Gazete Vatan Logo
Galatasaray "Galatasaray asla pes etmez"

"Galatasaray asla pes etmez"

Başkan Mustafa Cengiz, şampiyonlukta iddialarını sonuna kadar sürdüreceklerini açıkladı:

"Galatasaray asla pes etmez"

G.SARAY Başkanı Mustafa Cengiz, Jeunesse Global firması ile yapılan sponsorluk anlaşması sonrasında soruları yanıtladı. Sarı-kırmızılı kulübün son haftalarda hakem hatalarına maruz kalması ile ilgili sorulara da yanıt veren Cengiz, “G.Saray ağlak bir kulüp değildir” diyerek her hakem hatasında konuşmanın doğru olmadığını belirtti.

SUSTUKLARI zaman da yapılan eleştirileri doğru bulmadığını sözlerine ekleyen Cengiz, “Siz ne kadar efendi olursanız, asil bir duruş sergileyip sessizlikle yanıt vermeye çalışırsanız bu maalesef yanlış değerlendiriliyor. Sizin bu efendiliğiniz, kibar duruşunuz zayıflık, pısırıklık, korkaklık ve özür dileyerek söylüyorum bir yumuşaklık olarak algılanıyor.

BİZ G.Saray olarak ağlak ve zırlak bir toplum değiliz. Biz mağlubiyeti de sinemize gururla çekeriz. Biz genel savaşta kısa mağlubiyetler alabiliriz.

‘ZIRLAK DEĞİLİZ’

Biz G.Saray’ız ve asla pes etmeyiz. Çarpışarak ve vuruşarak ölürüz. Biz G.Saray’ız. Haftada 2 demeç, 3 tane zırlayan sözler söylemeyiz. Yalnız buradan uyarıyoruz. Hakemler de insan, hakemler de hata yapabilir. Biz hiç art niyet görmüyoruz. Ancak şunu görüyoruz: Aynı hakem aynı hatayı 7 kere yapıyorsa bunun anlamı, bunun tercümesi insan hatası değil, kangrenleşen, onulmaz bir yara haline gelmiştir.”

Haberin Devamı

‘Açık konuşalım FFP’ye uymadık’
“UEFA konusunda maalesef mali açıdan iyi durumda değiliz. Uymadık, açık konuşalım. Geldiğimizden bu yana FFP ile ilgili çalışıyoruz. Biz son günlerde mesaimizin en az yarısını bu konuya veriyoruz. FFP’de biz Türk takımların içinde bulunduğu genel durumun UEFA tarafından anlayışla karşılanmasını istiyoruz.”
‘Dursun başkan hazırlıklı değildi’
SEÇİM dönemine kimse hazırlıklı değildi. Dursun başkanım da hazırlıklı değildi. Enkaz edebiyatı sevmiyorum. On binlerce sorun var. Bize zaman gerek. Biz G.Saray’ın kılcal damarlarına kadar gireceğiz. Bunu ben tehdit veya kötülük anlamında söylemiyorum. Duruma egemen olmak, sistem kurmak için.”
‘Eşit olunsun’
“BÜTÜN tartışmalı pozisyonlar G.Saray aleyhine yorumlanıyor. G.Saray’a çok rahat kart çıkartılıyor. Çok rahat yan hakemler müdahil oluyor. Ben kart çıkartılmasın, müdahil olunmasın demiyorum. Eşitlik içinde davranılsın.
TÜRKİYE’DE ezberlerin bozulması gerekir. Hakemleri yanlış eğitiyorlar. Onlardan adalet bekliyorlar. Hakemler adalet dağıtamaz. Hakemler hakim değildir.”
‘Fanatik Fenerli MHK’ya gelsin’
“FEDERASYON bizim federasyonumuz. MHK bizim komitemiz. Basında anlamsız laflar: G.Saraylı MHK, Beşiktaşlı TFF… Federasyona da uanatik Fenerli gelsin MHK’ya da fanatik Fenerli gelsin. En değerli rakibimizi söylüyorum. Eğer bir insan tutuğu değerler ve tuttuğu takım için objektif değerleri yerler altına alıyorsa hakem de olsa başkan da olsa biz ona sadece ‘Yazıklar olsun’ deriz ve bu oyunda olmayız.”
Jeunesse ile imzalar atıldı
G.SARAY ile Jeunesse Global arasında sponsorluk anlaşması imzalandı. 6 kıtada 145 ülkede faaliyet gösteren Jeunesse Global arasında forma kiti sponsorluğu için dün resmi imzalar atıldı. Bundan sonra sarı-kırmızılı takımın çoraplarında Jeunesse Global markası olacak.
TT Stadyumu’ndaki imza törenine G.Saray Başkanı Mustafa Cengiz ve Jeunesse Global Avrupa İş Geliştirme ve Event Direktörü Luigi di Salvo ve Jeunesse Global Türkiye, Balkanlar ve Kıbrıs Genel Müdürü Devrim Hamaratlar katıldı.
Kasaya 1 milyon Euro girecek!
G.SA-RAY bu anlaşma ile birlikte kasasına da nakit akışı sağladı. 2 yıl için yapılan anlaşma sonrasında sarı-kırmızılılar 1 milyon Euro’luk bir gelir elde ederken sponsorluk çalışmalarının devam edeceği öğrenildi.

Haberin Devamı