Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe 'Futbolda şike kumpası' iddianamesi kabul edildi

'Futbolda şike kumpası' iddianamesi kabul edildi

'FETÖ'nün, 'futbolda şike'soruşturması ve dava sürecinde 'kumpas' kurduğuyla ilgili iddianame, İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

'Futbolda şike kumpası' iddianamesi kabul edildi

'FETÖ'nün, 'futbolda şike"'soruşturması ve dava sürecinde 'kumpas' kurduğu iddialarına yönelik İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Fuzuli Aydoğdu tarafından hazırlanan iddianame, İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. 434 sayfadan oluşan iddianamede, Fetullah Gülen ve eski polis müdürlerinin de aralarında bulunduğu 15'i tutuklu 108 şüpheli yer alıyor. İlk duruşmanın önümüzdeki aylarda başlayacağı öğrenildi.

85 YILA KADAR HAPİS CEZASI İSTENİYOR

Şüpheliler hakkında, 'Kişiler arasındaki aleni olmayan konuşmaları kayıt etmek', 'Özel hayata ilişkin görüntü ve sesleri ifşa etmek', 'Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, 'Haberleşmenin gizliliğini ihlale etmek, 'Özel hayatın gizliliğini ihlal etmek, 'Resmi belgede sahtecilik', 'İftira', 'İftira nedeniyle mağdurun gözaltına alınmasına veya tutuklanmasına neden olma', 'Silahlı terör örgütü kurma', 'Yönetme' ve 'Üyelik' suçlarından 5 yıldan 85 yıla kadar değişen oranlarda hapis cezası talep ediliyor.

ŞÜPHELİLER KİMLER?

Mehmet Baransu, Ekrem Dumanlı, İhsan Kalkavan, Hidayet Karaca ve FETÖ'nün başka soruşturmalarında tutuklu bulunan eski emniyet müdürleri Ali Fuat Yılmazer ve Mutlu Ekizoğlu'nun da aralarında bulunduğu 15'i tutuklu, 19'u adli kontrol şartıyla serbest, 7'si firari 108 kişi şüpheli olarak gösterildi.

Haberin Devamı

SUÇLAMALAR NELER?

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen İddianamede şüphelilere atfedilen suçlamalar şöyle; "Usülsüz kayıt", "Özel hayatın gizliliğinin ihlali", "Resmi belgede sahtecilik", "İftira", "Kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma", "Silahlı terör örgütü kurma, yönetme ve üye olma", "Haberleşmenin gizliliğini ihlal"

75 MÜŞTEKİ — 91 MAĞDUR

İddianamede, aralarında Aziz Yıldırım, Serdar Adalı, Tayfur Havutçu, Yılmaz Vural, Emanuel Emenike, Bülent Uygun, Göksel Gümüşdağ, Hikmet Karaman, Deniz Tolga Aytöre, Ümit Karan, Mahmut Özgener, Mustafa Sani Şener, Gökçek Vederson, İbrahim Akın, Mecnun Otyakmaz, Sami Dinç, Sadri Şener, Murat Özaydınlı, İskender Alın, Rıza Çalımbay, Cemil Turhan, İlhan Ekşioğlu ve Şekip Mosturoğlu'nun da bulunduğu, 75 müşteki ve 91 mağdur yer alıyor.

Haberin Devamı

FENERBAHÇE'DEN AÇIKLAMA YAYINLANDI

Fenerbahçe Spor Kulübü'nün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasının, "Futbolda Şike" soruşturmasında, kumpas kurduğu iddiasıyla yürütülen soruşturma sonunda hazırlanan iddianame, İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. 1 numaralı şüpheli olarak FETÖ Elebaşı Fethullah Gülen'in yer aldığı iddianame doğrultusunda sanıkların yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından hazırlanan futbolda şike kumpası iddianamesi 2016/62 esas numaralı Dosyayla İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. FETÖ Elabaşı Fetullah Gülen'in 1 numaralı şüpheli olarak yer aldığı iddianamede Mehmet Baransu, Ekrem Dumanlı, İhsan Kalkavan, Hidayet Karaca ve FETÖ'nün başka soruşturmalarında tutuklu bulunan eski emniyet müdürleri Ali Fuat Yılmazer ve Mutlu Ekizoğlu'nun da aralarında bulunduğu 15'i tutuklu, 19'u adli kontrol şartıyla serbest, 7'si firari 108 kişi de şüpheli olarak gösteriliyor. İddianamede şüphelilere 'Usulsüz kayıt', 'Özel hayatın gizliliğinin ihlali', 'Resmi belgede sahtecilik', 'İftira', 'Kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma', 'Silahlı terör örgütü kurma, yönetme ve üye olma', 'Haberleşmenin gizliliğini ihlali' gibi suçlamalar atfediliyor. 76 da müştekinin yer aldığı iddianamede şike soruşturmasının Fetullah Gülen'in talimatıyla yapıldığı ve toplantıların Zaman Gazetesi'nde gerçekleştirildiği belirtiliyor.

Haberin Devamı

FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ BAŞKANI AZİZ YILDIRIM'IN HEDEF ALINDIĞININ İFADE EDİLDİĞİ İDDİANAMEDE SORUŞTURMANIN DÖNEMİN ÖZEL YETKİLİ SAVCISI Zekeriya Öz'ün talimatıyla başlatıldığı ve birçok kişinin usulsüz olarak dinlendiği kaydediliyor. Şike soruşturmasının o dönem Başbakan olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatıldığı şeklinde FETÖ örgütü tarafından algı oluşturulmaya çalışıldığının da dile getirildiği iddianamede, Şike Davasının açılmasıyla FETÖ örgütünün toplumsal kaos oluşturmaya çalıştığı ifadeleri de yer alıyor. Şikede Kumpas Davasında sanıkların yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak."

Haberin Devamı