Gazete Vatan Logo
Futbol "Fatih hoca bana..."

"Fatih hoca bana..."

Galatasaray'ın Mancini'yi teknik direktörlük koltuğuna oturtmasının ardından yardımcı antrenör olarak takıma geri dönen Tugay Kerimoğlu ilk kez konuştu.

"Fatih hoca bana..."

Galatasaray’ın yeni teknik patronu Mancini’nin yardımcılığına getirilen Tugay Kerimoğlu bu akşam Torino’da oynanacak Juventus – Galatasaray maçını izlemek için İtalya’ya uçuşundan önce açıklamalarda bulundu.

Galatasaray Yönetimi’nden Teklifi Ne Zaman Aldınız?

“3 gün önce aldım ve hiç düşünmeden de yetişip, büyüdüğüm kulüp olan Galatasaray’ın bu teklifini kabul ettim.”

Daha önce hem oyunculuk hem de antrenörlük döneminizde çalışma fırsatı bulduğunuz Fatih Terim ile bu teklifi kabul etmeden önce bir görüşmeniz oldu mu?

“Oldu tabii ki de, teklifi ilk aldığımda aradığım kişi kendisi oldu ve bana bu teklifi kabul etmemden duyacağı memnuniyeti dile getirdi. Sonuçta hepimiz bu camianın yetiştirip büyüttüğü spor adamlarıyız ve bu bayrakta bir şekilde büyükten küçüğe devrediliyor.”

İtalyan teknik adam Mancini ile görüşme fırsatınız oldu mu?

“Evet, yönetimiz teklifini aldıktan hemen sonra kendisi ile bir görüşmem oldu.”

Peki ne konuştunuz?

“Beni zaten futbolculuktan döneminden beri tanıdığını ve özellikle de Premier Lig’deki dönemimde beni bir aralar takımında görmeyi düşündüğünü söyledi. Şunu da eklemek isterim ki Mancini gibi bir teknik adam ile çalışmak hem Galatasaray hem de benim için büyük şans.”

Hafta sonunda oynanacak olan Akhisar Belediyespor – Galatasaray maçında kulübede olacak mısınız?

“Mancini görevime bir an önce başlamamı çok istiyor fakat bu durum TFF’den gelecek olan gerekli evrakların yetişmesine bağlı. Fakat Juventus maçı dönüşü ilk antrenmandan itibaren görevime resmen başlayacağım.”

İngiltere'den döndükten sonra önce saha dışı ardından da Hagi ve Bülent Ünder'le saha içinde görev aldınız ki bu dönemde Galatasaray adeta dibe vurdu. O dönemde eksik olan şey sizce neydi?

“O dönemler bugünden çok farklıydı. Üst üste gelen başarısız sonuçların ardından tüm takım oyuncuları özgüvenlerini ve inançlarını yitirmiş durumdaydılar. Sihirli değnek bile değse pekte başarı elde edilebilecek bir dönem değildi açıkçası.”

Uzun yıllar hem İngiltere'de hem de Türkiye'de top koşturdunuz, daha sonra ise futbolun içinde görevler almaya devam ettiniz. İngiltere'deki sistemle Türkiye arasında ne gibi farklar var?

“İngiltere’de futbolda her an her şeyin olabileceği gerçeği kabul ediliyor. Belirli bir sistem var ve bu sistem çevresinde her ligde oynayan her takımın bir şekilde hedefleri var. Profesyonellik hiçbir yerde görmediğim kadar üst düzeyde diyebilirim. Türk futboluna gelince de, uzun dönem hem Türkiye’de hem de Avrupa’da top koşturmuş bir futbolcu olarak rahatlıkla söyleyebilirim ki Türkiye’de futbola çok duygusal bir açıdan bakılıyor ve bu da her zaman saha içine yani hem oyunculara hem de teknik heyetlere fazlasıyla yansıyor e tabii sonuç olarak da profesyonellikten uzaklaşılıyor. Fakat son 25 yıla bakarsanız Türk futbolundaki gelişimi de göz ardı edemezsiniz.”

Haberin Devamı