Gazete Vatan Logo
Basketbol 'G.Saray şampiyon olur demiştim'

'G.Saray şampiyon olur demiştim'

Türkiye A Milli Kadın Basketbol Takımı'nın oyun kurucusu Işıl Alben, Milli takım ve Galatasaray hakkında konuştu.

'G.Saray şampiyon olur demiştim'

Işıl Alben, 11-28 Haziran'da Macaristan ve Romanya'nın ev sahipliğinde düzenlenecek 2015 FIBA Kadınlar Avrupa Şampiyonası, Türk basketbolu ve Galatasaray Odeabank'ın şampiyonluğuna ilişkin AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

Slovenya, Çek Cumhuriyeti ve İspanya'da gerçekleştirilen kampların çok verimli geçtiğini kaydeden Alben, hazırlık sürecinin kısa olmasından yakındı.

Alben, A Milli Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Ekrem Memnun'un tecrübesiyle bu sorunu aştıklarını anlatarak, "Oynadığımız hazırlık maçlarında güzel sonuçlar aldık. Son Avrupa şampiyonu İspanya'ya ise iki uzatmada yenildik. Kafa kafaya oynamak çok önemli. Diğer maçlarda da zaman zaman istediğimiz seviyeye çıktık. Antrenmanlar güzel ve pozitif geçiyor. Maç zamanı geldiğinde de umarım her şey böyle devam eder" diye konuştu.

Turnuvada mücadele edecekleri B Grubu'nda Polonya, Belarus, Yunanistan ve İtalya'yı yenebilecek güce sahip olduklarını ifade eden Alben, 11 Haziran Perşembe günü Polonya'ya karşı oynayacakları ilk karşılaşmaya konsantre olduklarını ve gruptan çıkmak istediklerini belirtti.

Haberin Devamı

"EN KALİTELİSİ TÜRKİYE..."

Deneyimli oyuncu Alben, Türkiye'nin kadın basketbolundaki başarı grafiğinin artışına dikkati çekerek, sözlerine şöyle devam etti:

"Geride kalan sezonun başında Rusya'nın Dinamo Kursk takımına transfer oldum. Rus ligi, Türkiye ile beraber Avrupa'nın en yüksek seviyesinde yer alıyor. Tanıdığım tüm yabancı oyuncular, Türkiye'ye gelip burada oynamak istiyor. Türk liginin kalitesinin özel olduğu aşikar. Zaten bir önceki sezon Avrupa finalinde iki Türk takımı oynadı. Çok gurur verici ve her ülkenin yaşamadığı bir olay. Bu başarıları istikrarlı bir şekilde devam ettirmek gerekiyor."

"G.SARAY ŞAMPİYON OLACAK DEMİŞTİM"

Işıl Alben, Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde (TKBL) 2014-2015 sezonunu şampiyon tamamlayan Galatasaray Odeabank'ın sezon başında bazı sorunlar yaşadığını ancak bunların her takımda olabileceğine dikkati çekti.

Yakın çevresine sezon başından itibaren sarı-kırmızılı kulübün şampiyon olacağını söylediğini aktaran Alben, "Bu şampiyonlukta ilk etken olarak başantrenör Ekrem Memnun'u görüyorum. Sonrasında Türk basketbolunun tecrübeli ve başarılı oyuncusu Nevriye Yılmaz'ın katkısı çok büyük. Ben de kendilerini keyifle izledim" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Sarı-kırmızılıların iyi bir sezon geçirdiğini ifade eden milli basketbolcu, "Sezona başlarken biraz sıkıntılar her takımda olabiliyor. Sıkıntıları aştıktan sonra FIBA Kadınlar Avrupa Ligi'nde son şampiyon USK Prag'ı deplasmanda 29 sayı farkla 72-43 mağlup ederek gelmiş oldukları seviyeyi gösterdiler. Dörtlü Final'de olsalardı şampiyonluk şansları çok yüksekti. Genele bakıldığında Galatasaray iyi bir sezon geçirdi, bunu da şampiyonlukla taçlandırdı. Ben de bir taraftar olarak gurur duydum" ifadelerini kullandı.