Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe 'F.Bahçe'ye zarar verilmesin...'

'F.Bahçe'ye zarar verilmesin...'

F.Bahçe’den ile yollarını ayıran Emre Belözoğlu, Sampiy10'a özel açıklamalarda bulundu.

'F.Bahçe'ye zarar verilmesin...'

TOPLAM 5.5 sezon formasını giydiği F.Bahçe’den Terraneo’nun gelişiyle gönderilen Emre Belözoğlu, kırgın olmadığını söyledi. Başakşehir’e transfer olan tecrübeli orta saha, ayrılık şekli nedeniyle yeni sezonda sarı-lacivertli taraftarların takıma zarar verecek bir eylemde bulunmamasını istedi.

2013-14 sezonu şampiyonluk kutlamasında yapılan Alex tezahüratlarının neden olduğu gerilimden örnek veren Emre, şöyle konuştu:

“TARAFTARIN beni sevmesi çok güzel ama bu sevgiyi gösterirken takıma zarar vermemek gerekiyor. Tribünde benim adımı bağırırken takıma zarar verirler. Alex de bunu istemezdi, ben de F.Bahçe’ye zarar gelsin istemem. Ben F.Bahçe’deyken yapmam gerekenleri hiç çekinmeden yaptım. Geçmişe dönsek yine aynısını yapardım.

"NEDENİYLE İLGİLENMİYORUM"

F.BAHÇE’YE çok ait hissettim kendimi. Çok güzel günler de çok zor günler de geçirdim. Futbol ailesi içerisinde çok büyük hayâl kırıklıkları olduğu için F.Bahçe’den ayrılış şeklimde büyütülecek bir şey görmedim.

F.BAHÇE’YE sevgim nedeniyle bu yaklaşımı gözümde hiç büyütmedim. Bu camiaya zarar verecek hiçbir davranışta bulunmak istemem. Nasıl olduğuna değil, F.Bahçe’den ayrıldığıma üzüldüm.

Haberin Devamı

BAŞKANIMIN menajerimi arayıp ‘Diğer ayrılan oyuncularla ilgili açıklamalar yaptık, Emre’yi ayrı tutuyoruz, onunla görüşeceğiz’ dediğini biliyorum. Benimle direkt görüşmedi, onun için bekledim. Bunun üzerine F.Bahçe kaptanı olarak başka bir kulüple görüşemezdim. Gönderiliş sebebinin ne olduğuyla ilgilenmiyorum. Çünkü F.Bahçe bana maddi manevi ne verdiyse karşılığını verdim. Huzur içinde ayrılıyorum F.Bahçe’den.”

"ÇOCUĞUMLA OYNARKEN ÖĞRENDİM"

“BEN hayatım boyunca hiçbir hocanın işine karışmadım. Bu takımın kaptanıydım. Kucağımda çocuğumla oynarken sportif direktörün açıklamasını duydum. Bu kararı beklemiyordum. Menajerim başkanla görüşmüştü, onlar bir görüşme yapmak için konuşmuşlardı, ben de onu bekliyordum.”

"MELO'YA İÇİMDEN GELENİ YAPSAM..."

EMRE 2013-14 sezonundaki derbide kırmızı kart görmesine neden olan G.Saraylı Melo hakkında, “Melo’nun oyununa geldiğim için sinirlendim. 2 dakika önce sırtıma tükürmüştü. Futbol oynamak istediğim için kendimi tuttum o gün içimden geçeni yapsaydım futbolu bırakırdım orada. Değmezdi yani.

Haberin Devamı

AYNI oyuncu tipi değiliz; o belki bundan beslenmeyi seviyor. Melo’ya özellikle bir antipati duymuyorum. Ben her zaman sahanın içinde olanın sahanın içinde kalması gerektiğine inanıyorum. Bana elini sıkma dediler yine de elini sıktım” diye konuştu.

"BAŞKEN VARKEN KİMSE GÖNDEREMEZ"

ERSUN Yanal’ın F.Bahçe’den iki kaptan Emre ve Volkan yüzünden gönderildiği şeklindeki algı konusunda da konuşan tecrübeli yıldız, “Ersun Yanal, benimle özelde ne yaşadığını kendi anlatsın. Onunla bire bir yaşadıklarımı ben paylaşmak istemem.

F.BAHÇE’DE yönetimin dışında hiçbir güç teknik direktörü gönderemez. Hele Aziz Yıldırım’ın olduğu yerde bu hiçbir şekilde mümkün değildir. Oyuncu grubu olarak Ersun Yanal ile ilgili yaşanmışlıklar olabilir iyi veya kötü. Ersun Yanal için neler yaptığımı biliyorum. Ersun Yanal bu konuyla ilgili konuşmuyor belki de kendisi adına doğru politika izliyor olabilir. Bu kendisinin bileceği bir şey” dedi.

Haberin Devamı

“AZİZ Yıldırım iyi bir insandır, ama aynı zamanda zor bir insandır. Futbolcularını sever ve korur. Camiaya hizmet etmiş herkesi korur. En çok ben üzüldüm şampiyonluğun gitmesine, takım içinde kim varsa onlar üzüldü. 3 Temmuz sürecini de yaşayan biriyim ve inanıyorum ki bayrağı elinde tutan 2-3 adamdan biri bendim. Bir daha yaşasak bir daha tutardım.”

"G.SARAY'I SİLİP ATAMAM"

“BEN kendimi F.Bahçeli Emre olarak hissediyorum. Ancak G.Saray’ın bana kattıklarını elinin tersiyle itmiş gibi bir algı olmasını istemem. Ahde vefayı da iyi bilirim.

Başakşehir’in de bana verdiği değeri göstermiş olduğu saygı ve sevgiyi karşılıksız bırakmak istemiyorum.”

"VAN PERSIE VE NANI İLE OYNAMAK İSTERDİM"

‘HÂLÂ F.Bahçe’de forma giymek güzel olurdu. F.Bahçe’de kaptanlık yapmak, formasını giymek başka güzel bir duygu. Futbol yeteneklerim açısından hangi takım olursa olsun sağlıklı bir şekilde olduğumda en iyi hizmeti vereceğimi düşünüyordum. 35 yaşında olmama rağmen hala bu fikre sahibim. F.Bahçe’nin içinde olsaydım da aynı geçmişte nasıl hizmet ettiysem yine o şekilde hizmet ederdim.”

Haberin Devamı