Gazete Vatan Logo
Galatasaray 'G.Saray'a hocalık yapamaz'

'G.Saray'a hocalık yapamaz'

F.Bahçe - G.Saray derbisini yorumlayan Hıncal Uluç'un hedefinde Hamza Hamzaoğlu da vardı.

'G.Saray'a hocalık yapamaz'

Spor basınının duayen isimlerinden Hıncal Uluç, Sabah gazetesinin internet sitesine derbi maçı değerlendirdi.

Teknik direktör Hamza Hamzaoğlu'nu eleştiren Uluç, "İkinci yarı Galatasaray çıktı, daha da beter. Birinci ihtimal, Hamza olup bitenin farkında değil, ikinci ihtimal ise Hamza fakrında ama futbolcularına hâkim değil. Bu iki ihtimalin ikisi de bir Galatasaray Teknik Direktörü için kabul edilir vasıf değil. Göremiyorsa Galatasaray'a hocalık yapamaz, sözünü dinletemiyorsa Galatasaray'a hocalık yapamaz. Hamza Hoca Galatasaray'a geldiğinden beri ilk büyük sınavını verdi ve çaktı. Kendisi yapsın seçimini. 'Ben göremedim' desin ya da 'Ben sözümü dinletemedim' desin. Maçtan sonraki 'Çocuklar iyi oynadı da…' gevezeliklerini (kusura bakmasın ama gevezelik)... Eğer onlardan memnunsan bu bir yüzkarası açıklama. Galatasaray'ın Pazar günü oynadığı oyundan memnunsa Galatasaray'ın hocası bu Galatasaray adına bir utanç. Orada çıkıp çekinmeden özeleştiri yapacaksın. Kendi eleştirini de, takım eleştirisini de yapacaksın 'Biz bu Fenerbahçe maçını çok rahat kazanır, şampiyonluğumuzu ilan ederdik ama kapanarak aptal gibi çekilerek kendimizi ezdirdik.' Fenerbahçe ezdi. Görüntü o. Ama bu görüntünün altındaki gerçek ezdi değil Galatasaray ezildi. Galatasaray'ın önünde Çatladıkkapıspor olsa o futbolla o da ezerdi Galatasaray'ı. Çünkü Galatasaray 'gelin beni ezin' diye oynadı." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

"İNSAN ŞİKE YAPSA ANCAK BU HAREKETİ YAPAR"

Uluç, yenilen golde Aurelien Chedjou'nun da hatası olduğunu öne sürerek sert eleştirilerde bulundu.

"Kuyt şut atarken Chedjou'nun yaptığı harekete dikkat edin. Dizleriyle bükülüp topun geçmesine izin veriyor adeta ya! Kendisine çarpmasın diye dizlerini büküyor, yay yapıyor. Tabii Şansal sever Chedjou'yu. Şutu engellemek için o topun üzerine kendisini atacağına yan dönüyor, cepheyi daraltıyor, bir de dizlerini büküp topun oradan geçmesine yer açıyor ya! Yani insan şike yapsa ancak bu hareketi yapar. Bu Chedjou'yu utanmadan savunuyorlar ve Melo da sakatlanmışken aylarca oynamayacakken Hamza Hamzaoğlu cesaret edip Gökhan Zan'ı kadroya çağırmıyor ya!

Haberin Devamı

"GÖKHAN ZAN'I ÇAĞIRMAYA CESARET EDEMİYOR"

Parasını ödediği, maaşını verdiği kişiyi çağıramıyor. Hangi Galatasaray'a? Sabri'yi bir günde A 2 takımından alıp 3 gün sonra ilk 11'e alan Galatasaray'a. Yani, standartsızlığın daniskası. Abdurrahim Albayrak istedi diye Sabri üç günde A Takımı'na giriyor, Abdurrahim Albayrak istemiyor diye de bu kadar stoper sıkıntısı içindeki Galatasaray Gökhan Zan'ı kadroya çağırmıyor. Hamza Hamzaoğlu utansın. Sevdiğim ve saydığım bir isimdi ama dost acı söylerden de anlamıyor. Hamza Hamzaoğlu emir kulu. Hamza Hamzaoğlu'na Abdurrahim Albayrak emir veriyor, Abdurrahim Albayrak'a kim emir veriyor bilmiyorum. Ama senin bu kadar ihtiyacın varken 'Gel şurada hiç olmazsa yedekte dur.' Şimdi Hakan Balta çıkarken ağır ve Galatasaray'ın yediği gollerin hemen hepsinde kusuru olan Koray oyuna giriyor bir de Gökhan giriyor oyuna. Aradaki farka bak. Yani ben Hamza'dan ümidi kestim. Benim için bu maçın özeti budur. Hamza eğer silkelenip kendine gelmezse, yumruğunu masaya vurmazsa 'Bu takımın hakimi benim, kimse ukalalık etmesin, kimse işime burnunu sokmasın' demezse bu iş böyle olmaz. Hamza erkekçe çıksın desin ki 'Ey Hıncal Uluç diyorsun, diyorsun ama ben Gökhan Zan'ı şu yüzden çağırmıyorum.' Hadi desin bakalım. Böyle bir şey olur mu ya? Konuşacak yüzü yok, ağzını açamıyor. Bir tane gazeteci de ne de göstermelik yayıncı kuruluş ne de Fenerbahçe medyasından herhangi bir gazeteci de 'Ya Melo sakat. Koray Günter ile bu iş olmuyor. Gökhan Zan'ı neden çağırmıyorsun' sorusunu sormaya cesaret edemiyor ya! "

Haberin Devamı

"MUSLERA O GOLÜ KURTARABİLİRDİ"

Uluç'un eleştirilerinden Muslera da nasibini aldı. Uruguaylı kalecinin Kuyt'ın golüne engel olabileceğini dile getiren Uluç şu yorumu yaptı:

"Hep söylüyorum ama ben bunu, Muslera'ya iyi kaleci diyenlere diyorum ki 'Kaleciyi değerlendirmek için kurtardığı toplara bakmayın. Kaleci değerlendirmesini yediği gollerle anlaşılır. Kurtardıkları ile değil. Görevi zaten kurtarmak. Golü kurtarsın diye oraya koyduğun adam. Golü kurtarsın diye oraya milyonlarca Euro verdiğin adam 'Vay golü kurtardı, alkışla' olmaz. Yediği gole bakacaksın. Bu sene en çok gol yiyen takımlardan bir tanesi Galatasaray. Muslera'nın yediği gollere bakın, yüzde 80'in de hatası var. Volkan'ın kurtardığı gollere bakın. Ama bir de Muslera'nın yediği gole bak."

Haberin Devamı