Gazete Vatan Logo
Sivas Spor "Futbolu bırakmayı düşündüm"

"Futbolu bırakmayı düşündüm"

Sivasspor Dergisi'nin Aralık ayı konuğu olan İbrahim Akın, Sivasspor ile ilgili düşüncelerini, şike sürecini ve sonrasını değerlendirdi.

"Futbolu bırakmayı düşündüm"

İbrahim Akın, 2011 yılındaki şike sürecinde çok yıprandığını vurgularken şunları söyledi:

"Artık o şike süreci kapandı. Beraat ettik. Bununla ilgili fazla da konuşmak istemiyorum. Çok yıprandım. Artık tekrar oralara dönmek istemiyorum. Bunu üzerimden zor attım. Beraat ettik. Bunun üstüne bir daha konuşmaya gerek yok. Artık futbolu düşünmek istiyorum. Ne kadar zamanım var onu da bilmiyorum; ama hem Sivasspor'a hem de kendime bir şeyler katmak istiyorum. Oynayabildiğim kadar oynamak istiyorum. Beraattan sonra sanki üzerimden çok büyük bir yük kalktı, bana bir rahatlık getirdi. O psikolojiyle oynamak benim için çok zordu. Şu an o rahatlığı ben kendimde görüyorum. İdmanlarıma da hayatıma da yansıyor. O yüzden çok mutluyum, kafa olarak da çok rahatım. Futbol bizim için artık hayat; başka hiçbir şey değil. Futbol dışında hiçbir zamanımız geçmiyor. Evde bile hep maç izliyorum. Dışarı arkadaş ortamına çıkıyoruz yine maç. Hayatımda hep futbol var, başka hiçbir şey yok."

"FUTBOLU BIRAKMAYI DÜŞÜNDÜM"

Haberin Devamı

Şike sürecinde Metris Cezaevine girdikten sonra futbolu bırakmayı düşündüğünü dile getiren İbrahim Akın, şöyle devam etti:

"Metris Cezaevi'ne girdikten sonra futbolu bırakmayı düşündüm. Cezaevinden çıktığımda Gaziantepspor bana sahip çıkınca çok da iyi yaklaşımları oldu. Federasyondan bana 2 sene men cezası verdiler. Orada futbolu bırakmayı tamamen düşündüm. Orada da eski Beşiktaşlı Koray Avcı bana çok destek çıktı. Bırakmamam için arkamda çok durdu. Gerçekten de 'artık yapamayacağım' deyip bırakmayı ve çok yıprandığımı düşündüm; ama onun ve ailemin destekleriyle 'tekrar oynayacağım, kendimi yeniden kanıtlayacağım' dedim. 1,5 yıl aile desteği, dışarıdan büyüklerimin destekleriyle beni biraz daha motive etti. Tekrar oynayacağım dedim. Yaş itibariyle de çok bir şey kaybetmediğimi düşünmüştüm. İyi ki de devam etmişim; çünkü benim yapabileceğim başka bir işim yok. Ben bu işte mutluyum. Nasıl başarısız olduğumda mutsuz oluyorsam başarılı olduğumda da çok mutlu oluyorum. O yüzden bu işi yapabildiğim kadar yapmayı düşünüyorum."

Haberin Devamı

"KAFAMDA SADECE FUTBOL VAR"

Medicana Sivasspor'un başarısı için çok çalıştığını vurgulayan İbrahim Akın, şunları söyledi:

"Geçmişteki kariyerimde yaptıklarım insanların akıllarında yer edinmiş. Bunu herkes biliyor. Sivasspor'un taraftarı da hem bana destek verdiği için hem de benden bir şeyler beklediği için oyuna girmemi istiyor olabilirler. Açıkçası bende çok şey vermek istiyorum; ama tabi ki bu sene çok şans bulamadım. Bu sene beraat olayından sonra çok farklı bir idman yaparak o performansı yakaladım. Taraftarın benden beklediği bir şeyler var. Onları mahcup etmek istemiyorum. Daha çok çalışıyorum, daha çok şeyler vermek istiyorum. İnsanlara o beklediği şeyi verirsem çok mutlu olacağım. Şu anda benim kafamda sadece futbol var. İbrahim Akın'ı nereye kadar getirebilirim, Sivasspor'a ne kadar faydalı olabilirim, taraftarın güveni, hocanın güvenini ne kadar karşılarım onu hesaplıyorum. Onun için çalışıyorum ve son haftalarda da forma şansı buluyorum."

