Gazete Vatan Logo
Beşiktaş 'Terim krediyi hak ediyor'

'Terim krediyi hak ediyor'

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Biliç'ten, A Milli Takım'ın patronuna tam destek:

'Terim krediyi hak ediyor'

BEŞİKTAŞ Teknik Direktörü Slaven Biliç daha önce Hırvatistan Milli Takımı'nın başındayken Euro 2008'de daha sonra ise Süper Lig'de rakibi olduğu Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'e destek verdi. Siyah-beyazlıların dünkü idmanı sonrasında basın mensuplarıyla sohbet eden Hırvat çalıştırıcı, A Milli Takım'ın gruptaki ilk 3 maçtaki performansı ve Fatih Terim'le ilgili olarak şu değerlendirmeyi yaptı:

TÜRK Milli Takımı'nın sıralamasına bakınca her şey kötü görünüyor. Bulundukları yer iç açıcı değil ama kesinlikle karamsar olma zamanı değil. Bu şampiyonada format farklı ve hâlâ şans var. 3-4 maçlık periyotta her şey değişebilir. Türk Milli Takımı için her şey bitmiş değil.

'ZİHNEN DÜŞTÜLER'

AMA bunun için arka arkaya kazanmak ve şansınızın yanınızda olması lazım. Türkiye'nin Çek Milli Takımı ile yaptığı maçı izledim. İlk yarı Türkiye çok iyiydi ve bir penaltı verilmedi. Ama ikinci yarı fiziksel değil zihinsel bir düşüş yaşandı.

TERİM ile teknik heyet konusunda analiz yapmak bana düşmez. Fatih Terim hem kulüpler düzeyinde, hem milli takım düzeyinde Türk futbolu için çok ciddi şeyler yaptı, çok ciddi başarılar elde etti. Kendisi zamanı hak ediyor. Sorunu çözmek için kredi vermek lazım."

Haberin Devamı

'Eksik de olsak Sivas'ı devireceğiz'
BİLİÇ, eksik oyuncu sayısının fazlalığına rağmen Sivas maçını kazanacak bir kadroyu sahayı süreceklerini söyledi. Tecrübeli hoca Olimpiyat Stadı'nda zemin yenileme çalışmalarının sürdüğünü ve Sivas ile Ankara'da karşılaşacaklarını hatırlatırken "Sezon içinde benzer durumlarla sık sık karşılaşabiliriz. Buna uyum sağlamalı ve üstesinden gelmeliyiz" dedi.
SLAVEN Biliç ayrıca milli takımlara 13 oyuncu birden gönderdiklerine dikkati çekerken "Bu bir taraftan gurur sebebi, bir taraftan da takımın iyi performans gösterdiğini ortaya koyuyor ama bir taraftan da dezavantaj. Sivas maçına birkaç gün var ve biz tam kadro çalışamadık. Yine de orada çıkaracağımız kadro, kazanmak için yeterli olacak" diye konuştu.
'Bizim maçı etkilemez'
UEFA Avrupa Ligi'ndeki rakiplerinden Partizan'ın stadında Sırbistan-Arnavutluk milli maçında yaşanan olaylarla ilgili soruyu yanıtlayan Biliç, "Milli meseleden kaynaklanıyor ve bu bir milli maç. Bizim orada oynayacağımız maç daha farklı ve UEFA Avrupa Ligi maçı. Buna etkisinin olacağını düşünmüyorum" dedi.

Haberin Devamı