Gazete Vatan Logo
Galatasaray "G.Saray'ın yeri Devler Ligi"

"G.Saray'ın yeri Devler Ligi"

Bafetimbi Gomis, yeni dönemde takımı layın olduğu yere taşıyacaklarını açıkladı:

"G.Saray'ın yeri Devler Ligi"

“Bu sene tek hedefimiz şampiyonluk. Çok gol atmak önemli ama daha önemlisi hatta en önemlisi takımın hedeflerine ulaşması. Görevim tecrübelerimi aktarmak ve saha içindeki performansımla takıma en iyi katkıyı sağlamak.”

G.SARAY’IN yeni transferi Bafetimbi Gomis G.Saray Dergisi’nin yeni sayınının konuğu oldu... Fransız oyuncu, sarı-kırmızılı kulüpte yeni bir dönemi açtığını belirtirken şunları söyledi:

“BU bir takım oyunu, istenilen yere ulaşmak için bir takım olarak hareket edeceğiz ve başaracağız. Ben çok gol atar ve takım başarısız olursa anlamlı olmaz. Önemli olan hem takımın başarılı olması, hem de benim başarılı olmam. Şunu da belirteyim G.Saray’ın yeri Avrupa Ligi değil, her zaman Şampiyonlar Ligi... Biz takım olarak buraya ulaşmak için çalışacağız.

‘TAKIM OYUNU ŞART’

BU projedeki yerimi biliyorum. Görevim tecrübelerimi aktarmak ve performansımla takıma katkı sağlamak. Attığım gollerle takıma katkı vermeliyim. Futbol kolektif bir oyun. Tek başıma yapmayacağım bunları. G.Saray geçtiğimiz iki sezonu iyi yerlerde bitiremedi.

Haberin Devamı

BU sene tek hedefimiz şampiyonluk. Çok gol atmak önemli ama daha önemlisi hatta en önemlisi takımın hedeflerine ulaşması... Wagner Love örneğine bakalım. Geçen sezon çok gol attı ama takımının sıralamadaki yeri üst sıralarda olmadı. Sadece bir oyuncunun çok gol atması yeterli olamayabiliyor.”

‘Senegal kazanınca mutlu oldum’
“SENEGALLİYİM. Aslında bakacak olursanız Almanya ile Türkiye arasındaki ilişkiye benziyor, Fransa ile Senegal ilişkisi. Almanya’da nasıl çok Türk oyuncu var, Fransa’da da Senegalliler var.
BEN Fransa’da doğup büyüdüğüm için Fransa Milli Takımı’nı seçtim. Ama 2002’de Senegal maçı kazandığında mutluydum.”
‘Panter sevinci bir tesadüf!’
“PANTER sevinci benim gol sevincim. Marsilya’ya karşı oynadığımız maçtan önce takım arkadaşım Diawara’ya “Gol atarsam nasıl sevineyim?”dedim. Dalmedia Alex, Panter sevinci yapmıştı. O da, “Alex’i hatırladın mı? Panter sevinci yapmıştı. Sen de yap” dedi. Bunu yapabileceğimi söyledim ve daha sonra da yapmaya hep devam ettim.”

Haberin Devamı