Haberin Devamı

"SİVAS'TA GİTTİĞİM CAMİNİN İMAMI BENİ ETKİLEDİ"

Sivas'ı çok sevdiğini ve enteresan bir şehir olduğunu söyleyen İbrahim Akın, bu konuda da şöyle konuştu:

"İlk geldiğimde çok sıkılacağımı düşünüyordum; ama insanlar o kadar sıcakkanlı ki anlatmak mümkün değil. Mesela biz Ziya ile bir camiye ziyarete gittik. Oradaki bir imamın insani bir yaklaşımı vardı. Ziya'ya ne kadar misafirperver olmanın gerektiğini, nelerin öğretilebileceğini böyle birkaç tane insanla böyle konuşunca çok etkilendim. Kendi kendime diğer şehirlerde olmayan bir şey burada var dedim. İnsanların sıcaklığı, şehrin sıcaklığı çok güzel, imam gibi bütün insanların Sivasspor'u desteklemesi çok hoşuma gitti. Bu sevgi ve sıcaklığı aldım. Bu da benim adıma çok güzel oldu. Sivas'ın özelliği bence bu insanların kaynaşmasıdır."

"OKAN HOCA BENİ ÇOK DESTEKLEDİ"

Teknik direktörü Okan Buruk ile eskiden samimiyetini olduğunu ve küçüklüğünden beri kendisini desteklediğini söyleyen İbrahim Akın, şöyle devam etti:

"Beşiktaş ve Başakşehir'de Okan hoca ile beraber oynadım. Sonrasında o futbolu bıraktı. Okan hocayla Beşiktaş'da özel bir abi-kardeş ilişkimiz vardı. Onunla özel anlarımız vardı. Her zaman onu abi olarak gördüm, çok sevdim. Kendime çok yakın hissettim. O da beni çok destekledi, çok da yardımları oldu. Onun bende çok özel bir yeri var. Çok destek çıktılar, Beşiktaş'ta Koray Avcı ve Okan Hoca bana çok sahip çıktılar. Ben o zaman küçüktüm, onlar tabi ki kariyerleri olan isimlerdi. Bana onların çok büyük desteği oldu. O yüzden bende bazı futbolcuların çok özel yerleri var. Bunlardan birisi de Okan Buruk'tur."

Haberin Devamı

"BAŞKANIMIZA AYRI BİR SAYGIM VAR"

Kulüp Başkanı Mecnun Otyakmaz ile cezaevinde çok zamanlarının geçtiğini ve ayrı bir saygı duyduğunu söyleyen İbrahim Akın, şöyle dedi:

"Mecnun başkanla Metris Cezaevi'nde çok zamanımız geçti. Orada bir şeyler paylaştık. Metris'de beraber olup da tekrar başkanla onun olduğu kulübe gitmek hiç aklımın ucundan bile geçmezdi. Bu benim için enteresan bir anı oldu. Çünkü, Mecnun başkanın içeride bize olan desteği, bize sahip çıkışı, insana orada başka bir duygular yaşattırıyor. Mecnun başkana biz orada abi diyorduk. Onun başkanı olduğu takıma gelmek benim için ayrı bir mutluluk, ayrı bir güzelliği var, ona karşı ayrı bir saygım var. Bu beni çok mutlu etti. Bu aslında benim için çok güzel bir anı diyebiliriz."

"HAK ETTİĞİMİZ YERDE DEĞİLİZ"

Ligde Sivasspor'un hak ettiği yerde olmadığını da sözlerine ekleyen İbrahim Akın, açıklamasını şöyle tamamladı:

"Şehir olarak çok değişik bir atmosfere sahip, takımını çok seven ve destekleyen bir taraftarı var. Sonuçta şu an çok başarısız gözüküyoruz. İyi oynuyoruz; ama belki hak ettiğimiz yerde değiliz. Hiçbir zaman onların o baskısını üzerimizde hissetmedik. Hep destek verdiler. Hala da destek veriyorlar. Özellikle Sivasspor taraftarına çok teşekkür etmek lazım diye düşünüyorum. Bu kötü gidişte her zaman desteklediler, hiçbir zaman takımlarına bağırıp çağırmadılar, bizi her zaman motive ettiler. Bundan sonrası içinde inşallah hep böyle devam eder. İnşallah Sivasspor layık olduğu yerlere tekrar gelecektir."

(DHA)