı

''FENERBAHÇE 'AZİZBAHÇE' ŞEKLİNDE''

Fenerbahçe'yi Aziz Yıldırım'dan başka kimsenin yönetmediğini de ifade eden Kıran, ''Fenerbahçe Kulübü kimin yönettiği gayet açık. Aziz Bey'den başkası yönetmiyor. Yönetim Kurulu falan öyle bir şey yok. Fenerbahçe Kulübü'ne küskünlüğüm olamaz. O renklere gönül vermişim. Ama 'Azizbahçe' değil benim sevdiğim kulüp. Fenerbahçe 'Azizbahçe' şeklinde. Ne zaman Fenerbahçe şekline döner o zaman küskünlüğümüz biter. Biz üzerimize düşen görevleri yaparız'' dedi.

''AZİZ YILDIRIM FENERBAHÇE'DE BİRİNİN SEVİLMESİNE İZİN VERMEZ''

Aziz Yıldırım'ın Fenerbahçe'de birinin sevilmesine izin vermeyeceğini söyleyen Tahir Kıran, '' Fenerbahçe Kulübü içinde bir sürü başkanlık yapacak arkadaşımız var. Ama Fenerbahçe Kulübünde birisi fazla sevildiği zaman Aziz Bey buna yol vermez. Bir şekilde uzaklaştırır.

Mesela Sadettin Saran'ın Futbol Şube Sorumlusu olduğu zaman Fenerbahçe'de bittiği gündü. Ondan sonra Alex, Anelka gibi isimleri kulübümüze kazandıran Hakan Bilal Kutlualp, 16 kere Brezilya'ya uçtu Alex'i almak için. Yani ödüllendirildi hain ilan edildi, 3 sene uzaklaştırıldı.

Haberin Devamı

Bana gelince Fenerbahçe'yi medyada küçük düşürdük diye disiplin kuruluna sevk edip kulüpten ihraç edildi'' şeklinde konuştu.

Fenerbahçe'nin şike süreci ile ilgili de açıklamalarda bulunan Kıran şu ifadeleri kullandı: ''Fenerbahçe bir şike süreci yaşadı. Vardı veya yoktu tartışılır. Ama günlerce gazetelere televizyonlara yansıtan insanlar şu anda baktığınızda herkesten itibarlı durumdalar. Bir de muhabir olarak lanse ediyorlar kendilerini. Bu doğrudur, yanlıştır orasını bilemeyiz. Yüce Türk adaleti karar verecek yarıya intikal etmiş bir konudur. Türk futbolu yerlerde. Fenerbahçe'si de Galatasaray'ı da, Beşiktaş'ı da. Milli Takım yerlerde herşeyden önce..''

''ALEX, FENERBAHÇE TARİHİNE İSMİNİ ALTIN HARFLERLE YAZDIRMIŞTIR''

Fenerbahçe'nin eski kaptanı olan Alex de Souza'nın kulüp ile bağlantısının kesilmesi hakkında da konuşan Tahir Kıran, ''Bu içler acısı bir durum. Traji komik bir durum. Fenerbahçe'ye 8-9 sene hizmet etmiş birini tesislere sokmamak veya tribün Alex diye bağırdığı anda 'Paralı Köpekler', 'Şerefsizler' diye tribüne dönüp hakaret etmek nasıl bir anlayıştır? Hangi spor ahlakına sığar? Bunu konuşmak bile abesle iştigal. Alex Fenerebahçe tarihine ismini altın harflerle yazdırmıştır. Bana göre hiç bir futbolcu Fenerbahçe Kulübü'nün üzerine çıkamaz. Ama bir Lefter vardır, Can Bartu vardır adını yazdırmıştır, Alex de bunlardan bir tanesidir'' dedi.

Haberin Devamı

Sarı-lacivertli kulübün mali tablosu ile ilgili olarak, ''Mali boyutunu şu an tam olarak bilmediğim için çok da derine girmek istemiyorum. Kimsenin de bildiğini düşünmüyorum. O konuları sadece Aziz Bey ve muhasebecisinin dışında birinin bildiğini düşünmüyorum'' ifade etti.

"AZİZ YILDIRIM 17 SENEDİR SON SENEM DİYOR"

Aziz Yıldırım'ın bu dönem sonunda başkanlığı bırakacağını açıklaması ile ilgili de konuşan Tahir Kıran, "17 senedir son senem diyor. Yani Şükrü Saracoğlu'nun rekorunu kırdı tahminimce. Şu an İlhan Cavcav'ın rekorunu zorluyor. 35-40 sene var herhalde. Bana göre Aziz Yıldırım Fenerbahçe tarihine altın harflerle yazılmayacak. Fenerbahçe tarihine kara bir leke olarak yazılacak" ifadelerini kullandı.