Gazete Vatan Logo
Galatasaray 'G.Saray'ın kimseyle problemli olamaz'

'G.Saray'ın kimseyle problemli olamaz'

G.Saray'da başkan adaylarından Alp Yalman, yönetim kurulunu tanıttı.

'G.Saray'ın kimseyle problemli olamaz'

Galatasaray'ın 25 Ekim'de yapılacak seçiminde ilk başkan arayı olarak ortala çıkan isim olan Alp Yalman bugün resmen yönetim kurulu ekibini tanıttı ve programını açıkladı. Yalman tanıtım kokteylinde basın mensuplarının sorularına şu yanıtları verdi.

"Geçici bir süre için gelmiyoruz, Galatasaray'ın sorunlarını çözmek için geliyoruz. Vereceğimiz tüm söz ve taahhütleri yerine getireceğiz.

Kötü bir mali miras devralıyoruz. G.Saray'ın finansal yapısını UEFA kriterleri ve SPK yapısına uygun hale getireceğiz. Mevcut borçları yönetilebilir bir duruma getireceğiz.

Pazarlama ve finans yapısı gereği yeni gelirler yaratacağız. Futbolda kurucumuz Ali Sami Yen'in felsefesinden asla ayrılmayacağız.

Ali Sami Yen Türk Telekom Arena'nın mevcut yapısını bakımı ve yeni yol yapımı için gerekli girişimleri yapacağız. Basketbol, voleybol branşlarında yine şampiyonluğa oynayacağız. Kapalı salon projesini hayata geçireceğiz.

Tüm bunları yaparken insan kaynağımızdan en etkili biçimde faydalanacağız. Bildiğiniz gibi bana G.Saray Camiası bana 3 dönem başkanlık ve değişik dönemlerde 14 yıl yöneticilik deneyimi yaşattı. Amacım tüm bu deneyimlerimi ekip arkadaşlarıma aktararak sorunlarımızı çözmek olacak. Kimseye yalan söyleyemeyeceğiz.

Haberin Devamı

G.Saray hiçbir kulüple düşman olmaz. Rekabeti nefret ile karıştırmamak gerek. Tribünlerin haline bakın bunlar hoş değil. Ebileti tribün olayları doğurdu. Suada olduğu tarihten bu yana benim içim Galatasaray Adası'na gitmek istemiyor.

Mali yapıyı nasıl düzelteceğimizi adım adım göreceksiniz. Ben yapmadan şunu yapacağım, bunu yapacağım demem. Bazı konuları açıklamanın sakıncası da olabilir ayrıca. Kulübün gayrimenkullerini iyi yöneteceğiz. Geçmişte olduğu gibi savurgan para politikası izlemeyeceğiz.

"FATİH TERİM'İN GÖNLÜ BİZLEDİR"

Derwall'i getirirken Avrupa'daki futbol düşüncesini Türkiye'ye yerleştirmek için seni istiyorum dedim ve bu birçok şeyi değiştirdi. Şimdi ile o zamanlar arasında da bazı benzerlikler var. Galatasaray futbolda hak ettiği yerden hiçbir zaman aşağıda olmayacak. Kimse merak etmesin hiçbir Galatasaraylı endişe duymasın.

Haberin Devamı

Bizim yönetimin başka birileri tarafından hazırlandığı dedikodularını çok duydum. Benim tabiatıma aykırı. Arkadaşlarımla teker teker konuştum. G.Saray'ı nasıl daha iyi bir hale getiririz diye konuştuk.

Adnan Polat diğer arkadaşlar gibi benim başkanlığımda yönetici idi, eski dostum. Galatasaray'da herkes benim dostum. Duygun Hoca da ben başkan iken divan başkanı idi.

Fatih Terim'in gönlü bizledir. O'nun gönlünü almak gibi bir şey olmaz. Futbol takımının nasıl olması gerektiği yönünde görüşlerimiz var. Onu da uygularız.

Ünal başkan döneminde de Galatasaray 2 kez şampiyon oldu. Başarılarını da söylemek gerek.

Passolig'i neden koydular. Çünkü futbolda olaylar ve çatışmalar öne çıkmaya başladı. Seyircisi az olan maçların ne kadar zevksiz olduğunu görüyorsunuz.

Passolig elzem gibi duruyor ama iyi işlemiyor. Bunu bütün kulüpler bir araya gelip masaya yatırmak gerek.

Galatasaray'ın ne kardeş kulüplerle ne federasyonlarla bir problemi olamaz. Bugün benim başkanım Ünal Aysal ile bana ihtilaf doğuracak bir soru sormayın. Ben başkanımla karşı karşıya gelecek bir konu istemem.

Haberin Devamı

G.Saray 20 milyon taraftarıyla büyüktür. Ama 20 milyon üye olması mümkün değil.

Bizimle beraber Galatasaray şampiyonlukları alışık bir kulüptür. G.Saray yönetimlerini şampiyon olacak seviyede tutmak gerekir.

Başkan Ünal Aysal'ın neden devam etmek istemediğini bilmiyorum. Muhakkak geçerli nedenleri vardır. Benim talip olmamım nedeni; Galatasaray'da devamlılığı sağlamak, kulübü boşta bırakmamak. Normal şartlarda seçime gidiliyor olsa idi aday olmazdım.

IŞIN ÇELEBİ: "MALİ AÇIDAN CİDDİ BİR DEVRİM YAPACAĞIZ"

Bu arada stat ile ilgili bir soruya ise yönetici adayı Işın Çelebi şu yanıtı verdi:

"Bu stat çok büyük emek verilerek yapılan bir stat. Zemin kaymasının gerçekleşmediği ve çok sağlam olduğu görüldü. 10 derece depreme dayalı bir zemin var. Çatıyı imal ettirebiliriz ama bunu gelecek sene konuşmak lazım. Bu konuda bakanlık ve Gençlik Spor Genel Müdürlüğü ile konuşabilir.

Haberin Devamı

Stadın gerekli bakım onarım işleri yapılmadı. Mali ve finansal yapı ile çok ciddi bir kadro var burada. Biz bu sıkıntıyı çözeriz. Mali ve finansal açıdan Galatasaray'da ciddi bir devrim yapacağımıza inanıyorum.

YALMAN'IN LİSTESİNDEKİ İSİMLER...

Alp Yalman'ın yönetim kurulu listesinde ise şu isimler bulunuyor: M.Taner Aşkın, A.Nasuhi Sezgin, Işın Çelebi, Levent Nazifoğlu, Mehmet Dedeoğlu, Alper Narman, Aydın Yardım, Abdullah Kavukcu, Dikran Gülmezgil, Erdal Aslan.

Yedek liste: Mehmet Altıoklar, Levent Karadeniz, Can Natan, Erdem Keçeci, Erol Türk.