Gazete Vatan Logo
Galatasaray '10 milyon dolar istiyorum'

'10 milyon dolar istiyorum'

G.Saray Odebank’ın baş antrenörü Ergin Ataman, Eurleague'de başarı için herkesin fedakarlıkta bulunmasını istedi.

'10 milyon dolar istiyorum'

Bu sezon ULEB Eurocup’ta şampiyonluğa ulaşarak G.Saray’ın müzesine bir kupa daha ekleyen G.Saray Odeabank’ın baş antrenörü Ergin Ataman, dün kaptan Sinan Güler ve MVP ödüllü oyuncusu Erick McCollum ile birlikte basının karşısına çıktı. TT Arena’da düzenlenen toplantıda soruları yanıtlayan Ataman gelecek sezon Euroleague’de takımı başarıya götürmek için yapılması gerekenleri anlatırken hem rotasyonu genişletmek hem de takımın kalitesini yükseltmek için bütçenin de artırılması gerektiğinin altını çizdi.

ATAMAN yeni formatla birlikte Euroleague’de daha fazla maç oynanacağını ve zamanla bu turnuvanın NBA formatına daha da yaklaşacağını vurgulayan deneyimli çalıştırıcı şunları söyledi:

TAKVİYE ŞART!

“AVRUPA’NIN üst düzey takımları ile son derece üst seviyede 30 maç yapmak zorundasınız. Ekonomi sağlam olmaz ise takım sezon içinde dağılabiliyor. Hedefi olan takımlarda çalışan bir antrenörüm. Bunun için benim olmamı istiyorlarsa taraftarlarımızdan bu desteği vermelerini rica ediyorum.

EN önemlisi G.Saray’ın gerekli bütçeyi yaratabilmesi. Başarı için 9-10 milyon dolarlık bütçe şart. Takımın iskeletini oluşturan 7-8 kişilik ana rotasyonumuz var. Ancak fazla sayıda maç olacağı için bu takımı korumak ve onların kalitesinde 3-4 oyuncu daha bu kadroya katmak. Zaten 6 milyon dolarlık bütçeyi G.Saray denkleştirdi ve geçen yıllardan ortaya çıkan 20 milyon TL’lik borç ödendi.

Haberin Devamı

BASKETBOL takımının aynı futbolda olduğu gibi kendi bütçesi olması gerektiğini düşünüyorum. Artık Futbol A.Ş. gibi basketbolun da Basketbol A.Ş. gibi ayrılması gerekiyor. Bu kadar basketbolu seviyor ve basketbol takımızın bu arenada ezilmemesini istiyorsak herkesin çaba göstermesi gerekiyor.”

ATAMAN KULÜBE ÜYE OLDU
G.SARAY Odeabank Baş Antrenörü Ergin Ataman, resmen kulübe üye oldu. Başkan Dursun Özbek’in kontenjanından kulübe üye yapılan Ataman, “Biraz önce beni başkanım Dursun Özbek odasına çağırdı ve kulüp üyelik kartımı hediye etti. Artık 17123 nolu kulüp üyesiyim. İnşaallah ilerde G.Saray’a yönetici olarak da hizmet ederim” diyerek kartını da herkese gösterdi.

Haberin Devamı