Gazete Vatan Logo
Futbol 'Fatih hoca milli takımı seçerse...'

'Fatih hoca milli takımı seçerse...'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Türkiye Futbol Federasyonu, Fatih Terim’in Milli takımın başında uzun vadeli kalması dileğinde olduklarını açıkladı. Galatasaray Yönetim Kurulu ise Terim ile 2 yıl daha sözleşme uzatma kararı aldı. Başkan Ünal Aysal, bu çakışma sonrası ne yapacaklarıyla ilgili açıkalamalar yaptı.

'Fatih hoca milli takımı seçerse...'

Ünal Aysal, Hürriyet gazetesine verdiği demeçte kararın Fatih Terim'e ait olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Bu işi dram haline getirmemek lazım. Ortada net bir şey var. O da Fatih Terim, Mayıs’a kadar iki takımı birden çalıştıracak. Burada önemli olan Terim, Mayıs’tan sonra nerede devam edecek. Bu Fatih Terim’in kendi hakkı. İstediği kararı da kendisi verecek. TFF’de “Bizimle devam etsin” dedi. Galatasaray da iradesini gösterdi ve “Biz kontrat imzalamaya hazırız” dedi. Sonuçta iki takımı birden uzun vadeli götüremeyeceğine göre, hocanın burada oturup, kendisi, ailesi için bir seçim ve tercih yapması lazım."

"Ne federasyonun ne de Galatasaray’ın Fatih Terim’in üzerinde manevi baskı kurmaması lazım. Bu baskıyı Fatih hocanın üzerinden kaldırmak lazım. Hocanın kararına saygı duyup, kararını da her iki tarafın kınamaması ve kabul etmesi gerekir. Milli takım önemli görev, makam. Galatasaray ile de Fatih hocanın gönül bağı var. Biz bunu zıtlaşma ya da hesaplaşmaya götürmemeliyiz. Fatih hoca oturup düşünecek şartlarını. Alacağı her iki karar da kabulümüz. Elbette Galatasaraylıyız ve bizimle olması bizi mutlu eder."

"Fatih hoca “Galatasaray’da kalacağım” derse, TFF kendi çözümünü bulur. Milli takımı seçerse de Galatasaray, Mayıs’tan sonrası için çözümünü bulur. Hoca için her iki taraftan arzulanmak güzel bir şey. Seçimi kendi için yapmak zorunda. Kısaca ne bizim, ne de federasyonun söz hakkı yok. Her iki tarafın beklentisi, birbirimize düşmeden hocanın karar verip belirsizliğe son vermek olmalı. Cin şişeden çıktı bir kere. Cini tekrar içeri sokamayacağımıza göre. Karar tespit edilmeli."

"Şu net ki, karar ne olursa olsun biz Fatih hoca ile Mayıs ayına kadar devam edeceğiz. Hocanın da bu kararını Ekim ayına kadar açıklaması faydalı olur ki herkes stratejisini belirlesin. Bir tarafa faydası öteki tarafa zararı olmasın. Fatih hoca bu konuda yakın zamanda bir açıklama yapacaktır."

(Hürriyet)

Haberin Devamı